Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Nepochybuji, že paní Šichtářová plácá své bludy vědomě.

5 15
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
MB

V Rollercoaster Tycoon zas vstupné a ceny atrakcí. To byl nával. ;-D

0 0
možnosti

Co třeba jednotná a jediná daň z obratu? Řekněme 5–10 %. Prostě na konci měsíce spočítáte peníze přijaté a uvedenou část odevzdáte státu.

Sníží se náklady na účetní, nebudete potřebovat daňové poradce, nebudete s finančákem řešit, co je daňové uznatelný náklad a co ne. Jednoduché a přehledné.

2 1
možnosti

Daň z obratu není přesné vyjádření. Přesnější by bylo daň z přijatých peněz.

5 0
možnosti
Foto

Chtěl bych vidět Šichtářovou jako političku.

6 2
možnosti
KK

A která to je, ta Šichtářová? Neznám.

1 0
možnosti
BH

B76o58h47u61š 73H78a52v32e86l

23. 3. 2022 13:11

Paní ráda provokuje a zajištuje si sledovanost, to jí jde.

7 5
možnosti
Foto

Toto je, paní Šichtářová, velmi slabé. Já jsem extrémní příznivec volného obchodu a pro mě je nejlepší ten stát, který je co nejlevnější a zasahuje co nejméně do cen, do pracovního trhu, do kurzů apod... problémem ale je, že většina obyvatel požaduje, aby se o ni stát staral (důchody, zdravotnictví, školství, nezaměstnanost ... "samoživitelky" ...). Navíc nežijeme na ostrově, ale takové lidé tvoří většinu všude kolem naší země. Nemůžeme se příliš vzdálit od principů v sousedních zemích, jakkoli se mi společnost "chléb a hry" nelíbí. Právě podceňování tohoto faktoru přivedlo k moci Babiše a soc. dem.. Stanjura a spol. jsou ti poslední, komu bych vyčítal přílišné zdanění. Podívejte se, jak reagují:

- usilují o snížení deficitu,

- uvolňují trh práce,

- zvyšují hranici pro DPH,

- odmítli regulovat ceny pohonných hmot ...

Já bych to smazal.

4 9
možnosti

Proč bychom si nemohli nastavit principy jinak než okolní země?

3 1
možnosti
EH

Je fajn žít ve státě, který umí rozdávat potřebným a i nepotřebným - viz naprosto zbytečné dotace. Nepřizpůsobivý, když nedostane svoje výpalné, někomu ublíží. Podnikatel, který se neuživí, se může jít nechat zaměstnat.

Už vůbec nepotřebujeme dotovat luxusní položky jako elektroauta. Ale volání po zrušení daní je nesmysl. Pokud budeme odvádět pouze polovinu, rozkrade se ta polovina. Pokud zrušíme daně pro podniky, bude muset táhnout infrastrukturu pouze zaměstnaná střední třída.

5 0
možnosti
ZD

Stejně jako mnozí níže - jediné co jste z blogu pochopila je volání po neplacení daní? Navíc jej autorka dává do kontextu s probíhajícím neštěstím. Tedy se jedná o dočasné opatření.

9 1
možnosti
JO

Ten úvod je lehce navíc, ale podstata příspěvku je jasná. Daně jsou obecně špatně. A ti co tady píšou, že z čeho se bude platit policie, armáda, silnice, školy a tak nechápe o čem to je. Toto nikdo nezpochyňuje a myslím si, že ani Šchtářová ne. Jenže těch daní je prostě moc, stát vybírá nesmyslně peníze, které pak bohulibě rozděluje na nějaké účely. Jenže logicky ten výběr něco stojí a část peněz se v systému ztratí a to ještě velká část těch peněz co zbyde jde na zbytné věci. Takže míň daní = měnší stát = méně korupce = větší prosperita a bohatší lidí (všichni bohatší). Pokud v této vidíte rovnosti vídíte někde nerovnost, tak mi prosím napište kde.

10 2
možnosti
TP

Jak se určí optimum výběru? Ono také miň daní může ve výsledku znamenat menší stát s menšími možnostmi, větší sociální rozdíly a menší stabilitu. Nic není jenom pozitivní nebo jenom negativní.

1 3
možnosti
JL

Komu čest, tomu čest: "Václav Klaus je vzácným příkladem evropského politika

současnosti, který se vyznačuje adekvátním vnímáním role a zájmů Ruska na mezinárodním poli, neokořeněným rusofobní rétorikou''.

Uvedl tiskový orgán vlády Ruské Federace 20.3. 2022 ;-D

6 1
možnosti
ZD

A tímto příspěvkem jste tuto diskusi okořenil proč?

3 0
možnosti
RP

S Ukrajinou bych to nesrovnával. Tam je válka a Rusové každý den rozbijou mnohonásobně víc než o kolik přijde stát snížením DPH z 20 na 2 %. Je v zájmu Ukrajiny, aby za takového válečného stavu fungovalo co nejvíc podniků, jak je jen možné. Aby fungovali i lidi a aby bylo z čeho se odrazit, až válka skončí. Že z těch podniků z DPH nepůjdou státu peníze, je vedlejší. Stejně všechny válečné nákupy Ukrajiny jsou nejspíš na dluh nebo z darů a po válce stejně bude třeba obrovské částky na pokrytí válečných škod buď vytáhnout z Ruska jako reparace nebo získat nějaké půjčky na obnovu ekonomiky státu. Nějaká troška peněz navíc kvůli snížení DPH se úplně ztratí.

Ale u nás to je jinak. Každé procento, o které se sníží DPH, bude muset stát získat jinak. Buď zvýšením daní nebo zvýšením státního dluhu.

4 0
možnosti

Nebo snížením nákladů.

8 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články