Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opravdu je to tak skvělé, vzít státu velkou část příjmu? V podstatě tím naznačil, že končí veškerá podpora státu vlastním lidem, protože z těch daní se také jaksi všechno financuje. Kde chce ty peníze vzít? Vyžebrá si je u nás (Němců)? Tak to asi těžko, když nás zároveň uráží.

Tak mu to asi zaplatíte vy. Blahopřeju.

0 0
možnosti
Foto

Cituju z blogu:"Oligarchové, obrovská korupce, pošlapávání lidských práv, drancování veřejných zdrojů, opovrhování osobní svobodou." ... To sedí ... na Rusko :) Dál jsem radši nečetl :)

1 0
možnosti
Foto

Ta pani za nikoho jineho nez za Rusko nekope. A nikdy nekopala. Rv

0 2
možnosti

Velká karma. Sto píšu jako drobný živnostník.

1 1
možnosti

Ó můj bože. Tady je to samej velkej Eeeeekonom. Daně v podstatě nemusí bejt, jak to tak čtu. Stát se musí postarat.

Z čeho by potom platil Vojsko, Policii, Lékaře, Učitele, Soudce, Úředníky a jejich výdaje? A co důchodci? Bez nich by jste tady nebyli. Vždyť nikdo z nich nic nevydělá, jenom spotřebovává. A také je zapotřebí zaplatit údržbu státních budov, památek, silnic, zaplatit vojákům jejich hračičky atd. Jak to tak čtu, tak je to tady samej potenciální ministr financí, kterej by to dokázal uřídit bez daní. Magoři.

Upřímně, většina z Vás je tady horší, než ta Schillerka, která byla mimochodem nejhorším ministrem financí, co znám.

Většina těch výdajů ze státního rozpočtu jsou výdaje vynucené zákony (tzv. mandatorní výdaje), takže mnoho stupňů volnosti Vám to neposkytne. Jediný, co tak můžete nepřidat učitelům a lékařům, soudci si na prachy nenechají šáhnout - ti se mají, jak v bavlnce. Na vojsko by jste měli dát více (požadavek NATO). Můžete omezit údržbu silnic, budov atd, ale to lze tak jeden rok, v dalším to zaplatíte 2x. Ano jsou zde státní úředníci, kteří v mnoha případech berou nehorázné peníze, někdy skoro za nic, ale ve srovnání s důchodci je to jen kapka v moři. Neustále roste jejich počet a jejich mzda, která je průměrem mimochodem větší, než průměrná mzda lidí, co je živí za soukromého sektoru, což je problém, který by měl řešit. Úředníkům rostou mzdy každý rok o inflaci a celá řada lidí v soukromém sektoru má mnoho let nominálně stejnou mzdu.

Co je podle mne potřeba, tak to jsou mandatorní výdaje státu a to úpravou zákonných norem tak, aby tyto výdaje poklesly. Nyní tomu nahrává inflace, která posiluje státní příjmy, takže ́ve finále nebude deficit rozpočtu tak velký, jak jej Schillerka s Babišem chtěli mít. Bohužel tato cesta nám ubírá z našich úspor, takže je nutné se naučit tomu bránit, ale to je již jiná kapitola.

1 2
možnosti

J46a25n 92R80á92ž

25. 3. 2022 19:06

Pan Staňura každým svým projevem prokazuje že i ta tykev má IQ větší. Myslel jsem že Šilerová dostala neschopnost vykonávat funkci ministra financí na pomyslný vrchol, ale vypadá to tak, že ji tento expert na počítače svou odbornou nezpůsobilostí vést ministerstvo financí už překonal.

0 0
možnosti

J84a85n 47V97ě76r40n41ý

25. 3. 2022 8:30

Ano Markétko, také jsem měl tento názor, někdy když mi bylo deset let.

2 2
možnosti

Zatímco teď máte také svůj, co na věc všeobecně je.

0 0
možnosti

ano, teoreticky s autorkou zcela souhlasím. Problém je jinde - v lidech. Tedy v té dnes už bvohužel většině, která se domnívá, že stát je tu od toho, aby se o ně postaral. A když nebude mít výnosy z daní, tak se nepostará - a příště ho už tahle většina nezvolí

5 0
možnosti

Skvěle napsáno a troufám si tvrdit, že vystihuje názor většiny lidí u nás.

8 4
možnosti

napsáno skvěle, podle volebních výsledků to bohužel vystihuje názor naprosté minority lidí :-/

7 0
možnosti
Foto

Na SeznamZprávy jsem napsal, jak ukončit válku, mám tam měsíční blokaci.

0 0
možnosti

Ukončovat ji bude naše slepená pětikolka a vy jim lezete do zelí!

1 1
možnosti

Samozřejmě, daně je možno škrtnout. A s nimi policii, armádu, právní systém, vzdělávání, výstavbu silnic, mezinárodní vztahy/status. A bude ráj.

5 6
možnosti

Autorka řekla, že se v ČR mají škrtout daně a bude ráj, demagogu?

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS