Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To chování ministryně Maláčové bych tak nebagatelizoval. Nařízení o počtu lidí u stolu je samozřejmě blbost a sám ho též nedodržuji.

Maláčová však je členkou vlády, která toto nařízení vyhlásila. Pokud s nařízením nesouhlasí, měla ve vládě hlasovat proti. Pokud by byla přehlasována, má dvě možnosti. Buď se podřídit (a nařízení respektovat) nebo vládu opustit. Ona neudělala ani jedno ani druhé, ale nasadila papalášské manýry,

13 1
možnosti
AP

A to jste ještě zapomněl na drobný detail - ona na tom mejdanu seděla v době, kdy zasedala vláda a Maláčová na tom zasedání jako jediná chyběla - neboli, měla neomluvenou absenci na pracovišti.

0 0
možnosti
DM

A právě dosažené vzdělání a praxe v oboru jsou k tomu státu jediným rozumným použitelným klíčem pro výběr.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774580

Jasně a proto si kejaký politik dělá rychlokvašku práv v Plzni nebo jakýsi UJAk a jiné pofidérní pseudoškoly,kdy zvládne 3 - 4 roky studia za 6 měsíců

VŠ titul není dnes zárukou ničeho a schopností už vůbec ne...

5 2
možnosti
IM

I23v10a62n 23M69i70n75á21ř

18. 8. 2021 16:48

Maláčová se měla narodit o půlstoletí dříve. V socialistickém Československu by byla jako ryba ve vodě. Proč se stále tolik lidí domnívá - že socani jsou pro tuto zemi nezbytní ?

22 1
možnosti
Foto

Maláčovou rád nemám.

Na její obhajobu však musím říci, že seděla s více než deseti lidmi u dvou stolů. Na fotce je jasně vidět, že se striktně vzato nejedná o jeden stůl, ale o dva stoly posunuté k sobě. ;-)

3 3
možnosti
LK

L44u98b39o65š 58K90r85i52m91l

18. 8. 2021 16:13

A protože šlo zcela jistě o pracovní setkání, tak je vládní nařízení neúčinné. ;-D

1 0
možnosti
Foto

J59a74n 70Š56i14k

18. 8. 2021 10:46

Pokud se vrátím do devadesátých let, tak tehdy se říkalo, že za dvacet let na důchody nebude a celý systém se zhroutí. Máme rok 2021, nezhroutil se a pořád funguje. Není to žádný zázrak, ale oproti devadesátkám má člověk dost možností, jak si na důchod odkládat a přilepšovat. Jenže hodně lidí jede radši třikrát do roka na dovolenou, než aby si místo jedné koupili třeba zlatou minci, či trpělivě investovali do budoucnosti. Častý argument co slyším je, proč bych si spořil na důchod, když na důchody nebude (velmi logické, že...). Z toho mi plyne: co chceme po politicích, když se chováme úplně stejně jako oni. Vždyť oni nám jen dávají co sami chceme. Žádná reforma nebude, dokud se systém opravdu nezhroutí. Ale dokud bude všechno fungovat a nebude státu hrozit, že za měsíc se důchody nevyplatí, nestane se nic. Vůbec nic. Hezký den

11 1
možnosti
JR

J89a35n 47R20á26ž

18. 8. 2021 14:46

Kdyby nebyl průběžný fond dotován z rozpočtu, zhroutil by se. Jak dlouho budeme moci dávat z rozpočtu skoro jednu polovinu na dotace do důchodového systému?

Vzhledem k tomu, že udělat efektivní reformu důchodového systému nechce ze strachu z politického pádu nikdo, zřejmě bude nějaký čas fungovat, ale o to bude zhroucení průběžného systému pro budoucí důchodce krutější.

4 0
možnosti
Foto

Maláčová prostě porušila vládní nařízení a je jedno, že je stupidní. Prostě je to projev arogance, kterou už je proslulá, tedy kromě hlouposti. A to, že tenhle ansámbl bude řešit důchodovou reformu, to mě děsí také!!

26 3
možnosti
Foto

J28a24n 40Š14i26k

18. 8. 2021 10:59

To sice máte pravdu, ale komisí už tady od revoluce bylo X a odborníci v nich byli taky a to za vlád levice i pravice. Nestalo se nic za Zemana, Klause, Maláčové a já nevím koho. A pokud se neobjeví nový Otto von Bismarck, nestane se dále nic.

1 0
možnosti
PK

Přiznám se, že bych se reformy z pera paní Šichtářové docela bál. Už ten její přehnaný přístup - podnikatelé jsou skvělí, ale vlastně vykořisťování, "stát ať jim jde z cesty" atd. není objektivní. Samozřejmě Maláčová je taky extrém.

5 4
možnosti
PV

P79a90v51e51l 83V50é16b26r

18. 8. 2021 9:42

Paní Šichtařová, jakkoliv s vámi souhlasím, tak musíte pochopit, že ten povyk kolem Maláčové není kvůli špatně spočítanému počtu lidí u stolu, ale kvůli očividnému důkazu toho, že opatření naší vlády jsou nesmyslná natolik, že sami nemají potřebu se jimi řídit. Všichni to vědí, ale tady je to prostě nepopiratelně zřejmé.

15 1
možnosti
ND

O důchodové reformě se mluví pomalu 30 let, vypadá to, že nic lepšího než je v současnosti nikdo není schopný vymyslet, kdyby ano, už by to tu bylo...

Samozřejmě je nejlepší spoléhat na sebe a na stáří se zajistit, ale za dnešních životních nákladů je to dost těžké pro někoho přímo nedostupné, možná by to chtělo velkou revizi státního rozpočtu, ale to nejen kvůli důchodům...

Předložila nějaká opozice solidní plán na to jak snížit státní byrokracii?

Které zbytečné zákony, které zvyšují nároky na zvýšené počty státních zaměstnanců, zrušit?

Existuje někde nějaký stínový rozpočet?

Na hlavu chudáků důchodců se snáší obvinění, že prožírají budoucnost svých vnuků (co dělají jejich rodiče, když vlastně ty vnuky ani moc neplodí?),

Kdyby někdo rozebral jednotlivé položky rozpočtu možná by bylo divení...

14 1
možnosti
MK

M46i85l75a93n 43K93ö95n15i39g

18. 8. 2021 17:54

Vymyslet ano. Prosadit ne.

Nějaké snižování státní byrokracie je úplně mimo. Tady se bavíme o číslech o několika řádech vyšších.

V roce 2019 tvořili přímé mandatorní výdaje (to jsou ty ze zákona o kterých vláda nerozhoduje, prostě je musí vyplatit) cca 770 miliard. K tomu jsou ještě nepřímé mandatorní tak za 100. Sociální transfery (což jsou v drtivé většině právě důchody) byly přes 600 miliard.

To jsou obrovská čísla. S trochou nadsázky se dá říct, že vláda při sestavování rozpočtu rozhoduje jenom o drobných. Ty velká čísla jsou mimo ni. Jsou daná zákonem.

A hlavně. Tyhle výdaje nehorázně rostou.

Klidně si ty položky rozeberte. Státní rozpočet i jeho plnění jsou věci veřejné. A asi u vás opravdu dojde k velkému divení. Protože státní rozpočet je opravdu z velké části jenom o důchodech. Teď se mi to nechce hledat. Ale tak okolo poloviny celého státního rozpočtu jde na důchody. A to je z rozpočtu placená i armáda učitelek, policistů, hasičů.. To jsou další obrovská čísla. Nicméně v porovnání s důchody zdaleka ne tak obrovská.

1 0
možnosti
IZ

Pani Šichtařová. Vy to tady zase schytáte. Psát pravdu je v naší společnosti hrdelní zločin.

16 7
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články