Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidi maji na vyber dve moznosti - kontrolovanou skromnost nebo nekontrolovanou bidu. A drahe energii samy o sobe zas tak spatne nejsou, prorotlze vedou ke sporivosti. Blbe je, ze zdrazeni prislo skokove

4 6
možnosti
AK

Zatím je to spíš nekontrolovaná bída ke které směřujeme.

Máte pocit, že lidé při současné inflaci málo spoří?

Já mám spíš pocit, že každý spoří až do bezvědomí...

6 0
možnosti
Foto

Demonstrovat proti změně klimatu má stejný účinek, jako svaté procesí, prosící o déšť. :-)

9 1
možnosti

Demonstrace jsou druh propagandy. A rozhodne maji vetsi smysl, nez nosit knirek proti rakovine

1 0
možnosti
IL

I76v17o 45L64y24č44k96a

11. 11. 2022 16:40

Obdivuji mládež, která nadává na svoje rodiče a prarodiče, že jim zkazili svět, a přitom se snaží o budoucnost, která bude možná horší než současnost.

18 1
možnosti
Foto

O45t84o 69K18a73d29ě75r10k13a

11. 11. 2022 16:24

No a pokud by snad nejaky vyucujici studentum neuznal jejich zalibu ve stavkovani, tak akademicke senaty se jiste zaslouzi o jeho potrestani. Zpoplatnit, zpoplatnit vsechno vzdelani mimo zakladni...

3 1
možnosti
LH

Mírněme se v popisování reality, protože se dočkáme dalšího zastropování vládě nepříjemných informací.

0 2
možnosti
RP

Co se týká těch zelených studentských stávek, tak jen sklízíme, co jsme zaseli. Dvacetileté zelené vymývání mozků mladých už od prvních ročníků základní školy, všelijaké besedy se zelenými aktivisty a exponenty ve školách, všelijaké zelené učení a zelené předměty vyučované mladými učitelkami neznalými technických věcí a celkových souvislostí.

Není se tak čemu divit, že část těch mladých studentů má zeleně vymyté mozky.

24 2
možnosti
JK

Tak za snížení inflace může zejména zásah vlády do cen energií, což jme po vládě vehementně požadovali, tak hodně, že opoziční strany si z toho udělali hlavní předvolební tahák pro "obyčejné" lidi.

Ostatní je jen ideologie. Nejen vysoké školy a vědecká komunita jsou vždy nositelem pokroku a nového pohledu na svět, zejména v době útlaku národa a také se vždy staví proti vůdcům, kteří se snaží uchvátit neomezenou moc.

Můžete osvětlit, na které svobodné univerzitě vznikl marxismus-leninismus? Tahle ideologie popřela Marxe a místo vlády lidu nastolila vládu jedné strany, kteří studenti na tohle přišli? Kolektivizmus se zrodil tedy mezi studenty? Strana a vláda dělníků a rolníků s tím neměla co dočinění? Tohle se vám nepovedlo.

Co je ten Green Deal, tedy Zelená dohoda pro Evropu? Kdo to ví? Kdo ví aspoň něco, kromě toho hesla? Zde nejde o nic jiného než další strašák, jen heslo bez náplně, další Pražská kavárna, dobrolidi, a plno dalších nálepek bez obsahu. Co je cirkulární ekonomika? Například. Osvětlete to, s tím, že to je taky ten Green Deal. Nebo podpora vědy a její aplikace do praxe, to je ta věda, díky které patří Evropa k nejvyspělejším zemím světa, umíme na to přijít a pak to i vyrobit, to z nás dělá velmoc. Velmoc, která zřetelně předhání despocie jako třeba tu v Rusku, která inspiruje okolní země k tomu, aby se k prosperitě přidávali.

Nevidím jediný důvod se izolovat od prosperity odmítat vše z nějakých pochybných nacionálních důvodů, naopak musíme se přidat, podílet se na dalších rozhodnutích a nejlépe určovat směr. Jasně že jsou s tím spojené problémy, hádky, nedorozumění a spory, cíl je ale stejný a ten nás spojuje a je úplně jedno jaký jsme mu dali název.;-)

4 3
možnosti
PV

Tak ono taky bude hodne zalezet, z jakych fakult tam ti studenti budou protestovat a z jakych ne. A za sebe, mam docela jasnou predstavu (ikdyz se mohu mylit).

3 0
možnosti
PS

Zase strašíte lidi s cenou energie? Naše nejlepšejší vláda na tom tvrdě maká a má našlápnuto vyslat ten největší signál hned po svetrech. Na podporu svého tvrzení bych tu mohl uvádět tvrdá data ale každý máme mozek každý si můžeme udělat názor stačí si jen přečíst dva titulky a je jasné že máme jednu z nejchytřejších polistopadových vlád.

1 titulek:

ČEZ zosminásobil svůj čistý zisk, dividenda státu může být až 42 miliard

2 titulek:

ČEZ a E.ON zdraží elektřinu, většina zákazníků bude na cenovém stropu

Co je špatného na tom že nám dovolí vykupovat si svou vlastní elektriku za vyšší ceny?

Co je špatného na tom že v přepočtu patří elektřina v ČR k nejdražším v Evropě pokud uvážíme že jsme čistý vývozce?

A vůbec co je špatného na tom platit Němcům sny o lentilkovém světě bez špinavé energie?

9 8
možnosti
Foto

A64v95i 84B80a95b48i54c

11. 11. 2022 16:52

Chápu. Myslíte to ironicky, že?

2 0
možnosti
Foto

skvělý článek, díky

17 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články