Diskuse

Kam emigrovat?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou ale akademické úvahy. Mám pocit že ta děcka tu Šichtařku zase tak moc nevytěžují, pokud má čas psát takové nesmysly. Anebo jí už z toho všeho kape na karbid. - - - 99,9% lidí žije v nějakém prostředí, kolem sebe blízké lidi, na kterých jsou vzájemně závislí. Je pro ně mentálně schůdnější (ekonomicky už vůbec nemluvím) válčit než emigrovat. Židé byli v problému, že byli diapora, neměli možnost legálně válčit, navíc, občanskou válku, prostě nesmysl. A většina z nich na tom byla ekonomicky tak, že emigrace stejně nepřicházela do úvahy. Navíc si to nikdo nedokázal představit, že ve 20. století budou státem organizovány pogromy se 100% "úspěšností". - - - Naše ekonomika je v područí už dnes, jasně, místo aby tady byli němečtí manažeři, co to mají za trest, tak tady budou číňani, možná za odměnu. Ale to musí dříve vyhynout němci, než vyhynou číňani. Společně v tomto závodí první ligu, ale to taky nenastane přes noc, takže bych řešil něco praktičtějšího, třeba .... nevím, něco.

6 2
možnosti
JL

Myslím, že Česko je pro Čínu velmi nezajímavá oblast, Češi se zase přeceňují. Oni chtějí dobýt Tchajwan, pak chtějí ekonomicky expandovat všude, kde to jde, a vojensky překonat ty směšné Rusy a Američany. Až se jim to povede, nechávají vás, abyste jim políbili ...vsadím se, že se jim líbí Sibiř a Mongolsko. Čechy? Směšné.

1 2
možnosti
Foto

Směšné, ale to neznáte Čechy. Budou se předbíhat s ostatními, aby tu ti Číňané už už byli. Viz Zeman a spol. - - - Samozřejmě, že jsme nezajímaví. Velikostí provinčního města, přestárlí, rozežraní. - - - Ovšem jsem toho názoru, že Čína se záhy vyčerpá (horizont 30 40 let, když se budou dobře držet). Oni se potýkají s tím, že jim tam vznikla střední třída, musí utáhnout šrouby. Postupně jim použitelní lidi utečou pryč - v těch fragmentovaných rodinách jedináčků je tam nic držet nebude. Já se toho ovšem nedožiju, takže je mi to jedno.

0 1
možnosti
Foto

Žádnému etatistovi se nemůže líbit to co napsala p.Šichtařová. Naštěstí liberální názory, které obhajují soukromý majetek, svobodu sdružování a uzavírání smluv, osobní zodpovědnost a ručení za závazky, nevyhynou, dokud budou na světě lidé, jednoduše proto, že jsou pravdivé. Paní Šichtařová je intelektuálně způsobilá hájit individuální a ekonomickou svobodu a má navíc charakter, který dnes většině intelektuálů chybí.

4 2
možnosti
Foto

To je všechno sice pravda, co píšete, ale člověk na světě není sám, a to nejde obejít. Kapitalismus na fakticky bezplatném využívání těch kolektivních zdrojů stojí. Kdyby nebyla v rodině vzájemná výpomoc, kapitalismus by nemohl vzniknout, protože z valné části stojí na práci, kterou nemůže adekvátně zaplatit. A o globalizovaném kapitalismu to platí dvojnásob. Celá ta "gig economy" je postavená na tom, že byla v západním světě eliminována přidané hodnota výrobního řetězce a lidi nemohou sehnat rozumně placená zaměstnání. Tak pracují příležitostně ve "službách" a aby vůbec nějak přežili, musejí čerpat ze zdrojů, které jim vytvořila jejich rodina (koneckonců zejména oni sami jsou takovým zdrojem). To co tady máme, není ani pořádný kapitalismus, ani kolektivismus, je to na úrovni systémové anarchie.

0 1
možnosti
Foto

To co popisujete není žádný problém. Problém se jmenuje vyvlastňování a za ten jsou odpovědné státy.

Systémová anarchie je zajímavý, ale nic neříkající obrat.

1 0
možnosti
Foto

Jo tak takhle jste to myslel. No ale stát je diktatura silnějšího, v demokracii obvykle nějaké významné volební skupiny /u nás třeba lidi před- a důchodového věku, že/ a ti už si s ostatními udělají, co se jim zamane. Holt člověk jako jedinec je tady jen objektem práva, vlastně živá věc. To nezměníme.

0 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,00
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články