Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J24a90n 12R33á46ž

1. 9. 2021 13:39

"Dotace nenahradí prosperitu. Propaganda nenahradí motivaci. Cena nenahradí kvalitu."

Už za to patří článku KARMA!

PS. Jsou i státní nemocnice, které mají špičkové vybavení a špičkové odborníky. Jsem rád, že se v jedné z takových léčím a mám ji jen dvacet minut autem od bydliště. Ovšem je mi upřímně líto, že něco podobného nemohou říci pacienti z okrajových částí republiky.

Mimochodem: Když jsem v otázkách volební kalkulačky zaškrtnul, že jsem po zavedení vyšší spoluúčasti pacienta při léčení a obnovení regulačních poplatků, tak při následné kontrole shody s programy jsem z hrůzou zjistil, že stejný názor má jen jedna ze stran, které jdou do voleb a tu zrovna volit nechci. Neochotě politiků zvýšit spoluúčast pacientů a odmítnout zavedení regulačních poplatků říkám neodpovědný populismus!!!

Ochota udělat racionální reformu financování zdravotnictví je u politiků nulová, stejně jako je to z důchodovou reformou. Do těchto socialistických pohrobků nemá odvahu nikdo šáhnout, i když to pro budoucnost důchodového systému, tak pro kvalitu zdravotnictví znamená špatnou prognózu.

12 0
možnosti
VV

Nezaznel uz mnohem drive?

Zaslechl jsem neco uz o zacatku roku 1976.

0 2
možnosti
Foto

Karma, jako většinou.R^

1 1
možnosti
JV

J76a76n 15V31ě95r38n75ý

1. 9. 2021 12:49

Bla bla, podnikatelé jsou dokonalí a neomylní, bla bla, nikdy nedělají chyby, bla bla, fyzicky nedokážou řídit firmu nefektivně. Paní Šichtařová moc čte Ayn Rand a málo obchází skutečné existující podniky.

6 7
možnosti

podnikatelé nemusí být dokonalí. Dokonalí jsou jen ti úspěšní, kteří obstojí v přirozeném výběru vždy dokonalého zákazníka ;-)

1 0
možnosti
JK

Stejně je to divné, že tu paní automaticky přišpendlují na nástěnku.

6 0
možnosti
ZB

To jsou strašné nesmysly. Bohužel téhle manipulátorce na to spousta lidí skáče. Jinak naše zdravotnictví je jedno z nejlepších na světě. A asi nejlepší pokud se to spočítá na ionvestované peníze. Takže určitě jedno z nejeefektivnějších vůbec.

Ty příklady jsou hovadiny.

5 15
možnosti

Můžete své tvrzení něčím podložit?

2 0
možnosti
Foto

Systém založený na playbacku je stále funkční. Tedy zatím. A to nejen u nás;-)

0 0
možnosti
PP

"Se starými laparoskopickými nástroji a monitory horko těžko provádí laparoskopické operace

Pokud chce nemocnice fakturovat výkony pojišťovně, musí mít na to odpovídací vybavení. Pokud ho nemá, nemůže výkony dělat, podváděla by. Tedy otázka, jak to že jim zdravotní pojišťovny ty výkony platí či zda je zdravotní pojišťovně nefakturují a dělají je v rámci paušálu.

3 1
možnosti
Foto

Au utěší představit ten řev,kdyby se zdravotní pojišťovny chovaly přísně racionálně? To by bylo haló z toho, že do špitálu je to 50 km;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KK

Váš obraz zastaralé nástrojárny je hloupý, evidentně o strojařině nic nevíte. :-/

7 12
možnosti
JR

J55a74n 35R92á22ž

1. 9. 2021 13:41

;-D

Já to dobře chápat, jako dobré obrazné přirovnání. A jako takové je to hodně vypovídající.

0 0
možnosti
Foto

J44a37n 86Š37i40k

1. 9. 2021 8:40

Státní a soukromé zdravotnictví by mělo být v rovnováze, protože jsou obory, které to soukromé nikdy chtít dělat nebude. Aktuálně soukromé nemocnice fungují dobře a v mnoha věcech ty státní předčí. Vy chcete všechno do soukromých rukou, ale to je stejný extrém na opačném poli. Od těch, co chtějí všechno státní se vlastně nelišíte. Hezký den

8 5
možnosti
JR

J10a21n 88R12á88ž

1. 9. 2021 14:24

S tím souhlasím!

Při vhodně nastavené systému zdravotního pojištění, o tom dnešním se nedá říci, že by bylo pro dnešní dobu vhodné, není důvod, aby i ty nejsložitější úkony nechtěla nebo nemohla dělat soukromá nemocnice. Tím nemyslím speciální onkologickou nebo hematologickou léčbu, které musí být napojeny na výzkumné ústavy, což je v našich podmínkách pro soukromá pracoviště obtížně realizovatelné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články