Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V momentě kdy dojde ke skutečné vážné krizi a vyvstane nutnost aby někdo udržoval pořádek a přijímal nepopulární rozhodnutí bude vláda která bude mít možnost monitoringu lidí online ve výhodě. Bude schopna zabránit chaosu a obětem na životech . V takovém případě (je otázka času kdy nastane) se snadno prosadí povinné čipy pro sledování a identifikaci lidí , vozidel majetku...

0 3
možnosti
PH

P86e17t49r 66H92á40j11e74k

11. 1. 2022 15:43

Tak tomu říkám čistokrevná "předpokakanost".

0 0
možnosti
JS

J81a49n 91S91o22u37č98e81k

7. 1. 2022 6:40

Myslím si, že ve sledování a neustálé kontrole občanů se Číně velmi rychle přibližujeme, možná někdy ji i překonáváme. Vždyť co jiného dnes znamená tzv. očkovací certifikát, jinak povolenka ke vstupu do restaurace nebo kina, než ten sociální kredit v Číně? Je to naprosto to samé. Doklad, že se člověk podvolil státní moci a ta mu za odměnu hodila nějaký drobek svobod, kterou mu před tím odňala. Ano, máte pravdu, svobodu jsme zažili cirka 10 let v letech devadesátých. Nyní jsme již opět v totalitě.

7 0
možnosti
PN

jedna imigrantka z JAR neafrickeho puvodu rekla, ze pravou svobodu zazila az v CR. Nemusi se venku bat o zivot a mejtek, je skoro nemozne ze ji nekdo prepadne a muze jit kam chce a kdy chce. A pritom je sledovana minimalne svym mobilnim operatorem a pac bydli v Brne, tak take spoustou kamer. Pocit svoody nemusi byt o tom, ze o vas nekdo vi, ale o proste moznosti se venku bezpecne pohybovat. A v tom uz je Cina lepsi nez USA, ktere diky demorafickym a politickym zmenam smeruji k JAR.

3 0
možnosti
LL

co to je za argument, že se má někdo hůř než my? Svoboda je především možnost se svobodně rozhodnout (ne vybrat si menší zlo) a ne o tom, jestli můžu bezpečně vyjít ven

2 1
možnosti
LH

Pod kůži se nám postupně dostanou kredity (viz Čína), nepodmíněným příjmem (jeho valorizaci dle potřeb vlády a zrušením všech sociálních dávek), zrušením hotovostních peněz a čipy pod kůži budou jen technikálií .

1 0
možnosti
RP

Bol svet bez sledovania krajsi? Ved to bola sama vojna, sama revolucia, samy terorizmus...

2 1
možnosti
Foto

Svůj sledovací čip, v podobě mobilního telefonu, si většina z nás dobrovolně nosí sebou pořád. Rozdíl proti spučasnému stavu by byl nepatrný ...

9 4
možnosti
MB

Mobilní telefon můžete vypnout, nechat doma, vzít si druhý "konspirační"...

2 0
možnosti
BP

Markétko, a víte o tom, že v ČR má ze zákona čip každý pes? Takže když venčíte, Číňan Vás sleduje.

0 9
možnosti
MB

A víte, jak ty čipy fungují, když už okopáváte kotníky?

2 0
možnosti
RC

mate FB, Instagram, Twitter? mate vysavac ovladany pres internet? ta co prudite kvuli cipum

1 6
možnosti
BP

A zvláště, pokud se ráda předvádíte a píšete různé nesmysly na všechny možné platformy, je vaše digitální stopa nesmazatelná.

1 0
možnosti
LH

Čína je laboratoři budoucnosti našich (opravdu našich) dětí a součástí resetu.

1 0
možnosti

Vše kolem nás je komplexnější a více na hraně. Technologie také. Svět se 40 let změnil více než za předchozím 2 000 let a tempo změn stále stoupá. Nikdo z nás nedokáže odhadnout, jaký směr je správný. Možná jsou Čiňané zlo. A možná budoucnost lidstva (ne, neříkám, že by se mi tato budoucnost líbila)

3 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,98
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články