Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne nerozčililo-- tahle rozkradená zem, kde vládne korupce a žvanění, který teď už provozuje premiér Fiala, je prostě na další průser a padák. Sami si neukrojí ani pěťák a nasírají na nejvyšší stupeň.

3 3
možnosti

V Česku je mnohé obráceně, tak třeba proč byl vytvořen ČEZ. Bylo to proto, aby ceny byly pro české občany mírné\? A nebo to bylo proto, aby zbohatly z nuly peněz bývalí ČEZ soudruzi?

1 0
možnosti

Neudržovaná ochranná pásma, neustálé výpadky dodávek, zdevastované plochy stavbě vedení, drastická redukce servisních pracovníků a z toho plynoucí škody atd. Oslavovatelů ČEZu se ptám, jak skončila kauza svárů v Temelíně ? Už byli odhaleni viníci a zaplaceny škody ? Jinak při stavbě svých děl se ČEZ neohlíží na nic a na nikoho, zkuste si totéž jako řadový občan.

4 0
možnosti

Taková myšlenka: ČEZ vyrábí elektřinu a má z toho zisk, který vyplácí v dividendách (nebo o ten zisk roste cena akcií). Nakoupím dostatečné množství akcií ČEZu, které odpovídá mé spotřebě elektřiny. Potom zvýšená cena elektřiny, kterou zaplatím se mi vrátí jako dividendy.

1 0
možnosti

To není špatný nápad, má jen 2 slabiny (i když najdu někoho, kdo akcie prodá):

1) Nemusím mít na nákup dost peněz.

2) Dividenda bude k mání až v I.Q příštího roku, zatímco účty za elektřinu musím platit už teď.

1 1
možnosti

Přiměřený zisk .. co to je za pojem? Když má někdo zisk větší než přiměřený, tak je to špatně? Je to zlý člověk? Když má menší, tak by mu stát snad měl naopak doplatit, aby měl zisk správný, přiměřený?

2 0
možnosti
Foto

P.T. čtenáře bych jen upozornil na to, že každá vydělaná koruna musí být podložena nějakým ekvivalentním hmotným či myšlenkovým produktem. Ovšem koruna vydělaná burzovními machinacemi? A není to příčina inflace?

Odpovídá cena dodané energie skutečným nákladům a přiměřenému zisku? Solidní podnikatel by podstatnou část zisku použil na inovace podniku. A to je, co může vyvolat jisté rozpaky. Chci ty inovace vidět.

Burza: krach na burze v r. 1928 způsobil krizi, jejímž důsledkem byl vznik německého nacionalizmu a následně války. Nějak si takhle přínos burzy pro ekonomiku nepředstavuji. Další problém byl, tuším, v r. 2008.

V USA si začali burzu hlídat, aby zase nedošlo ke krachu.

5 1
možnosti

Myšlením to jistě podložené je.

Pokud levně nakoupím a za desetinásobek na burze prodám, nejedná se ještě o burzovní machinaci, ale o jednoduchý obchodní model, který si kromě ČEZu nemůže nikdo jiný dovolit.

Ceny energií a nejen energií vzrostly extrémně (třeba cena lithia vzrostla loni na 6-ti násobek) a jistě jsou dominantní příčinou inflace a je to inflace dovezená.

Jedná se o inflaci nákladovou - energie, hliník, železo, lithium a další a další komodity jsou jejími hlavními tahouny.

Inflace poptávková existuje také - přebytek peněz v oběhu.

Ale nikdo soudný si nemyslí, že když cena benzínu vzrostla z 33 na 48 korun, že je to tím, že lidé mají moc peněz...

2 0
možnosti

Vtip je v tom, že pokud byla "manažerská smlouva" podmíněna nějakou výší zisku, nebylo nic jednoduššího, než si ho zajistit razantním zdražením s výmluvou na "burzu". To by dovedla i Anička z I.A

1 3
možnosti

Jak ovlivnite cenu na burze, aby si toho ostatni nevsimli a kontrloni urady taky ne?

0 0
možnosti

To ale přeci jejich chyba není,

ale většinového vlastníka ČEZu, že to dovolí a dovolil a tak se stal také spolupodílník na tomto rozdávání, až v nehorázné výši těchto odměn, manažerům Čezka.....

8 0
možnosti

Odměny managerů státních institucí (ČEZ, ČT, prezidentská kancelář) mě většinou netrápí, ale tady je to v době zdražování a inflace. Neboli zisky v době krize zůstaly a je z čeho vyplácet. Na energiích se šetřit nedá a na chudácích se bohatne nejlépe.

Zbytek blogu je óda na kapitalismus. Chtěla by paní Šichtářová prvorepublikový kapitalismus, kde hodnota lidské práce byla nulová a platy dostačovaly na základní živobytí? Naše životní úroveň by nebyla, jaká je, kdyby nebylo socialismu a přerozdělování. Že by si ten továrník třetí vrtulník nekoupil? Ale koupil. Lidi mají pořád málo, hlavně ti bohatí.

Rovněž hodnota lidského života byla nulová. Já jsem vděčná, že nemusím dýchat všechny zplodiny z aut, komínů a cigaret. Že zaměstnavatel musí utratit peníze na moji bezpečnost. Pro tohle se části svobody ráda vzdám. Svoboda by neměla být pro hrstku lidí terorizující zbytek.

5 13
možnosti

Ó jak krásně bolševické. Blahopřeji.

8 2
možnosti

Podle mého názoru kvalitního manažera z nikoho neudělá zcela umělá situace s prodejem elektřiny na pochybné burze v Dojčlandu ( a nákup předražené elektřiny následně zpět pro našince, který ze svých daní platil výstavbu našich jaderných elektráren), jen aby se státní rozpočet napakoval a ti naši vládní gauneři měli co rozhazovat. To jací to jsou manažeři už stejní lidé v ČEZu dokázali například ve ztrátách v balkánských experimentech, za které samozřejmě "nemohli" chudáčci a tak za ně žádný postih neměli, že....Rv

24 2
možnosti

nevíte nic. ČEZ si to dělá po vlastní linii, nemusí informovat nikoho kolem. Mám svůj zdroj na HS ČEZU

1 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,04
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články