Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nepopírám, že důchody jsou národohospodářský problém, ale zdá se mi, že "důchodci" jsou takový jednoduchý dobře viditelný terč. Buďme ale stejně důslední u ostatních stamiliard. A také to chce opravdovou důchodovou reformu, ne to co předvedly Maláčová s Nerudovou.

4 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Ostatní stamiliardy jsou:

- sociální dávky v nezam., rodinám a práceneschopným,

- platy ve veřejné sféře (učitelé, úředníci, hasiči, policisté, vojáci, celníci ...)

Zbytek jsou desítky nebo jednotky miliard na provoz centrálních úřadů.

0 0
možnosti
MS

M47a61r71c31e73l 36S33u53p

16. 6. 2021 16:18

No tak důchodců je dnes velmi mnoho a určitě jim dělá velmi dobře, že vláda chrlí opatření ne jejich "ochranu" a ještě si je nadbíhá finančním přilepšením.

Sázka na důchodce se Babišovi zcela určitě vyplatí. Je to určitě velká změna v přístupu vyvolaná pandemickou situací, která přes noc udělá z mizerného hospodáře rozhazovačného "zachránce" důchodců, které povýší na své mazáky s právem diktovat ostatním svůj způsob života.

1 5
možnosti
PK

Nezdá se mi, že by Babiš s růstem podílu seniorů posiloval. Fakt je, že covid jejich resp. naše stavy zase trochu "snížil".

2 1
možnosti
AK

No a proč lidé skáčí na kde jakou hloupost co politici vymyslí.Vždyť když vidím nějaký program strany a pak se ptám a co z toho splníte,tak je ticho po pěšině.Takový nemají jít ani do voleb,neb nemají co nabýdnout voličům a přesto jim to hodí.Tak že to závisí jen na myšlení lidí a jejich úsudku.

1 0
možnosti
JL

Pane Katzere. Program stran je jen do voleb. Ty, ktere jsou nutne pro Snemovni vetsinu a jsou ochotni s tou nejvetsi stranou kooperovat, musi hodit svuj program do kose. Duvod je podrizeni slovu "Koalice", ktera potrebuje vytvoreni programu noveho, toho "koalicniho"!!! Opozice podle vysledku voleb, ten svuj program do toho kose hodila.

1 0
možnosti
JK

Porovnáno s Šichtařovou bych to neviděl tak tragicky.

0 0
možnosti
Foto

Populistka kritizuje populismus :-)

3 14
možnosti
Foto

Víte co je to populismus? Ještě jsem od paní Šichtařové neslyšel nic ve smyslu přerozdělování, ne kterém je současný populismus stavěný.

10 1
možnosti
IM

I71v25a28n 96M53i17n75á84ř

16. 6. 2021 11:32

Socané musí ve společnosti neustále vytvářet dojem, že jakékoli vládní uskupení bez nich - je vyloučené. K tomu se nestydí používat sebenemravnější prostředky. Zcela vědomně tuto zemi - astronomicky zadluženou, ruinují dalšími finančními požadavky - ve jménu "soucitné" péče pro potřebné - jen aby získali nezbytné hlasy voličů.

Ve skutečnosti již teď - drancují budoucí dluhy našich dětí. Jen tak mimochodem, jsem penzista a o ukořistěné peníze našim potomkům - opravdu nestojím !! Díky za velmi podnětný článek, paní Šichtařová.

8 5
možnosti
JV

J91a31n 61V78ě79r31n34ý

16. 6. 2021 11:24

Takový dotaz... našel někdo souvislost mezi titulkem obsahem článku?

Populismus má jaksi nějakou definici, nevšiml jsem si ale že by v ní bylo něco o uplácení voličů.

2 6
možnosti
PN

P59a74t23r62i16k 62N50o21v61ý

16. 6. 2021 11:43

Celá první polovina článku...

6 2
možnosti
PN

Pokud pominu jedno procento těch nejbohatších, tak všichni se mají v zásadě stejně. Ano, někdo jezdí velkou Audinou a někdo patnáct let starým oplem. Někdo bydlí v rodinném domku a někdo v paneláku. Ale v zásadě všem teče teplá voda a mají na to auto.

Jenomže lidé nemají shodné příjmy a to ani náhodou.

Někdo vydělává dvacet tisíc, někdo sto. Někde vydělává hodně jeden člen domácnosti, někde dva. A pak jsou lidé, kteří mají výnosy z pronájmů nemovitostí, z akcií a podobně.

Ta v zásadě obdobná životní úroveň je dána tím, že někdo se enormně zadlužuje hypotékou, někdo má dvacet milionů na chalupu na Šumavě hotově.

V jednom okamžiku už to tak dál nepůjde. Co se stane? Nikdo neví. Měnová reforma? hyperinflace?

Jisté je, že nějaká forma krachu státu už je nevyhnutná. Ve světle této myšlenky už je v zásadě jedno, jestli bude za deset let (když se bude šetřit) anebo za pět let (když se ve velkém přidá důchodcům). Dle mého čím dříve se těmi kostkami zaklepe, tím lépe. Odkládáním se problém už může jenom zhoršit.

2 1
možnosti
Foto

Stinná stránka demokracie.

5 1
možnosti

Společnost by měla být založená na nějaké solidaritě. Nejen vše nechat úspěšným a neúspěšným, kteří nejsou tal podnikaví, chytří, a to z jakýkoliv důvodů nedat nic a nechat je pomřít. Když se vše dá tzv. úspěšným (ekonomicky) a uctívají se jen úspěšní a je vidět, že není žádná účta např. k uklízečkám, dělníkům. běžným kancelářským pracovníkům, invalidům, důchodcům, bezdomovcům, pak se společnost stane neudržitelnou, rozpadne se a dochází k revolucím, které situaci jen zhorší. Dlouhodobě jsou nejvíce úspěšné třeba skandinávské sociální státy nebo sociálně-tržní ekonomika Německa, atd. A to s ohledem na udržitelnost. Protože pak se kyvadlo přesune prudce doleva, když je prudce vpravo.

4 5
možnosti
JV

J71a14n 46V36ě49r87n22ý

16. 6. 2021 10:20

Extrémní pravice hlavně neuznává existenci společnosti. Dost to pak zabraňuje vzájemnému pochopení nebo kompromisu, protože paní Šichtařová prostě nikdy nepochopí že na planetě nežije sama.

2 13
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,11
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články