Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a84n 89S46t11i37f79t21e66r

18. 3. 2022 11:40

Paní Šichtařová, rád Vás čtu. Ale někdy mě Vaše čeština tahá za uši. Proč třeba píšete, že nejsme právním státem? Snad by bylo lepší napsat, že nejsme právní stát. Pavel Eisner ve své nádherné knize o češtině "Chrám i tvrz" píše, že sedmé pády používají hlavně lidé nedovzdělaní, protože jim to přijde vznešenější.

1 0
možnosti

To by se nejspíš dalo napsat o jakémkoliv státu. Je to zjednodušující pohled. Náš stát určitě není nejlepší a má co zlepšovat. Na druhé straně zdaleka se neblíží těm nejhorším. Troufám si tvrdit, že ve většině jednání náš stát můžeme považovat za právní.

0 0
možnosti

Naprosto dobře řečeno.

5 0
možnosti
Foto

Nejsme právní stát, například vymáhání práva zde není rovné, jak se deklaruje ... a těch definic, co neplatí je víc.

7 0
možnosti

Pardon, ale tohle nemá logiku ani styl.

0 4
možnosti

J95a86n 32R40á50ž

17. 3. 2022 18:15

Dovolím si oponovat: Styl nehodnotím, ale logiku to má dokonalou.

4 1
možnosti

Ten závěr je uspěchaný a zmatený. Kvůli nějakým šmejdům v podstatě útočíte na základy státu a z jednoho "covidového" incidentu v Poslanecké sněmovně vyvozujete, že nejsme právní stát. Netvrdím, že je u nás všechno OK. Například jsem dodnes nepochopil, proč stát trpí praktiky, že oficiální sídlo firmy je na adrese, kde jsou takových firem stovky.

2 0
možnosti

To je jedna strana mince. Mně spíš vadí skutečnost, že spousta firem, které mají výrobu někde po republice a sídlo v Praze, platí daně v místě sídla, tedy v té naší stověžaté matičce. Takže Praha dostane po přerozdělení daní nemalé peníze a ta města a vesnice, kde firmy svou činností zatěžují komunikace, zvyšují prašnost, zhoršují životní prostředí a snad kromě jistě míry zaměstnanosti produkují vše negativní, co se dá od výroby a dopravy očekávat, ta města a vesnice utřou hubu. A pak nějaký velkomyslný póóólitik vyjádří ten nezpochybnitelný fakt, že Praha vytváří já nevím kolik, třeba 80% HDP. To je veliký průšvih a velká motivace pro komunální politiky, aby se tím zcela hlasitě začali zaobírat. Ne, nezávidím Pražanům jejich nerezová zábradlí u každého ostrůvku MHD, ale bere mě čert, že v roce 2022 ještě v řadě vesnic, kde pracují lidé pro pražské zisky, ještě není ani kanalizace, o chodnících pro pěší a dalších věcech ani nemluvě. Metro tam být zrovna nemusí, ale autobus by tam měl alespoň 4x za den zajet. Nebo chci tak moc po právním státu?

0 0
možnosti

To je teda pitomost. Pokud by právní stát byl definován tak, že dodržuje vždy a za všech okolností své zákony, tak ten pojem nemá žádný smysl, protože v každém státě se najdou nějací jeho představitelé (politici, státní úředníci atd.), kteří jednají v rozporu se zákonem.

Podstatou právního státu by mělo být, že je podřízen právu stejně jako mu jsou podřízeny subjekty v tom státu žijící nebo působící a že to právo je vymahatelné. Tedy že pokud stát (prostřednictvím nějaké státní instituce, organizace, osoby...) poruší zákon, může za to být - opět dle zákona - potrestán.

6 1
možnosti

Proč si pan K. nenechá u svého operátora zablokovat telefonní nabídky, je na to nový zákon.

1 1
možnosti

Koronavirus nechává nesmazatelné následky v myšlení lidí. Že má ČR (nejen) k právnímu státu pořád ještě dost daleko, je pravda. Ale ty argumenty zde zavání silnou demagogií. Někdy je lepší mlčet, než se takhle odkopat jen pro nutkavou potřebu zase něco napsat.

3 2
možnosti

Právní stát samozřejmě nejsme a nikdy jsme se k tomu ani neblížili. Ale to ani nechceme. Kdybychom chtěli , těžko bychom si za presidenty, kteří vybírají soudce vybrali agenty KGB z KGB zřízeného Prognostického ústavu. Každý náš soudce byl vybírán s tím, že je ho možné pro KGB a spolčení, které po ní zůstalo aktivovat. Proto jich tolik vystudovalo falešnou pravnickou školu v Plzni.

Naše justice je nejzkorumpovanější a nejmeně funkční na světě. A mafiani spojení s touto vlnou privatizace, tak mohou se dopouštět podobných podvodů s posvěcení zkorumpované justice se soudci z falešným diplomem z Plzně.

0 2
možnosti

Tak schválně - máte to "jen" pomotané, nebo je to přímo váš způsob obživy?

President soudce jmenuje, ale nevybírá. Jednou se Klaus pokusil nejmenovat soudce a liberálové z toho málem dostali psotník. Na očistu soudů od bolševiků po roce 89 neměl ani Klaus ani Zeman vůbec žádný vliv - tohle máslo má na hlavě Havel a jeho kamarádi, jako např. Rychetský, že. Jak je možné že Havlem jmenovaní soudci si nedokázali poradit s těmi co údajně vybrali "agenti KGB"?

2 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 41,00
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články