Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdybychom paní Markétku poslechli, tak už jsme hořký konec měli dávno za sebou a mohli začít normálně dělat. ;-D

7 0
možnosti
JV

J12a69n 78V19ě76r19n41ý

29. 6. 2022 10:43

Markétka má samozřejmě pravdu, kdyby se tak jen všichni rodili do horního 1%.... to by se mi krásně žilo bez dluhů. To by se krásně podnikalo, kdyby si nikdo na nic nepotřeboval půjčit, peníze by asi rostly na stromech a všichni by se měli dobře.

2 5
možnosti
HH

stačilo by, kdyby ten obyčejný volič nebyl pologramotný lenoch, který jen natahuje ruku a volí populisty...všechny dluhy a inflace jde za populismem...tj. za pologramotným správně vlasteneckým voličem...

7 2
možnosti
MN

Čtu vaše články, ale to všechno jste věděli dříve a přesto k dnešní situaci došlo.

Co třeba Singer s tištěním peněz a snížením kursu koruny.

Teď je plno peněz všude, jejich hodnota tak klesá. Musejí se zase zřejmě stáhnout zpět.

Pojmenovali jsme ulice po Rašínovi, ale finanční politika se podle něho neřídí.

8 1
možnosti
LK

Ano, na počátku stál Singer, který úplně zničil korunu. Máme sice gigantické devizové rezervy, snad nejvyšší na světě, ale ty teď patrně padnou na záchranu koruny. Kdyby se před 20-ti lety přešlo na Euro, tak by inflace odpovídala průměru EU.

0 0
možnosti
FD

Musíme zchudnout.Žití na dluh není možné.Viz perpetum mobile.

6 3
možnosti
Foto

Zchudneme všichni, ale různě. Některým stát příjem dorovná. Jistěže jen papírky a virtuálně, ale pořád budou mít více než ti, kterým nikdo nic nedorovná.

4 0
možnosti
EH

Co se týče finančnictví, jsem ten absolvent VSŽ. Vím jenom, že v krizi každý ví, co se mělo dělat jinak a nedělalo se. Ideálně z pohledu jeho oboru. Sledovala jsem panelovou diskuzi energetiků a mluvili naprosto věcně a rozumně, akorát že vynechali válku na Ukrajině, světovou politiku atd.

Vše souvisí se vším a je to daň za globalizaci, která nemá jenom klady jako jednoduché cestování nebo investice. Stejně jako problémy na Ukrajině nejsou černobílé, ani inflace nevznikla jediným viníkem.

Ani nejmocnější muž světa nemůže třísknout do stolu a vydupat racionální rozhodnutí, protože je zavázán těm různým líným vyčůránkům. A když to udělá Orbán, dostává politicky zleva zprava, protože péče o Maďary je v rozporu s politikou EUSA.

4 13
možnosti
Foto

Obří migrace, covid, válka, green Deal to jsou rány, kterými každá ekonomika musí pořádně krvácet a slabé mohou i vykrvácet. Paráda bude až budou migranti houfně opouštět Evropu, kde budou mrznout a hladovět a mířit do rodných zemí, kde je aspoň teploučko.

3 5
možnosti
Foto

A nyní všechno, co z důvodů časových nestačil realizovat firemní /dvorní/ ekonom pro průmysl, obchod a různé kšefty Havlíček, dokončí bankéř Síkela a i přesto, že Rusko zastaví plyn, tak nám občanům pořádně zatopí. 8-o

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že Markéta Šichtářová ode mě karmu nepotřebuje, ale přesto. Dopad na úspory, tedy na ty, kdo uvažují zodpovědně za sebe i své děti, je katastrofální. Nejhorší na tom, paní Šichtářová, je, že vámi zmiňovaní ekonomové a centrální bankéři toto všechno (nízké úroky = levné peníze, veřejné dluhy = je přebytek peněz na trhu = problémy se splácením atd. ...)vědí. Ostatně to ví i každý sedlák se čtyřmi obecnými. Protože jsou však placení za to, aby hájili populistickou politiku, klidně ji hájí. Oni svůj plat dostanou a co bude za deset let, se jich už týkat nebude. Budous edět někde v Ženevě a hypotéky budou mít splacené. Ovšemže i jejich úspory postihne znehodnocení, ať je mají v akciích, podílových fondech, drahých kovech, volně neobchodovatelných firemních podílech nebo doplňkovém penzijním připojištění. Snad jen půda se z toho vymyká. Zřejmě spoléhají na to, že jim tuto ztrátu vykompenzuje průběžné zvýšování honorářů za jejich intelektuální prostituci. Náš boj, zdá se, je marný!

13 0
možnosti
PK

Kdo vlastní akcie kvalitních firem, toho žádné "znehodnocení" nečeká. Dočasný pokles jejich valuace, to jistě. A "úspory v akciích" je oxymorón.

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články