Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dřevo je nařezáno a naštípáno, louče napuštěny smolou, skuliny ve stěně chaloupky ucpány mechem, tak o co jde? ;-D

4 0
možnosti
KT

Že vám brzy zakážou kamna.

3 2
možnosti
Foto

,,A vy už jste na blackout připraveni?" Asi jak kdo. Ti co pamatují třeba regulační stupńe, a situace 123 (jeden stupeń mrazu, 2cm sněhu, tři p*dele starostí), ten možná více, ač jak kdo. Co by bylo třeba, když si ,,kýchne" sluníčko více směrem k zemi, ač i to už tady bylo, pak teprve lze mluvit o katastrofě, a to nikoli toliko u nás. Snad jen tzv prepeři jsou více připraveni;-);-)

3 0
možnosti
Foto

J63a15n 74Š23i45k

6. 6. 2022 10:38

Jak se od několika desítek minut výpadku dostat ke katastrofickým závěrům blížící se Apokalypsy. Ó ano, my na venkově jsme opravdu zvyklí na větší vichry, sněhové bouřky a hromy, blesky. A dokonce několikahodinové výpadky. V Praze jsem byl v pátek a opravdu hodně se tam o těch pár minutách hovořilo se zděšením. Trochu to připomíná píseň o třech centimetrech sněhu v Praze a jak se z toho místní hroutí. Hezký den

11 3
možnosti
OD

Ale nejste. U Vás foukne a hned se válí les přes silnice i tratě, sprchne a hned plave náves, hospoda a konzum, jak vidíme ze vzrušeného krajského zpravodajství, zatímco u nás zaplave podjezd na Zlíchově, v Bubenči u čističky a přeteče Botič v Hostivaři a Rokytka v Libni. A to všichni vědí, zařídí se a nikdo o tom nemluví.

S tím sněhem je o tak, že některé naše ulice jsou strmé jako v horách a když sněží, je to stejné na Barrandově jako na Kořenově u Tanvaldu

Dále tu máme cca 3500 km ulic, většina je lemována zaparkovanými auty, chodníky a domy se střechami, ze kterých se sníh stěhuje díky gravitaci na chodník, z něj na ulici a z ní nikam, protože ho musíte naložit a odvézt.

Ono je vždy potřeba nehledět na město očima venkovana - je to stejně hloupé, jako když naše avokádové bifé a kavárna, instituce plné těch, kteří procházce po Stromovce či Letné říkají výlet do přírody, mudruje o "vidlácích".

5 0
možnosti

Hmm, a za co ty cigarety a kondomy koupí?8-o

1 2
možnosti
ZB

Marketu? Zajímalo by mně proč by měla být poptávka zrovna po kondomech od někoho kdo nebude chtít prodávat sám sebe.

1 0
možnosti
ZZ

Tento výpadek byl celkem nicotný.

V řadě obcí a městeček jsou lidé už zvyklí na mnohem delší odstávky.

;-)

4 0
možnosti

To je sice pravda, ale i krátkodobý výpadek ve velkoměstě má svá specifika - například zmatek v MHD, nebo zablokované výtahy s lidmi.

3 0
možnosti
JB

J28i86r58i 54B84o31r

6. 6. 2022 9:43

Hodinový výpadek v části Prahy, způsobený provozní poruchou, přirovnávat k blackoutu je dost velká nadsázka. nadsázka. My na venkově na výpadky po bouři třeba 20 hodin. Ale strašit se musí.Rv

7 3
možnosti
JB

J92i72r11i 33B39o21r

6. 6. 2022 9:47

Sorry, má být "jsme zvyklí na výpadky".

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články