Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

70 procent slováků by nechtělo korunu zpět a my se pořád utěšujeme, že je skvělé ji mít...a běda mít názor odlišný od vašeho... začínáte se nápadně podobat Klausovi...Rv

0 0
možnosti

Ono je celkem jedno, jestli platíme Eurem, či USD. V Uzavřené ekonomice prakticky můžete platit čímkoliv.

Jestliže ale akceptujeme globální svět, s velkým objemem toku výrobků a služeb, je nutné se orientovat na měnu, která je dostatečně silná a kterou nejsou schopni burzovní hráči jednoduše znehodnocovat, či posilovat tak, jak si přejí spekulanti.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Autorka píše, že ona uvažuje na základě "lásky k vědeckým faktům". S prominutím, k faktům nemůžete cítit lásku, buď je berete jako fakta (i když se neposlouchají dobře), anebo podléháte dojmologii, kterou tak kritzujete u druhých:-). Nic nového, druhým nejčastěji vyčítáme vlastní chyby. Ale s realitou se určitě dost míjí tvrzení, že Šichtařová má pravdu a všichni ostatní jsou blbci.

1 0
možnosti

Dejte své peníze do nějakého podílového fondu - a uvidíte jak poletí dolů pod bedlivým dohledem finančních odborníků.

;-D

0 0
možnosti

V podstatě souhlasím až na ten, na můj vkus, až přílišně akcentovaný měnový euroskeptismus :)

0 0
možnosti

Mám pocit, že kdyby člověk dělal přesný opak toho, co radí finanční poradci, že by neprohloupil.

Takže:

1.) Není to tak dlouho, co nám finanční poradci valili klíny do hlavy, že když nebudeme dávat minimálně třetinu příjmu do důchodových fondů, tak spláčeme nad svou životní úrovní v důchodu. Ti, kteří poslechli, odpustili si ježdění autem a dovolené a doma se živili bramborami aby se měli v důchodu dobře, tak dnes se dívají, jak jejich úspory v důchodových fondech žere inflace a až půjdou do důchodu doopravdy tak tam sice budou mít miliony, ale reálně si za to nic moc nekoupí.

2.) Není to tak dlouho, co investiční mágové včetně paní Šichtařové říkali, že investice do zlata je nesmyslná, protože to je mrtvá hodnota, která nic nevynáší - žádné úroky ani dividendy. Realita? V roce 2016 stála investiční uncová zlatá mince kolem 26000 korun, dnes kolem 45000 korun. Takový výnos nedosáhlo nic! Ovšem dnes paní Šichtařová zlato zmiňuje ve svém článku jako investiční příležitost. A to máme zlato dnes na nějakých 1850 dolarech za unci, je válka a Rusko s ohromnými zásobami zlata v rezervách má problémy s likviditou. Pokud jenom část svých rezerv hodí na trh a zklidní se to na Ukrajině, tak zlato může klidně klesnout o třetinu. Takže v době, kdy byla investice od zlata rozumná, ekonomové od ní odrazovali. Dnes ji já považuji za riskantní a investičáci doporučují.

3.) Nemovitosti. V poslední době rostly do nebe. Dnes realitní magnáti doporučují kupovat s heslem "levnější nebudou". Proč by nebyly? Ceny nemovitostí spadly třeba v Anglii za Thatcherové a v USA po Lehman Brothers velmi výrazně a všichni, co koupili drahou nemovitost na hypotéku byli v problémech a bušili hlavou do zdi. Měli třeba splácet 800 000 dolarů za barák, který měl po poklesu cen prodejní cenu pod půl milionu. A toto může čekat i nás. Majitelé hypoték na 6 mega za panelákový byt možná také spláčou nad výdělkem. Pokud s tím něco neudělá inflace. Nebo vlhký sen levičáků POŘÁDNĚ zdanit nemovitosti a majetek.

4 0
možnosti

Inflační spirálu roztočila vláda nesmyslným navyšováním platů státním zaměstnancům, jedná se o peníze nekryté výkonem ekonomiky. On zedník nebude chtít dělat za 15000, když úřada bere 40000.Bohužel si zvykli a lepší to nebude. Vědí, že si své vyřvou. Ta digitalizace, zatím nic moc. Zatím jsem jenom zaregistroval Bartoše, jak se domáhá platů 100000 pro své podřízené

1 2
možnosti

Tak to jste asi nebyl na portálu občana, dnes toho přes něj vyřídíte víc než dost, zaposlední dobu se to hnulo o podstatný kus dopředu ... S úředníky souhlasím.

0 0
možnosti

Autorka o sobě tvrdí, že uvažuje logicky ekonomicky, a proto nechce pro Českou republiku euro.Ovšem o jejich důvodech jsem se nedočetl.Naopak DR.Niedermayer, prof. Švejnar, a to beru namátkou, pro euro jsou.Proč asi paní autorko ? A to při vší povinné úctě k ženě, tedy k Vám paní autorko, jsou to v této věci podstatně těžší váhy než Vy.

1 0
možnosti
Foto

V44a19s50e72k 77F46o29l69d75a

19. 5. 2022 12:38

Tak hlavně že autorka na dojmy vůbec nedá :-P...

4 0
možnosti

Uvítal bych kdybyste v ě d e c k y doložila, proč je v eurozóně průměrná inflace 8,1% a u nás 15%. Nemyslím si, že by se lidé ve státech, kde je zavedené euro chovali jinak, než my.

11 1
možnosti

Dohledejte si rozhovor s Rusnokem, kde ten rozdíl zdůvodňuje (jiný systém výpočtu inflace).

0 0
možnosti

Mít peníze na účtu je údajně projevem hlouposti, jako vhodná investice se doporučují podílové fondy, ty ale v minulém roce měly průměrnou ztrátu kolem 5% (!). Mít peníze na nějakém bankovním účtu je samozřejmě zoufalost, jiné varianty uložení peněz mají ale charakter ruské rulety, kterou si běžný střadatel s s nevelkými úsporami na důchod nemůže dovolit.

9 0
možnosti

Mohu potvrdit. Kdysi jsem měl peníze ve fondu českých akcií se slušným výnosem. Pak přišla hypoteční krize v USA a nejen že veškeré výnosy byly pryč, ale šel jsem i do mínusu. Můj agent mi poradil, ať nezmatkuju, že se akcie po čase "zvetí". Poslechl jsem ho, ale zanedlouho přišla evropská krize a další propad akcií. Na nic už jsem nečekal a peníze raději převedl na spořící účet. A dobře jsem udělal. I když jsem kvůli 2% inflaci něco málo ztrácel, pořád to bylo výhodnější, než nejistota, jaká zase přijde rána. Ta teď bohužel přišla v podobě inflační spirály, takže je to v pytli.:-/

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS