Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z nudy recyklujeme Homo Sapiens

Jsme jeden z nejlepších a nejvýkonnějších recyklátů. který kdy na tomto světě chodil.

nejde ani tak o filosofii, ale celkového zamyšlení nad společností a toho kam směřujeme.

Ono recyklát a recyklace je velmi podstatné téma, protože my už recyklujeme v podstatě všechno.

Z recyklovali jsme Zemi, tedy spíš zotročili, takovým způsobem, že už dnes víme, že se chováme neudržitelně a že zdroje, které nám nabízí budou vyprázdněny za cenu velkého zničení planety. Vytěžujeme jí, ničíme a ještě si pokrytecky myslíme, že když se budem chovat " ekologicky" v Evropě a přitom budeme ty zdroje dovážet z jiné části Země, že se budeme mít za lepší? to co jsme vytvořili je eko monstrum.

Proto, aby my jsme mohli jezdit na baterie, bude Čína více těžit z nerostů.

Tahle lež a alibismem, že když náš kout se bude chovat ekologicky a přitom dovážet zdroje odjinud není je poměrně ubohý. Mít doly, ale nesmí být před mým oknem to je ekologie bez tváře. Drancujeme Zemi už tak běžně, že už ním to ani nepřijde.

Jenže se stalo něco, co jsme ani nechtěli a to, že už nerecyklujeme jen Zemi, ale i to, co považujeme Homo Sapiens.

Slovo recyklace, je velmi trefné, však se podívejte na naši společnost, jak rychle se recyklují politici, politické strany, názory, práva dětí na dětství, recyklují se rodiče, recyklují se lidi v právu jakési společensko průmyslové budoucnosti se z DĚTÍ VYTVÁŘÍ PRŮMYSLOVÉ ODVĚTVÍ od školek NEBO SOCIÁLNÍ PROBLÉM, degeneruje rodinná hodnota. Degeneruje jazyk, sociální vazby, logika. A to se ještě přitluče na piedestal NETOLISMU jenž útočí i na ty nevinné dětské tváře

0 0
možnosti

rozum najít dnes není jednoduché, protože se přestěhoval do přeci chytrých telefonů. V dnešní době všeho fresh se zmůžeme akorát na selhávání toho, co doktoři nazývají organismem, kostry lidství a toho, co z nás dělá lidi ve jménu digitalizace a virtuality se naše lidství degeneruje

0 0
možnosti
PD

P34a64v19e48l 18D61u88d34r

4. 6. 2021 11:05

Proč tito ekonomové nikdy nenapíší, čím se za tyto dluhy ručí? Žádná banka přece neposkytne úvěr bez nějakého ručení. A nemusí to být velká banka. Když nebudou spláceny ani úroky, pohledávku prodá těm, kteří si už poradí.

0 0
možnosti
MZ

A je to tady! (Ne)Skryta reklama na novou knihu nejmoudrejsi osoby pod ceskym sluncem.

1 2
možnosti
TR

Ještě tam Markéta zapomněla vrazit ty záporné úrokové sazby.

1 0
možnosti
VD

Všechno na světě má svou logiku, příčinu a následek, .... . I když to někdo nechápe, tak to ještě neznamená, že tomu tak není. Proto i dnešní dění ve světě má svou logiku, příčinu a následek.

Dřívější školy se nejspíš jaksi přežily a paní Šichtařová se za nimi jen ohlíží. Ono tenkrát byla jiná doba, jiné poměry, jiné možnosti, ..... .

Je potřeba vzít na vědomí, že za posledních 30 let se svět neskutečně změnil - obrovský skok dopředu udělala věda, technika a technologie (především komunikace, informační technologie, ...), což otevřelo zcela nové netušené možnosti. Svět se neskutečně "zmenšil" a dá se ovládat prakticky od jednoho stolu, jedné obrazovky ...... . A tyto prostředky dávají nové, až netušené možnosti pro mocenské ovládání světa.

Prosazovat moc a nadvládu tradičně - vojensky je dnes jaksi už na pováženou. Takže jak jinak?

John Adams, II. americký prezident řekl: "Národy je možné ovládnout a podmanit si jen dvěma způsoby - vojensky a nebo zadlužením". Ano, co se dnes děje, má svou logiku, svůj účel.

Peníze už celá léta nejsou ničím kryté, jsou jen předmětem politického rozhodnutí - není problém peníze na povel tisknout, rozdávat a jen evidovat dluhy ...... .

No, a když se to všechno podloží možnostmi dnešní techniky a technologií, tak se tady otevírají a dnes zjevně praktikují zcela nové mocenské prostředky a možnosti.

Evidentně tady probíhá nekompromisní válka o nové přerozdělení a ovládnutí světa - jen jinými, sofistikovanými prostředky, na které jsme nebyli zvyklí.

:-)

1 0
možnosti
JS

Je naprostym silenstvim, ze obrovske dluhove investice propagovane jako ekonomicky "stimulus" po koronaviru jsou v podstate urceny jako injekce do "Zeleneho Udelu". Tento trik pouziva EU i dnesni Bidenova Amerika, kde ze 6 bilionu (americkych trilionu) dolaru ma jit na skutecnou obnovu infrastruktury pouze 7%. Vse ostatni do ma jit do elektrovoltaiky, el. aut, vetrniku, gigantickych bateriovych systemu a pod. Pri postupne likvidace vlastni produkce tradicni spolehlive energie.

12 2
možnosti
Foto

Nemůžeme ztratit nic, než své dluhy. :-)

0 0
možnosti
JV

J70a37n 37V90l82k

2. 6. 2021 13:52

Tak planeta je předlužená, dokonce vyspělé země a lze očekávat zhroucení jejich ekonomik. Nešťasná hospodářská strategie dílem nerozumných správců, asi to tak má být. Na druhé straně tu musí být Ti šťastní věřitelé, kteří jasně uvažují do budoucna a znají východiska. Pokud na jednom pólu je nešťasný dlužník, na druhém pólu musí být šťastný věřitel. Předpokládám stejný princip jako ve fyzice, základní axiomy.

0 0
možnosti
Foto

Předpokládáte nepřesně. Dnes víme, že jsou zadluženi všichni, žádný věřitel není, kromě matičky Země.

Příklad: Pan Kohn si půjčí od pana Roubíčka 1000 USD. Pan Roubíček si půjčí od pana Kohna 1000 USD. Celkový dluh je tedy 2000 USD! ;-D

0 0
možnosti
Foto

J74a49n 70Š53i40k

2. 6. 2021 13:50

Pokud je svět takový jaký je, je vyústěním toho co bylo. Přítomnost má položeny základy v minulosti. Vzdychání nad starými dobrými časy, kdy věci fungovaly jak měly, je liché. Něco ve starém systému bylo špatně, jinak by se svět posunoval dopředu, nepřešlapoval by nebo se dokonce nevracel zpět, jak se v některých věcech děje. Možná faleš a neupřímnost, kdy se chrochtalo nad tím, jak všechno šlape, ale když se kolikrát zvedla poklička, byla tam jen jakási beztvará přetvářka. To platí i pro svobodu. Pro mě je svoboda možnost volby. Abych se každý den sám rozhodl, kterou cestou půjdu. Svoboda není o hranicích či nehranicích, ochraně či neochraně, co kdo přikáže nebo nepřikáže nebo mi dá či nedá. Svoboda je jen o každém člověku, jak se rozhodne bez ohledu na okolí a bez ohledu na následky. Je o vnitřním nastavení a jednání každého z nás. Hezký den

8 0
možnosti
PC

Pane Šiku, naprosto přesně vyjádřené!R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články