Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Doplním. Navíc green deal "silou" se narušuje to, co bylo roky (spíše několik destiletí) budované. Tj. široká škála všech typů elektráren, které se vzájemně doplňují z hlediska výkyvů potřeb elektrické energie.

14 1
možnosti
JR

J29a56n 83R75á37ž

13. 9. 2022 19:45

Copak vám nedochází, že drahé energie jsou prostředkem k dosažení cíle zelených fanatiků, kteří dnes ovlivňují politiku EU? Jedině vysoké ceny energií totiž donutí občany omezit cestování a uskrovnit se v jejich využívání, podniky ukončit všechnu "fuj" výrobu oceli, hliníku, umělých hnojiv a pod., ukončí se spory o realizování jejich plánu, aby u každého domu byl když ne větrník, tak alespoň pár fotovoltaických panelů .

Že je to návrat do středověku i s jeho životní úrovní, je ovšem nezajímá. S tím, že pád do chudoby vyžene lidí do ulic a vyvolá občanské války i zřízení totality také nepočítají. Že totalitní vlády jako prvním zakroutí krky zeleným a liberálům, to jejich vymydlené mozky nedomýšlejí

32 2
možnosti
JK

Já lidem jako jste vy říkám Klub politické nostalgie Ronalda Reagana.

Čmoudícími komíny ten socialismus, eh, čo hovorím, kapitalismus vybudujeme.

3 22
možnosti
JK

V Německu žádné zastropování zatím neodhlasovali, zato si minulý týden odhlasovali další pomocný balík za 66 milard eur, speciální slevy dostanou senioři, studenti nebo rodiny s dětmi, všechny čeká zvýhodněné jízdné na celou zemi, domácnosti dostanou zvýhodněnou elektřinu, upraveny budou dávky pomoci na bydlení aby na ně dosáhlo víc lidí, od nového roku se v Německu zvednou přídavky na děti, změní se podpora v nezaměstnanosti a sníží se zdanění práce nízkopříjmových, navíc tam mají oproti ČR poloviční inflaci.

No a my v ČR naopak padnem na hubu. Ten rozdíl totiž není v Green Dealu, ale v tom, jak se u nás v ČR vládne. Tak.

5 12
možnosti
MP

A že těch 66 miliard je další sekera do mínusového rozpočtu, protože Němci jsou už léta zadlužení až po uši, to Vám nevadí?

4 0
možnosti
PK

Tante Merkel na to zadělala a naši sousedi necouvnou....a ani ty dvě jaderky nepojedou. Jinak souhlas s vámi naznačenou alternativou ....R^

16 0
možnosti
MS

Dokud se PXE neoddělí od EEX jako před rokem 2017, tak se situace nezlepší. Osm let ČEZ v pohodě obchodoval s Maďary a Slováky za burzovních podmínek stanovených v Praze, nikoli v Lipsku. A ČEZ měl zisky a nekrachoval.

6 0
možnosti
JV

J58a86n 27V26l90k

13. 9. 2022 17:56

Trh elektroenergetiky nefunguje již dávno. Jinak jako protiváhu Green Dealu se mohly stavět jaderky bez nesmyslných omezení a nyní by se ukázala konkurenční výhoda.

9 0
možnosti
JL

Souhlas - Green Deal byla chyba, ale těm, co šéfujou Evropu, je to jedno. Že pustit si do země nárazově 1% imigrantů (v poměru k populaci) nepřispůsobivých evropské kultuře, je chyba - zjistí Švédi asi až převezmou vládu anti-imigrační strany. Brusel pochopí, že Green Deal je chybička, až budou zvoleny strany, které budou proti. Takhle funguje evropská demokracie. Green Deal a promigrační politika otevřených dveří je už náboženství. Proti nelze nic říci, jste pak vykopnut z kostela.

50 0
možnosti
ŠM

a vykopnutí se do něj vrátí..s pochodněmi v rukách...

0 0
možnosti
MS

M80a81r74e94k 15S80l98u80k32a

13. 9. 2022 15:32

Tenhle blog je jedna velká ideologie. Já bych ve vašem případě už fakt psal jenom ty kuchařky...

6 39
možnosti
JR

J50a63n 22R19á23ž

13. 9. 2022 19:26

Když nemáte protiargument, raději mlčte, ať nejste za blbce.

17 0
možnosti
JV

Zlatá slova, paní Šichtařová. Socáč se vrátil a běží na plné pecky. Ale proč se na tom účastní vláda, která se deklaruje, jako středově pravicová? To už všichni dokonale zblbli?

31 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,12
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články