Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

A jako bonus od nového roku ke každému očkování (nebo testování) datovku zdarma, protože "velký bratr" chce více strkat svůj covidovej čumák ještě hlouběji do vašich soukromých životů.

0 0
možnosti
Foto

J65o46s40e17f 28B46á57r51t48a

7. 11. 2021 18:51

Už jsme zapomněli, jak vypadal začátek kovidu v neočkované Itálii. A my jsme 1. vlnu zvládli díky tomu, že jsme všichni byli zalezlí doma. O to víc se rozjela druhá vlna, kdy nám už otrnulo.

3 1
možnosti
RG

R88e78n64é 15G46u72r56a47l

5. 11. 2021 9:51

Máte pravdu, René (kromě sebe) by konkrétně proti Covidu dále neočkoval: děti, mládež, zdravé dospělé do cca 60 let. Ohroženým skupinám - senioři, nemocní, obézní, atd. - očkování samozřejmě doporučuji. A k tomu respekt ke všem z těchto skupin, kteří se rozhodnou jinak, než je mé doporučení :-) Konkrétně mým nejbližším očkováním bude přeočkování proti klíšťovce, a toho se držím jako klíště.

Připomenu, že je trestuhodně nevyužíván Regeneron, a rozhodně za víc než pomluvu stojí uvažování (a výzkum) o Ivermektiu, Isoprinosinu, a dalších. Apropó, s tím souvisí otázka - jak je to s pandemií miliónů neočkovaných Afričanů s mizerným zdravotnictvím? Že jsme o tom ještě neslyšeli? A čím že je tam preventivně spoustu let krmí?

1 0
možnosti
PK

P96e78t46r 20K48a49v18a69n

5. 11. 2021 8:20

No, celkem bych souhlasil s první půlkou - že co je správné dneska, se může ukázat jako nesprávné zítra. Proto třeba nesouhlasím s potíráním konspiračních videí, i když je považuju za kravinu. Problém mám se závěrem. Zaprvé vědu máme právě proto, abychom nemuseli vysloveně tápat. Je možné, že se zítra ukáže že očkování naopak spíš škodí, ale není to příliš pravděpodobné. Omyly tohoto typu se sice stávají i ve vědě, ale mimo vědu mnohem častěji. Zadruhé - pokud nevíme jaká strategie je nejlepší, může se stejně dobře ukázat i že nejlepší je opravdu všechny donutit k očkování. Jakkoli se to Martinovi nelíbí, může to být to nejlepší co lze udělat. Když se jako politik rozhodnu "hlavně nesmím lidem nic nařizovat", tak si možnosti řešení omezím taky.

No a speciálně když mluvíme o epidemii, je to něco, co ovlivňuje společnost jako celek, ne jen každého jednotlivce zvlášť. Malé množství nakažených ohrožuje velké množství zdravých - buď tím, že je nakazí, a nebo tím, že jim zaberou místo v nemocnicích (v ryze kapitalistickém systému zvednou neúnosně cenu na jedno místo v nemocnici, s podobným důsledkem). Takže nepovažuju za nic divného když se ti, kdo si tuto skutečnost uvědomují, snaží tomuto stavu nějak předejít. A protlačení vakcíny jistou formou nátlaku na všechny nakonec skutečně může vést k nejlepším výsledkům - jak pro společnost, tak pro mě osobně.

3 0
možnosti
KR

Chapu, ze je proti ockovani nejaky nevzdelany franta. Proste cte nejake blbosti na internetu a veri jim.

Co si mam ovsem myslet ekonomce, ktera si neumi z dostupnych dat spocitat riziko, ktere podstoupi, kdyz se ockovat nenecha?

3 5
možnosti
TP

To je právě ono: Z dostupných dat. Nehodící informace se ignorují, mažou, jejich (vzdělaní v oboru) autoři jsou dehonestováni, mazáni. Inkvizice jak vyšitá.

0 0
možnosti
JL

Když začala ta koronovirová legrace, měl jsem pořád během lockdaunu takový plíživý, ale přesvědčivý pocit, že lockdaun je pitomost/a to nejsem ekonom ani MUDR ani omylem. A teď někde čtu, že ve Švédsku uzávěra nebyla a je to lepší než u nás. To je really funny, boys. Podobně to dopadne i s tím zahříváním planety.

7 0
možnosti
MM

Velmi dobře napsáno R^

3 1
možnosti
Foto

Ta celá úvaha je zásadně špatně. V okamžiku kdy se člověk naučil používat nástroje si vybral cestu - vědy a technologie. Už mezi námi žádný šimpanz, který by bez civilizačních vymožeností dokázal přežít není. A očkování k tomu patří. Říká se tomu zamrzlá evoluce - cesta zpátky na stromy už nevede.

6 8
možnosti
IP

od autorky bych čekal spíš ekonomický pohled na věc, všichni přispíváme na zdravotnictví, přitom neočkovaní vědomě zvyšují náklady, které musíme platit, ano je solidarita, ale tohle hraničí s parazitismem obhajovaný svobodou, pokud chce někdo svobodu, nechť nese i důsledky, jinak jsou to jen kecy

11 8
možnosti

Doktori, kteri vytupuji proti vakcinaci jsou pomilenci, pisete. A hned nize zase, ze vlada postupuje prisne, hloupe, spatne atd. Nezijeme na pustem ostrove, je mozne, ze takhle hloupe freneticky se chovaji vesmes “vsechny” vlady??? Jak je to mozne, jsou vsechny vlady tak “hloupe” jako ta nase, jak pisete???

4 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,26
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články