Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rád si přečtu názory lidí, kteří mají jiný názor než já. Ale tohle ne, to ne. Je to směska nesmyslů, emočních výkřiků a ekonomických pravd.

9 7
možnosti
JP

J76i55ř40í 58P26a76u61l

23. 3. 2022 10:28

Paní Šichtařová má asi hodně zainvestováno v investičních fondech.

1 0
možnosti
JH

To je přesné: "...ukrajinský politický systém byl už před válkou odporný.

Oligarchové, obrovská korupce, pošlapávání lidských práv, drancování veřejných zdrojů, opovrhování osobní svobodou. Byť na začátku roku 2022 se Ukrajina stala obětí ještě řádově

mnohem odpornějšího ruského politického zločinu,"

3 2
možnosti
Foto

A my jsme svatoušci nebo snad pokrytci, kteří napadají nešvary, která nám nejsou neznámé?

Současně jsme již třetím rokem na 19. místě z 27 států Evropy a ze 180 států světa jsme na 49. pozici. Pravda, Ukrajina na 122 místě. Ale, že bychom byli v situaci, která nám zakládá právo školit a kádrovat jiné státy, to si opravdu nemyslím.

5 1
možnosti
OD

Tak mne napadá, jak jsme v devadesátých vyráželi do Němec vydělat na auto, kytaru, na studium, na privatizaci či stavbu obydlí z té zkorumpované džamahírie Vasheeka Klause, který nám nabízel jen spoustu "kapitalistické práce za socialistický plat" a modrou stranickou knížku k tomu....

Korupce, mafiáni, oligarchové (Kožený, Motoinvest, Kellner atd.), neexistence práva, gangy domácí (Krejčíř, Mrázek a podobní) i postsovětské "vory v zakónu"

Je zajímavé, že od vstupu do té proklaté EU to vše nějak zmizelo a pořádně tu krade akorát pan expremiér a jeho agroferdové.

2 1
možnosti
ZD

Máte to perfektně přehledné a srovnané. Sice to připomíná těžkou dezorientovanost, ale přehledně uspořádanou.

2 0
možnosti
JK

Výkřik "zrušme daně" je populismus v nejčistší formě. Správně ten výkřik zní "zrušme rozpočet". Když se zruší příjmy, zruší se i výdaje, celkem logicky. Pokud nemáme rozpočet, pak je hloupost držet nějakou vládu, i kdyby byla zadarmo, policii, hasiče, zdravotnictví a vůbec všechny ty civilizační vymoženosti.

Zrušené daně tedy znamenají "občane postarej se o sebe jak umíš", takový dobrý test, zda nejvyšší forma osobní svobody, kterou jsme nazvali anarchie skutečně může fungovat. Třeba jo, třeba už jsme tak daleko, že všichni víme, kde jsou hranice naší svobody a kde začíná svoboda jiného, všichni budeme k sobě tolerantní, budeme se mít rádi a slabším budeme nezištně pomáhat, prostě vše bude happy.

Zatím však žijeme v méně dokonalém systému, kterým je demokracie, a který je mnohem a mnohem lepší než totalita. To znamená, že většina z nás rozhoduje o tom, co je správné a co zase není. To vše prostřednictvím volených zástupců. Výsledkem nedokonalého systému je nedokonalé vládnutí, které je ovšem mnohem a mnohem efektivnější než rozhodování jednoho vůdce. Proč to tak je, je celkem jednoduché, můžeme svobodně rozhodnutí vlády kritizovat a případně vládu vyměnit (ve volbách i dříve). Díky tomu se nám vyhnou zásadní chyby a nejen že držíme krok s pokrokem, my určujeme směr. Totalitní vůdce jen kopíruje pokrok a ani to není schopen stíhat, pokrok totiž nelze nařídit.

