Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těžké zklamání. Vy paní Šichtařová s Vaším kolegou lékařem a Vaší čteností jste influencer. Kdo viděl graf na tiskovce nebo v pořadu ČT, tedy srovnání Irsko x Česko a nemá v hlavě piliny, nemůže váhat. Při dvaceti procentech rozdílu v proočkovanosti (+20 v Irsku) a stejném průběhu šíření viru má Irsko konstantní počet hospitalizací.

Neočkovaný, pokud bude sedět doma na zadku (u počítače), s celou rodinou a jídlo jim bude vozit rohlík.cz ve skafandru a budou pracovat a učit se online, nikomu neškodí. Pokud vyleze ven, má nepřímo na svědomí nejen mrtvé s kovidem (už i pár štíhlých sportovců), ale i ty co zbytečně kulhají s kyčlí, protože jim odložili operaci. Nechte si vyprávět od sestry na JIPce, jaký to je, dívat se po desáté, jak někdo umírá tak, že se udusí vodou na plicích mezi kosmonautama ve skafandrech. To si nedokážete přestavit? Vaši vtipně uváděné důvody by byly k smíchu, kdyby nebyly tak strašně k pláči. Naprostá bezohlednost, sobectví a sebestřednost nejvyššího řádu. Hlavně vtipně...

Veřejný zájem je u Vás sprosté slovo. To nechápete, že Vaše libertariánská (nebo jak tomu říkáte) svoboda končí tam, kde začíná právo druhých lidí. Na život, na vánoce, na hospodu, na konečně celkem normální život. Tak jak ho již mají zpět v Norsku, v Dánsku a i v tom Irsku.

To, že kuřáci neplatí dvojnásobné zdravotní pojištění a obézní čtyřnásobek (ne obézní kvůli nemoci) je div, za který mohou zdravotní pojišťovny. Máme jich hodně, dělají ho***. Jsou výborně placený, kontrola z NKÚ se do každé dostane jednou za 4 roky. A předseda jejich sdružení si jezdil po výletech se svojí milenkou, kolegyní ještě poměrně nedávno (zřejmě nectil zásadu, co je v domě není pro mě), Viděl jsem ho osobně čekat na ní (ve služebním fáru dobré značky a špičkového vybavení). To jsou ovšem inside info bez důkazů...

Vašemu spolublogerovi - lékaři si dovoluji doporučit (patrně by souhlasili i jeho kolegové z JIPpek), ať vrátí diplom a jde prodávat do Lidlu (tedy jestli je očkovaný).

0 0
možnosti

Neočkovaní by ohrožovali jen sami sebe pouze v případě, že se společnost vykašle na jejich léčbu. Náklady na ni a vynucená omezení ekonomiky jsou společenský náklad, který neseme všichni. To Vám z článku vypadlo. Náhoda, no, stane se.

1 0
možnosti
Foto

Systém socialistického zdravotnictví je špatný, právě z toho důvodu, který popisujete.

1 0
možnosti

Máte skvělé příspěvky paní Šichtařová, klobouk dolů za odvahu! Více takových lidí jako jste vy. Jak jste poznamenala nakonec, patříme státu a ten o nás chce rozhodovat od narození až do smrti a to doslova a do písmene. Ty kujvy nás , živého člověka, zaměnily za správce OSOBY, se kterou si mohou dělat podle ,,práva ́ ́ cokoliv. Pokud o tom ještě nevíte, tak si to najděte na tadesco.org . Je to obrovský podvod na lidi, uplatňují námořní právo oproti zemskému. Držím Vám pěsti!

1 1
možnosti

J22o69s91e43f 98F58e46r48d62a

13. 11. 2021 15:51

Bravo, paní Šichtařová a pane doktore Vavrušo, přestože já sám jsem očkovaný, vůbec se mi nelíbí stigmatizování těch, kteří se očkovat z nějakého důvodu očkovat nenechají. Svět úplně zešílel, útok na "antivaxery" (jak ošklivé označení!) je globální a jde z toho mráz po zádech...

4 2
možnosti

Mně se vůbec nelíbí platit všechny ty ekonomické průšvihy, které vyplývají ze všech těch lockdownů, nelíbí se mi, že spousta lidí čeká na plánované operace v bolestech a už vůbec se mi nelíbí, že umírá zbytečně moc lidí. Sice to jsou lidé mimo mou rodinu (a doufám, že to tak zůstane, protože ne všichni se mohou očkovat), ale už to není mimo mé přátele, sousedy, atd. Takže s nějakým stigmatizováním jděte někam.

