Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Selhává,ale levičáci to ignorují a obtěžují dál svými nesmysly.Stačí jenom některé příspěvky.....

0 0
možnosti
JS

J88a20n 18S16t28e88h45l36i51k

24. 6. 2021 15:54

Paní autorka zustala ve feudalismu , kde měna se syslila ve zlatkách . Kapitalismus je ale o oběhu zboží , kapitálu a lidí . Proto mají američané tak velké domy a preferují spotřebu , výzkum a vývoj .

Měna už není uložením hodnot . Proto američané používají k financování obecní daně z nemovitosti v % z hodnoty . Tedy ani nemovitosti tam nejsou ukládáním kapitálu (pokuď nenesou výnos) . Proto má amerika také dlouhobě dvojnásobný ekonomikcký rust než evropa ;-) . My zdaňujeme (trestáme ) spotřebu . Ukládáme hodnoty do cihel , ale zvyšujeme si tak životní uroveň ?

Proto jsme montovna , musí nás zachranovat export . Jinak by jsme neměli ekonomický rust Rv

1 2
možnosti
JR

J98a66n 39R39á82ž

24. 6. 2021 17:08

S daní z nemovitostí máte pravdu. Máme třetí nejnižší danění nemovitostí ze všech států OCED. Paradoxně nízká daň z nemovitosti zvyšuje např. ceny bytů, protože investováním do bytů spekulativně ukládají movitejší občané volné peníze a pro mnohé cizince je to přímo pohádkový byznys. A člověk, který chce koupit byt pro vlastní bydlení přestává mít šanci.

0 1
možnosti
Foto

Co čekat, prostě bankstéři...

0 1
možnosti
OF

Banky toho moc neovlivní ve chvíli, kdy vlády utrácí na dluh a uměle zvyšují poptávku a potažmo i inflaci.

0 0
možnosti
VB

paní Šichtářová by měla napsat, že se lidi budou mít blbě, kvůli vládě a ČNB a dál už to nějak nerozebírat, je to furt dokola a nedá se to číst, zbytečně se namáhá a mohla by se věnovat něčemu jinýmu

3 0
možnosti
JS

musí prodat novou knihu ;-D

0 0
možnosti
JV

J33a35n 68V75ě25r64n93ý

23. 6. 2021 16:37

Já pořád v článku ne a ne najít, která to je ta "progresívně-levicová teorie."

Nakolik u většiny článků paní Šichtařové protáčím očima, tady ani není moc s čím diskutovat, vlastně se dá téměř souhlasit, jenom nevidím nějakou pointu.

3 0
možnosti
AP

"jde o důsledek selhávání kolektivisticko-progresívní ideologie, která velí zachovat plnou zaměstnanost, maskovat recesi, tisknout peníze a zadlužovat se"

0 0
možnosti
Foto

Ale jak se máme, Markéto, bránit?

3 0
možnosti
Foto

Já včera opět přikoupil BTC. Šetřím si takto již od roku 2015 a za tu dobu jsem našetřil víc, než co jsem našetřil na důchod ve Fiat měně s podporou státu od roku 1995 .

1 0
možnosti
Foto

Z toho všeho vychází naše ČNB ještě nejlépe. A to je smutné, že "blbnou" všichni ostatní: Japonsko, USa, ECB. O kontinentální Číně ani nemluvě, tam určitě centrální banka poslušně plní zadání Ústředního výboru.

3 1
možnosti
JK

J60i88ř31í 11K91u88n70e66š

23. 6. 2021 12:03

A co ty intervence v roce 2013, které nedělaly nic jiného, než že pumpovaly peníze do ekonomiky. Důsledky v podobě přeprodané koruny pociťujeme dodnes.

0 0
možnosti
OD

Tak tu máme dvě zásadní chyby -

- za prvé, vlády zbaběle chránily své občany, čímž hrubě narušily "klid na práci" a zabránily přirozenému růstu nezaměstnanosti tím, že nenechaly své občany na Covid pochcípat, což je marxistický zločin, protože na to umírají stejně jen ti, kdo už nejsou ekonomicky aktivní. Málem jsme zajistili odúmrtím jedné generace seniorů i budoucnost důchodového účtu, ale ty mrchy marxistický ve zdravotnictví to zkazili.

- za druhé, komunisté z ECB nějak způsobili, že marxisté z FED nezvedají úrokovou míru v USA. To je vrchol logiky, jednak musí už každému dojít, že Wall Street a FED jsou neomarxistické buňky, kde nikdo neumí počítat, protože se všichni učí pozpátku das Kapital (dopředu už to každý umí), a za druhé si konečně uvědomte, že vše, co se nehodí Šichtářovi a Pikorové, je neomarxismus.

Ten kapitalismus a ekonokomika dle VKlause by se tak krásně dělali, ale jsou tu ti lidé, potvory, ti nám to kazí. Jednak jsou to neomarxisté, kteří nevěří v genialitu trhu a diktát investičních poraděnků a kromě toho je jich moc, nezaměstnanost je nízká a ty mrchy by chtěly přidat. Strašné!

Ale nebojte, náš guru Venda už tenkrát v 90, letech dokázal tuhle chátru seřadit do fronty na minimální plat, to s Pikorovou dokážeme také...

P.S. Chátra je každý, kdo si nevydělal tolik, aby mohl dát Šichtářovi s Pikorovou nějakej ten milionek na hraní. My totiž nechceme lidi, ale investory.

6 13
možnosti

M20i97r11e64k 80Ř35í98h86a

23. 6. 2021 9:27

Kamarád co dělá do nákupu a prodeje ocelí a dalších průmyslových kovů to popsal jasně. Největší dodavatel na trh je Čína. Jenže ta sem nic nedodává (jen minimum). Jejich vnitřní trh je tak obrovský, že si vystačí produkci spotřebovat doma. Navíc mu bylo dodavetelem naznačeno, že se k číně nedchováme dobře. Takže první dodávku čekají někdy na začátku příštího roku. Ceny vzrostly o 250 procent. Můžeme si za to sami. Výrobu si evropa pomalu zrušila a tak bez dodávek z venku jsme mimo hru. To je ta zelená evropská politika. V zásadě to kamarád popsal takto. Měl sem v portfoliu 200 zákazníků a teď zajistím dodávky tak pro TOP10. I přes platné smlouvy. Kdy nic není ani smrt nebere.

22 0
možnosti
OD

Ocel tu vyrábí kdekdo. To váš kamarád má smůlu, protože kšeftuje s komunistickou pakáží. No a když to jeden dělá, takhle dopadne.

2 6
možnosti
PK

Babiš "zaklekl" na výrobní podniky v době covidové minimálně nebo vůbec. Na to bych inflaci nesváděl. Zasekly se služby.

2 3
možnosti
ZZ

Markéta ale píše, že všelijaké pandemické programy udržely zaměstnanost i v krizi tak vysoko ....... , že jejich zboží a služby se ještě víc prodražují.

Inu trošku její tvrzení postrádají logiku.

Nicméně máte pravdu, že služby pro malospotřebitele se zasekly, ale na druhou strany ty nemají žádnou velkou spotřebu surovin a výrobků, takže tady selhává spíš celá autorčina úvaha.

:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,11
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články