Takže žádné "zrušme daně", ale "vyrovnaný rozpočet" a "štíhlý stát". To by jako první fáze mohlo stačit. Pak pasiva podložená nevirtuálními aktivy, pak podíl na společném jmění, a až si přestaneme závidět, tak můžeme žít v té anarchii. ;-)

7 0
možnosti
MV

to se bude tem jednodussim libit

13 7
možnosti
LH

ještě že to těm jednodušším Ti složitější vždy "správně" vysvětlí co si mají a časem budou muset myslet;-D

5 0
možnosti
OD

Muhaha, tako jo! Proč na to nejít od lesa?

Jako vždy, obecně moralizující úvod, no a pak se dozvíme, že Markéta nechce platit daně.

Jako obvykle, jednodušší tleskají.

Nejvíc pobavila důchodkyně Pantlíková, ta by ve světě "dobrovolné 2% daně" buď povinně vybírala popelnice nebo dobrovolně skočila pod vlak..

Nemusíme mít válku s Rusy, stačí Šichtařová.

Další apoteosa hamižnosti a sobectví, oblečená do kabátu z demagogie.

13 5
možnosti
OD

Doufám, že všichni ti zoufalci, kteří chtějí -

- slušný důchod

- poštu, školu a autobus do své vesnice

- konečně aspoň jednu dálnici na jih do Rakous

- tu jadernou elektránu, která nás zachrání před Zeleným Dýlem a Eurosocany a spoustu jiných, zbytečných věcí,

pochopí, že je to vše špatně a hlasitě podpoří paní, která jim to vše ráda vezme.

0 2
možnosti
JZ

Co se týče korupce, tak to si Ukrajina s Ruskem nemá co vyčítat. Co se týče lidských práv, je n tom Rusko mnohem hůř než Ukrajina. Například ukrajinská média mohou publikovat kritické texty k Zelenskému.

3 0
možnosti
Foto

:-) A co se týče vývoje soudnosti ve volbě prezidenta, tak zaostáváme jak za Slovenském, tak za Ukrajinou.

4 0
možnosti
Foto

Ano, politický systém na Ukrajině byl možná odporný - obrovská korupce, oligarchové atd. Ale politický systém v Rusku je ještě o něco odpornější.

Na Ukrajině si ve volbách zvolili už několik prezidentů a poslední vítězství Zelenského bylo překvapením. V Rusku jsou ale veškeré volby jen karikaturou voleb s předem jasnými vítězi. Když byl Putin ve svém druhém prezidentském období a podle ústavy už nemohl dál pokračovat, vyřešili to tak, že jednoduše upravili ústavu.

19 2
možnosti
RS

Vážený pane, souhlasím s Vámi. Ale pro upřesnění, paní Šichtařová to ve své podstatě píše taky. A bylo to jen na úvod, podstata článku je úplně o něčem jiném..

0 0
možnosti
Foto

Asi bychom si měli umět představit, jací bychom byli my jako bývalá součást SSSR. Stačí to dědictví země satelitní. Kmotrováni tu také známe. Zmiňujete lidi, kteří k nám přišli z Ukrajiny také za svobodnějším životem. Možná stojí za zmínku, že v tom našem "ráji" našli svobodnější život i mafie. Proč asi? Takže bychom se měli umět podívat současně i sami na sebe a na ten náš režim.

10 0
možnosti
Foto

Ano, s tím lze souhlasit. A nejde vypíchnout toliko jeden subjekt., neb mnohý si prošel obdobným vývojem. I to Rusko po rozpadu ,,sojuzu něrušimiho". Z divokého východu přes mafián. kapitalizmus, až po současnost. Někde k až ,,sociálkapitalizmus, jinde opět až k diktatuře.

0 0
možnosti
JK

Kdyby to nebylo k pláči, tak by bylo velmi úsměvné, jak zdejší ,,inteligence" slintá blahem nad každým výplodem této pseudoekonomky a karmuje a karmuje. Dost mně to připomíná fanclub na fb jednoho japonského vlastence. ;-D

7 7
možnosti
JV
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články