Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zdravotnictví hlavně musí být drahé, složité drahé mašiny, drahé léky, ředitel šňupe koks, doktoři dělají zbytečné operace, protože je to byznys.

4 3
možnosti
PK

A vybírají si, třeba zubaři, co budou dělat. Totál už na naší poliklinice pro staroušky a stařenky nedělají, nevyplatí se, nenese to.

3 0
možnosti
JL

Autorka opět uctívá modlu Trhu, myslím, že Václav Klaus při četbě tohoto článku blaženě vrní.

14 12
možnosti
Foto

A co je na trhu špatného ?

2 3
možnosti
Foto

J87a41n 56Š39i97k

22. 9. 2021 14:44

Je pravda, že v našem zdravotnictví je míra přerozdělování obrovská a zbytečně. Je spousta věcí, které by se dalo řešit jinak, například i zdravotní pojištění by mohlo být z velké části komerční. Vy ale jdete do druhého extrému, který by rozhodně nepřinesl samá pozitiva, jak se nám snažíte namluvit. Byl by to zase jen extrém, jen na opačném poli než teď. Jo, a Singapur je teď náš nový vzor v budování rozvinuté kapitalistické společnosti? Vím, že tato země patří mezi ekonomické tygry a úspěšné země. Já jen, že po Moskvě a Washingtonu teď máme nový vzor v Asii? Hezký den

9 4
možnosti

Dokud budeme tvrdit, že pravice je tu pro bohaté a levice pro chudé, pak nikam nedojdeme! Jen k tomu rozkrádání!

Zdravotnictví musí být postaveno na přirozených vztazích, které jsou typické pro myšlení pravice. My ale stavíme na levičáckých základech řízení zdravotní péče, že člověk to vždy vymyslí lépe než příroda. A tak nám trvá hrozba levicového inženýrství! :-)

3 0
možnosti
OD

Čte se to jako svazácká agitka z padesátých let minulého století, jen "socialismus" byl vyměněn za "kapitalismus".

Je třeba založit Kapitalistický svaz mládeže, Kapitalistickou stranu Česka (KSČ), prohlubovat a upevňovat kapitalistickou společnost, kapitalismem za světový mír, .......

hesel je spousta, nadšení nechybí, snad jen barva šátku je ještě nejistá.

Kapitalismus si rozvracet nedáme!

12 7
možnosti
Foto

To, že nechápete poselství článku neznamená, že žádné poselství nemá. Ideologický boj to rozhodně není.

7 2
možnosti
PP

Ten blog je psán úplně jinak, než jiné blogy Sichtařové.

1 0
možnosti
OD

Kontrolní otázka - kolik z těch, kdo dali Markétě karmu, chce platit Kč 30 000,- za slepé střevo?

6 7
možnosti
Foto

I na volném trhu by existovaly pojišťovny.

8 0
možnosti

Lidé, kteří se vracejí z dlouholetého pobytu v zahraničí, zcela určitě nemluví o našem zdravotnictví jako o zdravotnickém peklu, a to i když pobývali v USA, nebo jiných vyspělých státech (o těch zaostalých ani nemluvě). Nikdo netvrdí, že náš zdravotnický systém nemá chyby, ale i přes to patří k jedněm z nejlepších na světě.

13 3
možnosti

R^

Psal jsem o tomto problému asi dvacet let. Marně! U nás bylo komunisty pravdivé a pravicové myšlení prakticky zlikvidováno. Proto mne přesvědčoval Tomáš Julínek, že pravicová politika není možná.

Marně jsem upozorňoval na to, že zdravotní péče nemůže být kvalitní, dostupná a zadarmo. Buď nebude kvalitní, nebo nebude dostupná, nebo nebude zadarmo! Komunisti a sociální demokrati nám lhali, že zdravotní péče, může být kvalitní, dostupná i zadarmo! A to jsme měli již záhy po Listopadu spočítáno, že 13% peněz musí jít cash přímo skrz péči. Bez toho zdravotní péče bude dostupná jen protekcí nebo korupcí. A na korupci dosáhnou jen bohatí. Takže vlastně zdravotní péče dle komunistů a sociálních demokratů je zradou chudých!

Třicet let se to dařilo politikům maskovat a dodnes mnozí občané neví, že ty komunistické kamufláže z předlistopadových dob fungují dále! K tomu gigantické rozkrádačky, které nabírají na obrátkách. Ze ztráty peněz z našeho pseudopojištění byli viněni lékaři, že rozkrádají 30-50 miliard korun, jak tvrdil ředitel IZIPu, ale pravda byla zcela jiná! Politici nebyli ochotni zaplatit lékaře ani sestry! Stát platil za své pojišťence (děti, studenty a seniory) jen zlomeček toho, co si museli platit živnostníci. Navíc ministerstvo zdravotnictví s pseudopojišťovnami hromadili peníze na účtech "pojišťoven" a odmítali platit lékařům i nemocnicím za zdravotní péči!

Nyní jsem zvědavý, zda se neocitneme opět v komunismu! Andrej Babiš rozfofroval peníze pojišťoven, dodal peníze přímo ze státního rozpočtu, zcela rozházel platby "pojišťoven" nemocnicím a zjevně vůbec netuší, jak probíhalo financování zdravotní péče! A jak bude financováno do budoucna, je mu zcela lhostejné!

Tomáš Julínek řešil nedostatek peněz pseudopravicově. Nezměnil pravidla toků peněz, ale doplnil jen finacování pacientskými doplatky. David Rath pro třicet korun způsobil socanské tsunami!

2 3
možnosti
Foto

Na téma soukromého zdravotnictví jsem hovořil s jedním pražským významným lékařem. Byl zásadně proti. Nemohl by už od pacientů chtít nezdaněné odměny, nebo chcete-li, úplatky.

2 5
možnosti

Omlouvám se Vám, ale to jsou jen hloupé, nepravdivé, postkomunistické hlášky! :-)

4 2
možnosti
MM

Demagogie a prázdné floskule jsou vám vlastní. Bohužel. Rv

5 5
možnosti

Prázdná demagogie? Bohužel, má svůj racionální základ! :-)

1 1
možnosti
DR

Do půlky jsem tuto hrůzu zvládl přečíst.

3 5
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články