Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Slovensko zažilo v roku 2009 zastavenie plynu z Ruska.

Najprv sa vypínali firmy z vysokou spotrebou plynu. O pár dní sa enormne zdvihla spotreba elektrickej energie, firmy začali vykurovať el ohrievačmi, hrozil blackaut tak sa zavreli všetky firmy, fungovala len tzv kritická infraštruktúra (nemocnice, polícia...) a domácnosti.

0 0
možnosti
ZZ

On ten plyn byl tehdy spíš ukraden Ukrajinou.

;-)

8 2
možnosti
Foto

Jo Parlamentní listy. Tak to jo. Na tom něco bude. To bude jasná, nezpochybnitelná pravda. O tom nemá cenu ani diskutovat. ;-D

4 1
možnosti
ZZ

Bez plynu by bylo moc zle.

Nejenom, že bychom měli všude zimu, ale náš průmysl by zcela vyklidil pole a jeho výrobky by se staly neprodejnými.

6 1
možnosti
Foto

Plyn bude. Jako svého času slíbené maso;-)

2 0
možnosti
MB

Směle tvrdím že do ČR bude proudit plyn neustále. Sázím na Německo, jako na nejbližšího "kolaboranta" - prakticky nejbližšího spojence Ruska. Ti uhradí platby v Rublech, my zase jim v Eurech. Budeme vlastenečtí :-) Není v zájmu Putina vypnou celou EU - naopak. Někomu nechat a tak vrazit klín do jednoty. Čili to není o plynu, jako o jeho ceně ...

Každopádně zásadní jde - Za Zemanem, plyn z Norska. Napojení na moře přes Polsko - Babiš se může kroutit jak chce. Jak směšná politika u blouznění o plavebním kanále. Podobně slevy na vlak. To nás asi nevytrhne. Lépe by byly max naplněné zásobníky od Havlíčka. Jmenovaní, nás doslova energeticky, přikovali k Rusku. Miloš se total znemožnil - zapálit si tak může plynovým zapalovačem. Andreji zase praskne další, oční žilka. Jo, ho bylo lépe. Psali to i na zdi na letáku :-) ...

8 7
možnosti
GK

Clanek o nicem, resp. do supliku jak by rekl pan Werich

3 1
možnosti
Foto

Česká republika nejrychleji za všech zemí EU naplňuje zásobníky plynu, které si pronajala. Dělá to, co vláda Babiše neudělala i když byla upozorněna na to, že nemá žádné zásoby plynu. Nová vláda navazuje obchodní vztahy s Polskem ohledně plynu. Poláci mají ve Svinoústí terminál na přečerpání kapalného plynu. Polsko od konce letošního roku přestane být závislé na plynu z Ruska, Měli jsme možnost v roce 2016 se podílet spolu s Poláky na výstavbě terminálu, ale Babišova vláda to odmítla.

13 6
možnosti
Foto

Všechny dosavadní války se bojovaly na bojištích a obchod šel dál po obvyklých trasách. Až u této, když je ve hře zájem USA na dodávkách plynu do Evropy, tak se válka promítá i do obchodu.

5 12
možnosti
OU
JD

J19a20n 35D62o16u34š97e68k

4. 5. 2022 9:04

No, on je celý svět založen na nekonečném růstu a pohybu vpřed. Hoďte ho zpět a zaděláte si na katastrofu. Občanské nepokoje budou to nejmenší.

6 0
možnosti
Foto

Za kolik by byl v Česku plyn, kdyby ho nakupoval stát napřímo, bez překupníků?

8 2
možnosti
JD

J92a75n 85D80o84u88š68e42k

4. 5. 2022 8:49

Fakt nejsem odborník, ale nebude to tak velký rozdíl. Nemáme totiž přímou smlouvu s producentem a vše se prakticky odehrává na burze.

Klidně mě někdo opravte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články