0 0
možnosti

J29o55s54e88f 39N95o60v14á29k

12. 11. 2021 21:12

Zajimave ze pani Sichtarova nezminila jeden argument, (on vlastne pusobi proti tomu jejimu libertarismu):

Ockovani znizuje virovou naloz v tele (podobne jako uz imunita po prodelane infekci, jen o neco mene efektivne), tj. mene viru a mene jeho generaci se ve vas rozmnozi. Tim se snizuje pravdepodobnost vytvoreni nejake nove hnusne mutace, ktera by treba zabijela vice, nebo vice poskozovala mlade organismy. Nebo proti ktere nebude zabirat imunita vytrenovana vakcinou ci predchozi variantou viru - jako se stalo v jednom brazilskem meste.

A to je prosim vec, ktera se dotyka i me svobody a meho zdravi (resp. svodoby tech ostatnich).

Samozrejme pokud vakcinam neverite, tak vas tohle nepresvedci. Jsou dokonce jedinci, co neveri, ze vubec nejake viry existuji, pac je v (optickem) mikroskopu nikdo nevidel. Bakterie ale jsou ochotni akceptovat, asi proto, ze nejake na zakladni skole v mikroskopu videli.

1 0
možnosti

S tim majetkem bych byl opatrnej - když budu extrapolovat současný vývoj vlastnictví majetku, kdy stále menší skupina vlastní stále větší podíl, může se stát, že se najde někdo (asi z Asie), kdo si koupí celou zeměkouli. Podle vás má na to přirozené právo. Ale co ti ostatní, kteří by asi měli být vystřeleni na Měsíc? Ti nemají své právo na alespoň nějaký životní prostor? Ono se to může zdát úsměvné, ale zkuste se už dnes projít krajinou - tolik plotů a zábran nepamatuju.Tady si myslím, že právo na majetek narazí, až budou hordy bezprizorních zádama u zdi, nebudou mít kde žít, ale ani co ztratit...

3 0
možnosti

Jak to před časem prohlásil spisovatel a chartista Ludvík Vaculík: "Je dobře, že bolševik padl, ale je špatně, že příčiny, proč vznikl, jsou zpátky".

2 0
možnosti
Foto

Tolik argumentačních faulů v jednom článku, to by se mělo hodnotit také na Blogerovi roku ;))

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste alespoň nějako uvedl, protože pak to vypadá, že také faulujete.

3 0
možnosti
Foto

Začínají umírat očkovaní.

0 0
možnosti
Foto

Ti umírali od počátku očkování.

Očkovalo se sestupně podle věku. Nejstaších lidí umírá nejvíc neustále.

2 0
možnosti
Foto

Stejně je žúžo že se to téma tak krásně drží, vakseři x antivakseři. Jeden by si myslel že je to úplná pitomost, a ono ejhle. Já třeba to mám pod rozlišovací způsobilostí, absolutně netéma, zhruba ve stylu, zajít si na záchod. Jasně, nemusím tam chodit, proč bych musel. Ale že by to bylo téma? Téma by nebyla ani hnědá, tak proč by mělo být tématem preventivní opatření. - - - Samozřejmě já jsem guma a zelenej mozek, kdyby bylo po mým, tak jdou komplet celý ročníky na vojnu, a pak deset let v zálohách, pravidelně každoročně cvičák, kdo nechce, tak bych mu napálil mimořádnou daň - z příjmu, z majetku či z hlavy, vyberte si. Plus zákaz práce ve státní správě - alespoň by těch poloparazitů ubylo. Stejně tak kdo by měl modrou pro nezpůsobilost - tak si připlatíš, mazle, nebo kriminál. Tohle praktikovat, to by bylo řevu, co? Jenže když bude válka, tak to přesně takhle bude, a nikdo ani necekne - protože jinak kriminál, nebo jiná forma decimace. A tady se vyšiluje kvůli jakýmusi triviálnímu očkování - který je sice víceméně na nic, ale má alespoň tu vlastnost, že je zcela neškodný. Hloupí jsme, dobře nám tak.

1 1
možnosti

to je, Kožíšek, tak ve společnostech, kde není co skutečně řešit. Kdyby byla válka, nebo hlad, tak by si na tyhle nesmysly nikdo ani nevzpomněl, a každej by makal, aby byl. Ale když už není proč být do opravdy, tak si musíme vymyslet důvod

0 0
možnosti
Foto

Většina diskutujících článek paní Šichtařové, podle mne, nepochopilo. Opravdu nejde o hodnocení použitých prostředků v boji s nemocí Covid19 z hlediska zdravotního, ale jde o hodnocení těchto prostředků z hlediska základních principů morálky.

15 3
možnosti

R34a89d55e45k 65K70o38h12u20t

11. 11. 2021 16:05

A každý má ty principy morálky nastudované jinak...

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články