Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snažíte se být srozumitelná. A docela vám to jde. Karma, jako vždy. R^

0 0
možnosti

J66a63n 27V52ě10r37n84ý

23. 9. 2022 12:48

Markétka začíná už být nějak zoufalá. Myslím že nebude trvat dlouho a možná tu celou jednu myšlenku, co už roky furt přemíchává, nakonec zredukuje na nějaké hezké úderné heslo. A pak bychom mohli konečně všichni vyrazit do ulic, začít spalovat knihy, a všechny ty co se nám nelíbí zavřít do nějakých táborů,....

0 0
možnosti

J39a42n 54R41á32ž

24. 9. 2022 16:30

Z čeho usuzujete že je paní Markéta zoufalá? Jediným důvodem by mohlo být, že se všechna její varování o inflaci i krizi, co říkala už před delším časem, naplňují

0 0
možnosti
Foto

Proto pohrdám Idioty(včetně jejich posluhovačů), kteří vedou tuto republiku!

2 0
možnosti
Foto

Smáli se nám, když jsem říkali, že nízké úroky a monetární expanze, quantity easying, povede k inflaci. Tvrdili nám, že jsme ze staré školy a že nemáme vytahovat zastaralé koncepce, že peníze kromě množství také reagují na rychlost oběhu a to, kde jsou peníze vázané. Dokonce už vznikaly nové teorie o ekonomice s nulovou cenou peněz. A teď jsme zase zpátky u staré dobré inflace, u rozvráceného trhu práce a rozhozených cen apod. Jediný, kdo na tom všem vydělal, byl největší dlužník - stát.

1 2
možnosti

K inflaci přeci nevede výše našich úrokových sazeb, ale především prodejní cena naší vlastní elektrické energie a cena plynu, kterým se naše vláda s EU rozhodly nahradit ten zlý ruský levný plyn !

;-)

0 0
možnosti

Pani Markétko Šichtařová. Financni problem roku 2008 byl zapricinen dvema odlisnymi chybami.

Prvni bylo rozhodnuti Congesu (levicove casti), kdy byla snaha dostat chudci obyvatele do moznosti koupit RD. U dvou hypotekovych organizaci s kontrolou Kongresu, tento program ukazal cestu koupe i lidem, kteri nemeli zazemi s financni moznosti ani tu hypoteku platit. Snizily prvni rocni splatku na minimum. Predtim to bylo az pet let. Takto objasnena hypoteka se dostala do rukou bank a ten prvni i druhy rok slo vse podle kongresoveho planu.

Zde cacala druha cast financniho "kolapsu". Banky s techto hypotek udelaly "balicky" a zacaly je prodavat pojistovnam, financnim institucim a take statum za penzijni fondy. Tyto tranzakce byly pojisteny jen u jedne pojistovny.

Zhrouceni cele akce prislo, kdyz obcane nebyli schopni platit splatky hypoteky a opustili RD. Banky zaplavily tu pojistovnu s potrebou zaplatit tranzakce, ktere nemely jiz zadnou hodnotu a pojistovna nemela tolik pemez pokryt tyto splatky.

Island ztratil vsechny penize z penzijnich fondu pro obcany islandu. Tak hrozne to bylo vsude.

Toto je v kratkosti cely financni problem roku 2008.

1 1
možnosti

A to nebylo jen v USA.

Podobně kšeftovaly banky s hypotékami na celém tehdejším světě ( v ČR jsem se ale o žádném podobném problému nedoslechl ).

R^

0 0
možnosti

Proč stát? nebyli to náhodou politici?

1 0
možnosti

Můžeme mít plyn za 15 Kč/kubík a elektřinu za 3 Kč/kWh Jindřich Rajchl R^

0 0
možnosti

J57a35n 31R16á50ž

22. 9. 2022 14:50

Jak se dnes snaží centrální banky a vlády řešit rostoucí inflaci a krizi s ní spojenou, mi vyvolává v mysli situaci, kdy se v městě rozmnoží krysy, někdo dostane nápad je ničit plamenometem a přitom zapálí půl města. No a pak se převleče do hasičského a jde požáŕ hasit. Nikdo rozumný nemá pochybnosti, že přímo šílené rozhazování peněz všude a každému, kdo si o ně řekl v posledních letech, je primární příčinou inflace Ovšem když domy i továrny hoří, nedá se nic jiného dělat, než se snažit požár uhasit. Jestli metody, které vlády a centrání banky dělají pro uhašení požáru jsou dobré, či nikoliv, nemůže dnes autoritativně hodnotit nikdo, neb i názory světově renomovaných ekonomů nejsou stejné. Ovšem jedno je jisté: Nejhorší metodou je další populistické rozdávání peněz každému, kdo si o ně řekne a kvůli tomu zvyšovat státní dluh. Pomáhat se musí, ale velmi selektivně směřovat pomoc pouze(!) těm skutečně potřebným a ne volat z televize: "Nestyďte se a přijděte si pro dávky" K tomu: Nejít si pro dávky, jen proto, že se stydím, je znamení, že ještě opravdový hlad nemám a nemrznu, jinak by stud šel stranou a pro pomoc bych určitě požádal.

PS. Naprostá většina občanů i podniků se v nejbližší době dostane do problémů, a to velkých, ale jen to, že se někdo dostane do problémů nepovažuji samo o sobě za důvod pro pomoc od státu.

3 0
možnosti

K vašemu PS, ani v případě, že právě ten stát ty problémy prokazatelně zavinil?

1 0
možnosti

Populisti všetkých krajín spojte sa!;-D

1 0
možnosti

Už se stalo - EU je jednotná.

;-D

0 0
možnosti

Krátce a jasněR^R^

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS