Diskuse

Kam emigrovat?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Už som to písal v minulosti a musím to napísať znova - autorka nech sa drží ekonómie a ostatné vedy nech prenechá kompetentnejším ľuďom.

"I totalitární systém může být demokratický – pokud si ho většina přeje a diktátora dosadí" - mýlite si pojmy, áno, môže sa demokratickými voľbami dostať k moci diktátor, ale z logiky veci už potom nejde o demokratický systém (ak urobí také zmeny, ktoré z neho urobia diktátora)

"Postupným vyškrtáváním tak zůstává snad jen něco málo zemí Latinské Ameriky" - naozaj si autorka myslí, že nejaké krajiny Latinskej Ameriky sú slobodnejšie ako Európa či USA? ;-D (možno tak max. Kostarika)

"Bleskový postup Talibánu v Afghánistánu naznačuje, že Talibán musí mít značnou podporu u veřejnosti, i když samozřejmě ne stoprocentní – kdyby měl podporu malou, větší část obyvatel by se mu stavěla na odpor a jeho postup by nemohl být tak rychlý." - 8-o keď smiem byť tak smelý - ako sa Česi stavali na odpor Nacistickému Nemecku v 3/1939? A pritom nacizmus nemal veľa sympatizantov v ČR.

4 1
možnosti
LJ

Češi ve 3/1939 se zachovali tak, jak je zradila jejich zednářská vláda.

Do mobilizace narukovalo přes milion chlapů?

Slovensko se v té době udělalo pro sebe a přidalo se k mocnějšímu Německu. Kdyby nebyli Slováci sprostý, nepřidali by se povstání slovenských zednářů a nemuseli krvácet v bojích se svými německými spojenci.

Najděte si, pane Zemane, ve slovníku význam slova "diktátor".

Není to ten vrahoun vlastních občanů, jako byli Hitler, Stalin, Duce, Franco...

to byli "tyrani", nikoliv diktátoři, jak se povedlo převrátit pojmy zednářským médiím.

0 0
možnosti
PD

Já myslím, že nejdříve by autorka měla definovat tu "svobodu v pravém smyslu". Do té doby je to jen plácání.

3 1
možnosti
JB

Jižní Amerika, Afrika, Východní Evropa, Asie bez rozvinutých zemí. Míst k emigraci je dost, když má člověk prachy. Já to osobně vidím na Ukrajinu.... jedu se tam v září podívat, tak uvidíme.

0 0
možnosti
RS

Šichtařová jako vždy. Bláboly.

4 9
možnosti
Foto

Tak to zase ne, ale je to poměrně samovolné teoretizování. Něco jako hypotetický fantazijní výlet po požití lysohlávek.

1 2
možnosti
JB

jak vidno i z diskuse - vetsina stale jeste nepochopila, ze diktatura vetsiny a tudiz jasne poslapavani prav mensiny - muze byt zcela "demokraticke" - ve smyslu vetsina si to tak preje - a presto zcela v rozporu se vsim, co v minulosti tzv. "zapadni demokracie" predstavovaly....

kolektivismus je sajrajt - i kdyz si ho preje vetsina obyvatel.....

1 2
možnosti
JC

Přeji vám Markéto, abyste to brzy rozlouskla :-)

0 0
možnosti
Foto

To jsou ale akademické úvahy. Mám pocit že ta děcka tu Šichtařku zase tak moc nevytěžují, pokud má čas psát takové nesmysly. Anebo jí už z toho všeho kape na karbid. - - - 99,9% lidí žije v nějakém prostředí, kolem sebe blízké lidi, na kterých jsou vzájemně závislí. Je pro ně mentálně schůdnější (ekonomicky už vůbec nemluvím) válčit než emigrovat. Židé byli v problému, že byli diapora, neměli možnost legálně válčit, navíc, občanskou válku, prostě nesmysl. A většina z nich na tom byla ekonomicky tak, že emigrace stejně nepřicházela do úvahy. Navíc si to nikdo nedokázal představit, že ve 20. století budou státem organizovány pogromy se 100% "úspěšností". - - - Naše ekonomika je v područí už dnes, jasně, místo aby tady byli němečtí manažeři, co to mají za trest, tak tady budou číňani, možná za odměnu. Ale to musí dříve vyhynout němci, než vyhynou číňani. Společně v tomto závodí první ligu, ale to taky nenastane přes noc, takže bych řešil něco praktičtějšího, třeba .... nevím, něco.

6 2
možnosti
JL

Myslím, že Česko je pro Čínu velmi nezajímavá oblast, Češi se zase přeceňují. Oni chtějí dobýt Tchajwan, pak chtějí ekonomicky expandovat všude, kde to jde, a vojensky překonat ty směšné Rusy a Američany. Až se jim to povede, nechávají vás, abyste jim políbili ...vsadím se, že se jim líbí Sibiř a Mongolsko. Čechy? Směšné.

1 2
možnosti
JL

Zajímavá úvaha ega jedné Češky ze střední třídy, egoisti jsme všichni a snažíme se svůj zadek vždycky nějak zachránit, zachránit své úžasné geny pro rozmnožení, nota bene posadit svůj zadek do honosnějšího křesla...... Někdy jde však jen o přežití: pak je dobré opravdu vyhýbat se kolektivismům - ideologiím, které něco preferují a něco jiného klidně zavřou do koncentráku nebo rovnou vyhubí. Tato tendence ovšem v lidech je zapsána jaksi geneticky. Člověk by mohl takto prchat, být "on the road" celý život, někdo třeba i byl nebo pořád je. Určitě se ale vyplatí být bohatý, mít připravené rychlé auto, rychlé letadlo, rychlou ponorku (rychlou raketu) a koupit někde nějaký ostrov na přežití, případně si postavit na Měsíci stanici. Kdo nemá peníze, může se na to vykašlat a meditovat. Důležité je být nenápadný - nevypadat.....nijak, splynout s prostředím. Mimikry! Nepsat blogy, nezveřejňovat svoje fotky. Být dobře ozbrojen.

0 1
možnosti
Foto

Ve středu Evropy není Česko, ale Švýcarsko. Emigrovat do Švýcarska, Lichtenštejnska, Estonska, Dánska nebo do Kostariky, té se, mimochodem říká Švýcarsko Latinské Ameriky.

4 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články