Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslíte knihu "1984", předpokládám....

0 0
možnosti

Již jste někdy nekupovali zboží pod nákupní cenu dodavatele ? Já mnohokrát. Rabat ( sleva při nákupu) Se odvíjí nejen od hospodářské situace kupce, ale i od dodavatelských možností prodejce. A tak někdy prodáte pod cenou, i když relativně proděláte na tomto objemu. Ale současně máte vyšší zisk při prodeji celé zásoby.

Na tom jsou založeny nejen obchodní vztahy, ale i veškeré slevové akce, doprodeje a super nabídky. Nejde vůbec o konkrétní zboží, ale o obrátku zásob a hlavně kapitálu, který je drahý.

A kdo nevěří, ten si studuje letáky a běhá a běhá.......

0 0
možnosti

Je zboží, jehož prodej se musí občas podpořit. Jiné zboží se prodává samo a naopak lze na něj nasadit i vyšší marži.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Stát by měl mít zákaz vlastnit energetické zdroje.

0 1
možnosti

On to vlastně také dělá.

Bez povolení ČEZ - žádný solár, ani vodní elektrárnu nepřipojíte do sítě.

;-(

0 0
možnosti

Paní Šichtařová je v popisu plně státní ekonomiky hodně optimistická. Státní ekonomika ihned nepadne a nebude produkovat kvatna zmetků, nepoužitelné práce a chyb. Tu ekonomiku jsem v bývalém Československu měli víc než 40 let a nikdy to takhle daleko nedošlo. Státní ekonomiku si totiž lze představit jako ekonomiku, kde celý stát vlastní jedna jediná velká firma či korporace. A taky takhle to funguje a objevují se tam stejné nedostatky jako u velké korporace. To je především neschopnost rychle reagovat na okolní změny a neflexibilita, která nutí produkovat velkou korporaci i zastaralé výrobky, dokud je po nich poptávka. V prostředí socialsitického státu se to projevilo "jenom"velmi pomalým postupem inovací a celkovým zaostáváním a tím celkovým chudnutím státu a snižováním reálných mezd.

Ale rozhodně praxe, na rozdíl od paní Śichtařové, ukazuje, že státní ekonomika může fungovat dlouho, celá desetiletí a pokud se vedení státu podaří provádět průběžně reformy, tak nejspíš i mnoho desetiletí. A možná i staletí.

1 0
možnosti

Paní autorka období, kdy začne státní ekonomika produkovat balast nikterak nespecifuje - píše brzo začne. Nicméně vzpomínám na to, co se tady dělo. Plné sklady neprodejných výrobků a hlad po čemkoliv "západním". Žádný stát neexistuje ve vzduchoprázdnu a tak se součástí reality stane i obchodní embargo na strategické suroviny či produkty od sousedů. A to dožene průmysl na produkci náhražek a - jak správně píšete - pomalým postupem inovací. A současně umělé přerozdělování - kdysi vysokozdvižné vozíky do BLR, stejně jako výroba paměťových disků.

I s vlastnictvím je to tedy jako se vším a zákonem úspěšnosti je diverzifikace ! Vyvážený mix mezi státním a privátním prostorem.

2 0
možnosti

Pada vam portfolio, co?

0 0
možnosti
Foto

Všechny "krize" jsou uměle vyvolány!

2 4
možnosti

Asi od samého počátku směnného obchodu ne. Jenže časem obchodníci poznali, jak se dá na šikovně nastrojené "krizi" vydělat.

1 0
možnosti

Pani Markéto Šichtařová. Vim o vasi neochote odpovidat na nektere poznamky ctenaru vaseho clanku. Ale neodolal jsem vam rici, ze tento clanek si vlozim do meho oddeleni ekonomiky pro pouziti casti vaseho mysleni a presvetceni.

Vyborny claek. Dekuji vam.

1 0
možnosti

V Německu nejsou resuscitovány jen elektrárny na hnědé uhlí, ale i elektrárny na jádro! :-)

3 1
možnosti

Nemáte opět úplně pravdu.

Jaderné jsou sice ještě provozovány, ale o prodloužení jejich provozu se dosud závazně nerozhodlo, neb zelení jsou kategoricky proti !

A vládní koalice bez zelených, by okamžitě padla.

;-(;-(

0 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 41,00
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články