Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Absolutni svoboda je nesmysl, svoboda je moznost obcas si vybrat cestu a s ni souvisejici omezeni (at uz jde o omezeni fyzikalni, fyzicka, psychicka, spolecenska ci moralni).

S cim souhlasim je, ze moralka je spolecensky dana, no a nase spolecnost nepovazuje za moralni managerske odmeny v nekterych situacich (vubec nejlepsi jsou odmeny, ktere si manageri vyplaceji za to, ze jejich firmu zachranil stat - tj. danovy poplatnici)

10 0
možnosti
TB

no zachránil o tom bych pochyboval. Dostává tučnou dividendu od ČEZU, kolik procent vlastní stát, tolik miliard jde do státního rozpočtu

1 0
možnosti
LV

To není bohatnutí manažerů soukromého podniku, který má poctivý zisk. Tohle je polostátní paskvil, který platí státní zaměstnance z daní.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787847&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tak tohle je konina hodná absolutního ignoranta! ČEZ je je tržní firma, jejíž většinový podíl drží stát. A to je to jediné, co z něj dělá "polostátní".

ČEZ měl loni čistý zisk přes 10 miliard, a to po zaplacení všech mezd a odměn všem zaměstnancům, včetně top managementu. Ani jeden manažer nebyl zaplacen ze státních peněz. Ani jeden. Naopak ČEZ přispěl do státního rozpočtu desítkami miliard na daních a odvodech + díky tomu, že v něm drží podíl stát, ještě dividendou.

Proč lžete, a ještě tak průhledně?

12 13
možnosti
MV

Protože jí její kafky uverej cokoliv - třeba že na nákup jezdí tankem a citróny pěstuje ve sklepě na seně. Tak jednoduchý to je.

0 4
možnosti
TB

pamatuji dobu, kdy neměl ČEZ vysoké zisky, kdy se akcie ČEZU ztratily z burzy, protože byly neobchodovatelné pro jejich nízkou hodnotu, kdy byl ČEZ ve ztrátě, tehdy se takové peníze nebraly.

Ano bylo to v době, kdy se dostavoval další blok Temelína, a ČEZ si to celé platil sám a stát ještě po něm chtěl 30 milliard do rozpočtu

0 0
možnosti
JV

J26a42n 11V18ě16r10n14ý

1. 6. 2022 10:06

Upřímně s Markétkou se neshodnu snad na ničem, její dětinské, ale vlastně jsou mi odměny pro manažery taky celkem šumák.

Realitu neobelžete, když chleba není, tak je jedno jak vysokou odměnu si kdo vyplatil, sebrat mu peníze nepomůže.

Kdyby ČEZ neměl takový zisk, lidi by jen finance přesunuli a zisk by měl zas někdo jiný, ale zboží a služeb bude pořád stejně.

4 2
možnosti
JV

J37a52n 68V61ě34r60n37ý

1. 6. 2022 10:07

*její dětinské názory jsou věčně vedle,

Pardon.

3 0
možnosti
JV

Paní Šichtařová otázku jemně odstrčila jinam. Tedy to, zda manažeři takřka monopolní firmy s většinovým držením státu mají nárok na desítky milionů odměn za to, že v době energetické krize firma vydělala miliardy na odrbávání a ožebračování zákazníků - spotřebitelů, občanů této země. Že jejich úspěchem je chudnutí občanů, které si nezavinili a které je v mnoha případech vrhá do existenčních problémů. Ona nám tady prostě bude psát, že i strategické komodity by měly být v soukromých rukách třeba tak, jak to vidíme třeba u vody.

10 7
možnosti
JZ

To jsou zase Vondráčkovy komunistické žvásty. ;-D

9 1
možnosti
MV

Ano, schopnosti těchto manažerů jsou naprosto fenomenální. Prodali elektrárnu Počerady Tykačovi za 2,5 miliardy, přičemž to ta elektrárna vydělá za 3 měsíce. Prostě to jsou naprosto skvělé schopnosti.

20 0
možnosti
JZ

Čecháčky to jistě rozčílilo, mne nikoliv. ČEZ musí mít kvalitní manažéry, bez nich by šel do kopru. :-)

5 11
možnosti
LH

a má je? - já to třeba posoudit nedokážu - Vy ano?

5 0
možnosti
Foto

J97a10n 67Š86i70k

1. 6. 2022 8:45

Závist se naší zemičkou táhne jako smrad, který nejde vyvětrat. Možná se bude někdo divit, ale z velkých firem jdou často miliardy do státních rozpočtů formou daní. A ty nepadají sami z nebe na zem. Podílí se na nich zaměstnanci i vedení, které když rozhoduje špatně miliardy neodvádí. Navíc. I kdyby měl předseda ČEZu roční odměnu padesát tisíc, stejně to podle některých pukajících bude velká a naprosto nezasloužená odměna. Hezký den

13 13
možnosti
PD

tak zrovna v případě čezu ty miliardy padají fakt samy od sebe, nevytvořit v tomto oboru podnikání zisk by bylo velké managerské umění. Apropo, když odepisoval čez zvorané investice v turecku a bulharsku, jak se to projevilo na platu vedení? 35 mega je částka neospraveditelná jak ekonomicky, tak morálně

9 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články