Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Dejte si pozor na korunu! Já raději spořím v Eurech.

0 0
možnosti
JK

Na příkladu přesně ukázáno, že přechod ČR na EUR by byl jistotou pro celé naše hospodářství. Jistota znamená, že se dá dlouhodobě plánovat, tedy naplánovat stabilní růst. Nejistota znamená operativní řízení tak, aby při propadu se vyrábělo co nejméně a při růstu co nejvíce, v závislosti na vývoji koruny, na rozhodnutích vlády a ČNB, to vyvolává přetlak, nebo nedostatek výrobků na trhu. Vidíme to nyní ve stavebnictví, takový výkyv cen není v celé Evropě, ale postihuje to i jiné komodity.

Výhodné bylo přejít na EUR v době konjunktury, plné poklady a přebytkového rozpočtu (to zatím nebylo, ale mohlo být bez Andreje), jenže provést zásadní změnu v době když se všem daří je téměř jistá politická sebevražda. V krizi, v pokladně díra a minimálně 10 let propad veřejných financí to výhodné není, ovšem zase by to pro skomírající firmy znamenalo onu jistotu a jistě by takový krok podpořili. Je to o odvaze politiků a také o jejich důvěryhodnosti, momentální vládě nikdo moc nevěří, ve všem totiž visí zájem agroholdingu a nic se nestane tak, aby to zrovna pro něj bylo nevýhodné. Že Andrej na krizi vydělává je jasné, tak proč by to měnil a vyšoupnul z křesla Zemanova hocha Rusnoka. Máme vládu naprd.

1 4
možnosti
PS

Stabilní růst - až kam? Žádný strom neroste do nebe, víte? Jistoty v této nejisté době není moudré hledat ve virtuální měně. Naši předkové do roku 1938 zbudovali bohatý stát, i bez nefunkčního spolku EU, bez Eura. Proč je nenásledujeme?

2 1
možnosti
DG

Ve fiskální politice nejde ani takno měnu, ale o to, kdo ji řídí. U nás banda zločinců a diletantů.

0 0
možnosti
ZZ

Takže jinými slovy - je lépe od Kč přejít k EUR ?

Pokud bude dán dobrý kurz - nebudu mít s tím problém.

:-)

0 0
možnosti
TB

Parafráze výroku z filmu Jáchyme hoď ho do stroje: " Neber euro,neber euro nebo se z toho zblázníš"

Kamarád jezdil dlouho do Tater,Líbilo se mu,že kafe z automatu přijde jen na jedno euro , nebylo mu možné vysvětlit,že na korunu je to zhruba 25 kč což je celkem dost a vůbec nepochopil,že kkyby mě výplatu v eurech tak by se mu smrskla na necelých 450 euro a při cenách v obchodech by dlouho nevyžil ...;-D

1 1
možnosti
JK

A vám není možné vysvětlit, že to tak není a že Slováci zvládli přechod, díky dobrým cenovým opatřením, na výbornou. Jen ten Čech vypadá jako blbec, když musí všechno přepočítávat a porovnávat výplaty.

2 2
možnosti
TN

Euro mam rad. Tu nicotnou ceskou korunu jsem nastesti 8 let nevidel.

0 5
možnosti
MV

Někdo může sadit na Dolar, někdo na Euro, někdo na Korunu - je to do určité míry loterie. Autorka píše o někom, kdo vsadil na Dolar. Zda to bylo chytré rozhodnutí ale dnes nikdo neví - to ukáže budoucnost.

3 0
možnosti
JK

Na € jen pozor diť je jenom druhá nejvěčší rezervní měnou;-D v Čr.

0 0
možnosti
JR

J66a74n 74R48á57ž

30. 7. 2021 15:30

Strach z turbulencí na finančním trhu, inflace i negativních zásahů centrálních bank, má dnes hodně lidí a to jak podnikatelů, tak i z řad rentiérů. Zvláště pak rentiéři, čili lidé kteří např. prodejem podniku nebo výhodným investováním mají v seniorském věku větší částku peněz, dnes nemají moc možností, jak své peníze mít "uloženy" s minimálním riskem ztráty jejich hodnoty.

Takže se chovají poněkud podivně, ale velmi často racionálně. Podle růstu ceny investičních kovů a mincí, kryptoměn, popřípadě pozemků, jejichž tržní hodnota násobně převyšuje jejich dnešní skutečnou hodnotu neb např. jsou podle platného ÚP nezastavitelné a jinak podnikatelsky nevyužitelné , se dá rozpoznat, že místo držet peníze v bankách, se hodně nakupuje a to jen s cílem mít někde peníze uložené bez hrozby inflačního znehodnocení nebo znehodnocení zásahy státu, či centrální banky.

Dnešní doba je tak turbulentní a plná tolika hrozeb, že to vyžaduje od lidí disponujícími volnými finančními prostředky učinit mnohé netradiční kroky, aby o své peníze nepřišli.

3 0
možnosti
KP

Euro už tu mělo dávno být a firma si mohla odpustit nesmysly s dolary.

3 6
možnosti
JR

J71a90n 18R79á15ž

30. 7. 2021 15:48

Christine Lagarde na tiskové konferenci prohlásila, že Evropská centrální banka už oficiálně odstartovala první fázi projektu, který by měl časem vyústit v celoevropskou digitální měnu iniciovanou centrální bankou. Po zavedení digitální euroměny dostaneme od EK prostě nařízení k přechodu na tento finanční systém. Nebude totiž možná, aby v některé členské zemi platila jiná měnová pravidla, než v zemích eurozóny. Je to sice ještě "běh na dlouhou trať", ale že to jednou bude, se zdá být jisté. V případě, že se do té doby EU nerozsype, je to legitimní pohled na budoucnost koruny.

0 0
možnosti
MP

Já bych řekl.. dejte si pozor na korunu, protože pokud se rozhýbe Euro, doplatí na to koruna dvojnásobně.

5 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články