Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obavam se, ze kdyby se snizili dane energetickym firma tak to nepovede ke snizeni ceny energii, ale jenom ke zvyseni jejich zisku. Protoze maximalizace zisku je cil soukromnych firem. Vid pocinani CEZu posledniho pul roku. Dalsi vec, je, ze za sebe jsem proti stropovani energii, ale co lidi, kteri jiz ted zili od vyplaty k vyplate, treba matky samozivitelky, nebo vetcina duchodcu?

3 1
možnosti
JV

Za všechno může ten záchod PUTIN !

3 1
možnosti
JJ

J70a13n 53J61í65c14h28a

14. 9. 2022 7:34

"Aktuálně je burzovní cena elektřiny (bez DPH) u 200 EUR/MWh"...

Na které burze?? Aktuálně je 13.9. Cal23 na PXE za 458eur/MWh..

0 0
možnosti
PH

P72e36t64r 44H31o95r41a

14. 9. 2022 6:54

Green Deal. - EU a svět to asi dělají špatně, ale základní myšlenka snížit emise CO2 je dobrá. Pokud se ty emise nesníží, skleníkový efekt na Zemi bude neústále narůstat, což povede k fatálním změnám klimatu na Zemi, které povedou patrně k velkému poškození ekosystému až do stavu neslučitelným s životem lidsta.

Já osobně se toho tedy nebojím. Věřím, že do 50 let bude lidstvo nahrazeno umělou inteligencí a ta dokáže přežít i z pohledu biologického života značně nehostinných podmínkách. Těch 50 let snad náš ekosystém ještě vydrží. Takže já se těch katastrofálních ekologických škod nebojím. Pokud ale někdo scénář budoucnosti vyhubení lidstva umělou inteligencí nevítá a chtěl by aby lidstvo přežilo ještě trochu delší dobu, neměl by myšlenky jako je Green Deal odmítat.

4 18
možnosti
Foto

J98a70n 69Š72i46k

14. 9. 2022 7:26

Souhlasím. Davu pisatelů sbírajících laciné body, to ale nevysvětlíte. Přesně jak píšete, myšlenka je dobrá, to že systém je špatný, no a co? Ten jde v budoucnu změnit. Myšlenka by se ale měnit neměla a už vůbec by neměla umřít.

2 5
možnosti
ŠM

R^ děkuju, napsala jste to tak,jak to cítím i já..

1 0
možnosti
RL

Kdy uz konecne pochopime, ze musime zmenit system z toho brutalne konzumniho dementniho neudrzitelneho na ten udrzitelny zalozeny na tech nejvyssich lidskych hodnotach a ne penezich? Podivejme se na nase deti co z nich roste? Jak je system nici s co z nich a nas dela? Zacnete uvazovat nad smyslem zivota, toho proc tady jste a kolik vseho potrebujete? Zacnete uvazovat a myslet kriticky a meposlouchat lhare a manipulatory hnane jen touhou po penezich a moci. Toto co se blizi muze byt krom velke hrozby take velkou prilezitosti s je jen na nas jak s ni nalozime. Byt ci nebyt tot otazka...

10 1
možnosti
OV

To co přijde bude velkou příležitostí. Ten zbytek co přežije může dál žít v souladu s přírodou. Životní prostředí už moc nezatíží.

Je rozdíl čerpat zdroje pro 10 miliard nebo pro 10 miliónů. :(

To, v co vyrostou naše děti, je plně v našich rukách.

2 0
možnosti
RL

Pani Sichtarova, vy jste uplne mimo a nechapete, ze trzni mechanismy selhali s to nejenom na energeticke burze, ale na vsech burzach a ceny zastropovanych energii jsou tak vysoke, ze setrit budou vsichni, ale stejne to nemusi stacit. To co se deje je valka a za ceny elektriny a plynu muze Rusko ve spolupraci s Cinou aj... postupne rozebiraji Evropu, ktera se rozpada pred ocima a green deal je reklama a genialni trojsky kun. To co se vcera delo v USA byla take krasna ukazka hry s burzou... Jsem zvedavy co na to dnes EU burzy. Burzy v dnesnim svete derivatu ztratily smysl a slouzi pouze jak zdroj utrpeni tech co nemaji a booster tech co maji a vi co chteji. Nejvetsim problemem dnesni doby je HLOUPOST A NAIVITA LIDI.

3 2
možnosti
RL

Trzni mechanismy selhaly...A politici selhali. Jsem strasne moc zvedavy na vykonnost penzijnich fondu a na reseni nezamestnanosti, ktera se na nas riti...

0 0
možnosti
LK

Já už nevím, jak víc snížit spotřebu proudu. Vařit a prát se musí, stejně tak hygiena taky musí být. Trochu nerozumím tomu, že se zavedením cenového stropu by lidé začali najednou měli začít plýtvat. Vesměs už dnes většina domácností má spotřebiče kategorie A+++, tak nějak nevidím, kde by mělo dojít k razantnímu růstu spotřeby el. proudu

5 2
možnosti
PP

Lidé elektřinou plýtvají a když se jim nezdraží, tak budou plýtvat dál. Zavedením stropu plýtvat nepřestanou.

1 0
možnosti
TS

Pod tento článek (názor) se velmi rád podepíšu! Naprosto s tím souhlasím a vidím to stejně

5 0
možnosti
Foto

Jasně, zrušíme daně, všechno se spraví a bude to skoro zadarmo. Jojo.

2 12
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 40,48
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články