Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97a88n 90Š32i74k

17. 2. 2022 9:24

V tom se s Vámi shodnu, žijeme v době, která zrodila extrémní množství fňuken a kňouralů, kterým každý ubližuje. S tím souvisí to, jak módním se stalo ukazování prstem na druhé. Lékař může za to, že jsem tlustý, manželka, že kouřím, soused, že piju, vláda, že moje dítě nechodí ven a hraje doma hry, a tak bych mohl pokračovat. Je to vidět v diskuzích, ze kterých stříká frustrace a ublíženost na všechny strany. Osobně za chabou sebereflexí vidím lenost, neochotu udělat něco navíc, pro svůj vlastní rozvoj. Každý žijeme v nějaké bublině, v té mé, je taková většina. Je mnoho příležitostí, aby za nás někdo něco udělal. Je pohodlné a neprozíravé do tohoto kolotoče zapadnout. Hezký den

16 0
možnosti

První část příspěvku - ostatní jsou fňukny

Druhá část příspěvku - fňuk, fňuk

1 1
možnosti
JK

Takže vy říkáte také, "Miloše do koše", on nám dal Rusnoka.

Proč máme v Česku dlouhodobě vyšší ceny než v okolních zemích a inflace ten rozdíl jen zvětšila? Jak vlastně u nás funguje tržní prostředí? kolik vlastně firem, podnikatelů, majitelů v Česku v jednotlivých oblastech soupeří a soupeří vůbec, není to vše jen o dohodě na cenách?

Když si vezmeme zemědělství, zpracování zemědělských produktů, dovoz a vývoz, balení, velkoobchod a prodej malospotřebitelům. Kolik vlastně majitelů v oboru působí a jaký mají vliv na tržní prostředí. Rozhodující vliv mají koncerny, která spočítáme na prstech, velmi dobře se navzájem znají, mají stejný zájem, politické krytí a ochotu spolupracovat. Výsledkem této rovnice je to, že nakoupit jezdím do Polska, kde jsou v mnohem větší zemi mnohem menší producenti a rozsáhlá síť obchodů, obchůdků a stálých stánků. Brutální kolektivizace jako u nás v Polsku nikdy neproběhla a dnes v tomto mají náskok a momentální šachy s daněmi jsou jen pro spotřebitele bonus, přínos pro stát to rozhodně není, ale je to jejich politika, třeba to rozhýbá strnulou postcovidovou výrobu a obchod.

2 1
možnosti
Foto

Chce to trochu sebereflexe, současná padiva inflace ukazuje, že režim který zde léta propagujete nefunguje. Důchodová reforma, penzijní spoření, druhý pilíř ? Kdyby nebylo státu, mohou se jít duchodci past !

2 7
možnosti
ZJ

.... jo - zrovna vy už byste měl klidně pomalu začít :-/!

2 3
možnosti
EH

Jenže sebelítost se dá v dnešní době dobře monetizovat. Akorát v ČR mají celkem smůlu, protože komunismus utlačování menšin příliš neživil. Všichni si byli zaměstnanecky rovni. :-)

2 0
možnosti
LH

"podporování zaměstnanosti v době pandemie" - moc dobře si pamatuji výstupy 5 koalice loni touto dobou - takže máslo na hlavě mají všichni.....

7 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články