Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já ten radikální vývoj v Německu vítám, protože se tím snad zkrátí fáze trápení než nemocný "pacient" definitivně zemře. V případě státu něž dojde k vyčerpaní státní kasy a prozření že to takhle dál prostě nejde. Bohužel to bude bolet a stejně jako při našem socialistickém experimentu bude život v takovém systém do značné míry velmi omezující a plný větších či menších trápení ( auto do každé rodiny bude již jen nostalgickou vzpomínkou na sladké devadesátky ) a bolestné bude také sledovat pád ekonomiky mrzačené nedostatkem energie a zelenými omezeními shora (již dnes vám banka nepůjčí na projekt který není "environmental friendly" ) ... No snad nás ta nestáhne ke dnu spolu s Německem moc brzy a budeme mít šanci z toho nakonec nějak vyplavat.

9 0
možnosti
Foto

Buhužel jsme tak pod kontrolou Německa a EU, že nás to stáhne. Já bych třeba hned místo EV začel v MB vyrábět CNG hybridy. A rozjel ihned dostavbu Temelína + nový blok v Dukovanech, místo podpory OZE. A hledal bych místo na třetí JE + závod na zpracování použitého paliva. Jenže i kdyby se na tom lidé v ČR shodli, tak nám to nedovolí ...

6 0
možnosti

Experti místa na nové jaderné elektrárny kromě JeDu a JeTe už našli. Jsou to Blahutovice a zejména Tetov, kde je do 60 km okruh měst s 1,5 milionu obyvateli, jež je možno zásobovat teplem z JE.

0 0
možnosti

J53a69n 20R60á93ž

21. 1. 2022 14:50

Němci díky chytré diplomacii si obchodní vztahy s Ruskem a Čínou nerozhazeli ( jako my), takže odpady Green Deal ekonomicky unesou. O České republice si tak jistý nejsem.

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Díky chytré ruské diplomacii je bývalý německý kancléř už mnoho let ruským zaměstnancem a prosazuje plyn proti všem ostatním konkurenčním technologiím, seč mu síly stačí. Koneckonců za plynovod Nord Stream se zaručil ještě v kancléřském křesle. Green deal nejspíš bude novou Bonanzou ruských plynařů, protože - jak správně píšete - Němci to ekonomicky unesou.

2 1
možnosti

J20a70n 24R75á65ž

21. 1. 2022 19:51

Zřejmě jste například nesledoval jednání německé ministryně zahraničí v Rusku.

„Svou cestou chci dát najevo, že vztahy s Ruskem jsou pro novou německou vládu i pro mě osobně velmi důležité,“ zdůraznila podle agentury DPA Baerbocková. „Stabilní vztahy mezi Moskvou a Berlínem nemají alternativu,“ dodala potom, co přiznala trvalý zájem o ruský plyn.

Zdroj: ČT

K tomu dodávám, že podle posledních vyjádření Baerbrockové, s názorem na důležitost North Sreamu 2 , pod tlakem dnešní reality, otočila o 180 stupňů.

Dále: Z bulletinu IHK Industrie- und Handelskammer vyplývá, že Rusko je cílem miliardových investic německých firem.

Němci , a nejen oni (viz poslední prohlášení směrem k Rusku od Macrona), jsou zkrátka v politice vůči Rusku daleko pragmatičtější než my.

0 0
možnosti
Foto

To, co píšete, není nijak v rozporu s tím, co jsem napsal já.

Umanutá zelená politika EU s Německem v čele, spolu s předvídavou surovinovou diplomacií Ruska, nemohly vés k jinému výsledku, než k tomu, na kterém Rusové dlouho pracovali. EU, která zavrhla vlastní energetické suroviny, se poslušně nechá připnou na vodítko ruského plynového potrubí. Investice v Rusku lze chápat například tak, že se "špinavé" provozy přestěhují tam, kde na ně nebude z Evropy vidět. Tenhle systém, kdy Rusko dodávalo do Německa suroviny a Němci v Rusku dělali věci, které měli doma zakázané, už má v historii precedens.

2 1
možnosti

J15a44n 50R89á84ž

22. 1. 2022 9:41

OK - omluva, špatně pochopeno

0 0
možnosti

Stoupenci OZE a plynaři jsou siamská dvojčata. Dotační baroni OZE dobře vědí, že v době nefunkčnosti je emisní zemní plyn pro ně jediný spojenec. Robustní jaderná flotila učiní OZE i plyn zbytnými, proto ten tvrdý současný odpor proti jádru.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS