Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW
MV

Až do toho závěrečného příměru dobré. To srovnání je mimo. Tady se jedná o šmejda, který zákony zneužívá, aby druhého ošidil a na jeho úkor se obohatil. "Stát" nedělá tento typ chyb z těchto důvodů, ale proto, že se snaží řešit problémy. A že se dané řešení někomu nelíbí nebo ve své komplexnosti je v rozporu s určitým zákonem, se stane, není to ok a má se to řešit. Nicméně stát je a měl by být autoritou, které se máme podřizovat, a současně hlídat, jestli se chová korektně. To však v žádném případě neplatí pro ten subjekt, o kterém ten článek je.

18 5
možnosti
PN

Tak příklad: Když mne finanční úřad vyzve, že mám cosi doložit kvůlu kontrolnímu hlášení k DPH, tak buď napíše tři stránky plné paragrafů nebo prostě jen pošle e-mail ve znění "nezdá se nám tenhle variabilní symbol" nebo protistrana s DIČ CZxxx tuto fakturu nevykázala. Sice bych na mail nemusel reagovat, ale co by se dělo pak, si dokáže každý představit. Proti úřednicím ze svého berňáku nemůžu říct křivého slova, nicméně mají tu schopnost terorizovat občana už tím, že existují a že když neodpoví na mail, můžou třeba zahájit kontrolu. Ale i jen berní úřednice ví, že je ptákovina kvůli jednomu dotazu psát 3 stránky textu, ač je to z větší části CtrlC CtrlV. Stát je en bloc horší než tito šmejdi.

0 1
možnosti
MB

Pohřeb právního státu se u nás konal začátkem kovidové krize, kdy se rozjela řada protiprávních opatření. Od té doby nevnímám výraznější rozdíl mezi ČR a banánovou republikou.

8 8
možnosti

Je tu jeden zásadní rozdíl, nerostou tu banány:-)

5 0
možnosti
VH

Kolik lidí, kteří dostanou takový mail se poleká a zaplatí...to by opravdu měla být pro Policii ČR záležitost k řádnému prošetření a ne odložení...RvRv

13 0
možnosti

Bohužel, kdyby to nefungovalo, tak to nikdo nedělá !

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články