Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

No prostě tupí sebevrazi se vytyčili cíl "udělat zelenou elektřinu dostupnější", ale jejich cesta k němu se jmenuje "udělat běžnou elektřinu nedostupnou".

6 0
možnosti
JK

Enron taky skrachoval . BE se asi hodí to celkove zdražovaní,zavřeli krám v příhodné chvíli.:-).

1 0
možnosti
RK

R64a59d82e96k 13K55o88h67u13t

14. 10. 2021 20:27

Kdo umí ten umí. Kdo pracuje ten má. Kdo se válí a jen natahuje ruku ten nemá a závidí. ;-D

0 0
možnosti
RH

Je zde jisté etnikum, které má nataženou pazouru, válí se a má.:-P

1 0
možnosti
Foto

A neposkytla jste jim nějaké ekonomické poradenství? ;-D

1 0
možnosti
PN

Emisní povolenky nejsou nic jiného než daň. A kdyby se zrušili, tak se okamžitě ozvě řev někoho o kom dnes ani netušíme, že existuje a ten řev bude znít "Kdo mi ten výpadek příjmů vykompenzuje?" Když pod pojmem "kdo?" je zcela jasně myšlen daňový poplatník.

10 0
možnosti
JM

J75a96n 93M43a96r47i81k

14. 10. 2021 14:06

kompenzovat v teple nebo kompenzovat ve stejne vysi v zime?je to slozite rozhodovani?

0 0
možnosti
DK

Bože, když si vzpomenu, když lítali u nás v domě, elektroměr měli na chodbě a dožadovali se vstupu a faktur mého dodavatele. Vyhodila jsem je a ejhle: druhý na parkovišti parta "snídala". Tak jsem alespoň vyfotila SPZ ...samozřejmě, že pražská. A také to trvalo 24 hodiny než se "to" správně pojmenovalo...bankrot.;-O

1 0
možnosti
ZS

Moc se neteste. Po BE prijdou dalsi.

1 0
možnosti
MV

"Přijměte jako fakt, že „udržitelná“ evropská zelená politika je synonymem pro neudržitelnost životní úrovně, neudržitelnost konkurenceschopnosti, neudržitelnost cen, neudržitelnost blahobytu."

Toto je dosti klíčová věta, která v sobě zahrnuje několik nesouladů pochopení a souvislostí. Já to zjednoduším. Udržitelnost blahobytu neexistuje. Veškeré ekonomické zlo působí lidé, kteří mají ekonomickou a politickou moc a snaží se dosáhnout udržitelnosti svého blahobytu. Tím zvyšují neudržitelnost blahobytu druhých.

11 1
možnosti
JM

J37a47n 86M94a88r77i58k

14. 10. 2021 14:14

ano, je to cele vlastne vymyslene a spatne napsane a ekonomicke zakony prestaly platit jako ty prirodni, protoze se par lidi rozhodlo,ze to tak nyni je.

0 0
možnosti
Foto

Očekával nekrolog podle titulku, ale asi se mi ta podstatná část blogu nezobrazuje.

Čekal jsem, že někdo fundovaně a pochopitelně popíše fungování jmenované firmy a důvody jejího krachu.

Čekal jsem, že kvalifikovaným rozborem hospodaření budeme informováni, že BE fungovala v podstatě bez zajištění a nakupovala objemy nasmlouvané s koncovými spotřebiteli, tedy v podstatě ad hoc. Žádné nákupy za fixované ceny, neboť v době klesající ceny energií je ideální odbyt za fixované ceny a vysoký zisk z poklesu cen na trhu.

Jenže: zlaté tele se proměnilo v černou můru, protože fixované ceny s odběrateli, při prudkém nárůstu cen na trhu energií a vlastní nákupy za aktuální ceny, změnilo zlatý byznys (bylo mi hanba psát business, protože to bylo obírání klientů) v černou díru na peníze. A přece nebudou klienty sanovat penězi, o něž je předtím obrali a které už jsou dávno za vodou, že? Takže nějaká ta insolvence je ideální řešení.

Co na tom, že ještě v době již jasného krachu dál uzavízali smlouvy, vybírali peníze, slibovali energetický ráj na Zemi a v sortimentu slibů byli absolutní špička v republice. Vlastně: proč by v podvodech nepokračovali do poslední chvíle, vždyť jim stále tekly peníze od klientů a proč podvod neprotahovat až do sladkého konce, protože majiteli vlastně nic nehrozí. Všichni budou oblbnuti tvrzeními, jako v tomto blogu, že za všechno může EU a majitel BE je vlastně chudák, který doplatil na její politiku. Krásně se za to schová se svými podvody a třeba zaplatí víc takových textů.

Snad, možná, možná by mohlo podvedené klienty BE trochu utěšit, že potměšilý majitel vydělával nekryté peníze a moc si za to nekoupí. Tedy utěšit by je to mohlo, pokud by se nezamysleli a neuvědomili si, že vlastně neexistuje nic jiného než nekryté peníze, protože zlatý standard byl již dávno opuštěn, tak snad jedině, že by byly kryté produktivitou práce jako v komunistickém pojetí, ale to nejspíš ne.

Takže přeji hezký den, ale za blog neděkuji, neboť není za co.

20 0
možnosti
Foto

No a co podvod jako každý jiný. Osobně jsem z propagandy BE neuvěřil ani slovo, on už ten koncept, že někdo má rozvodnou síť (EON, třeba) a na ni připojené klienty a někdo vymyslí, že tu bude virtuální dodavatel..... celé se to nějak zúčtuje. Jenomže to jsou přece náklady navíc, ne namíň, jak by tedy mohla být elektrika levnější, v globálu, dlouhodobě? Konkurencí? Ale toto je sektor, kde přece žádná opravdová konkurence z podstaty věci není a nemůže být, proto to má regulátora. Od začátku bylo jasné, že pokud se virtuální operátor zajišťuje na trhu, tak to musí nějak financovat /vícenáklady/ a pak je otázka, jak dlouho vydrží, anebo se prostě nezajišťuje a dokud to funguje, tak to funguje a jednou to fungovat přestane. Konečně přestalo. Co ti se mne naobtěžovali!

7 0
možnosti
Foto

Asi bych se úplně nerozrušoval, pokud v domácnosti zaplatíme namísto 30 tis. za elektřinu za rok třeba 100 tis. Vyřešit se to dá tak, že se pojede na levnější dovolenou, resp. se na ni nepojede vůbec.

Co mne treda dost bere, že kvůli drahému plynu stojí čpavkárny. A protože jen tak nezlevní, tak budou stát i nadále? Ani mne netrápí, že nebude AdBlue /bude víc místa na silnicích a míň zboží v regálech, obojí za mne dobře/, spíše mne trápí, že se příští rok na jaře zjistí, že nejsou hnojiva a celá pokročilá agrotechnologie se bude moci jít vycpat. Nechci vidět, za kolik budou potraviny. A nechci vidět to, co způsobí skutečnost, že v Egyptě bude mít 100 mil. lidí najednou příšerný hlad.

3 1
možnosti
RK
PP

Jako stoupají ceny energii kvůli nesmyslným zeleným teoriím, a lidé budou mrznout, tak kvůli různým nesmyslům ve vybavení aut stoupají ceny aut a lidé se budou muset vrátit na kola.

0 0
možnosti
JM

J77a55n 17M69a33r37i17k

14. 10. 2021 14:02

no tak snad lide budou muset vyjadrit sve rozhorceni nad tim,ze neni co jist a maji doma zimu a tmu, jsou priklady, ze to v eu zabralo, teda ne, ze by tam dnes nemeli 'babisovu':) drahotu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články