Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J19a88n 93V90ě36r32n45ý

5. 5. 2021 13:59

Nepoučitelné dojmology jako je autorka zbožňuju.

5 8
možnosti
Foto

Pokusil jste se tedy autorku někdy poučit? Nebo jste jeden z těch, co tomu, co píše, sice nerozumí, ale má "NÁZOR" .

7 0
možnosti
EH

Není kapitalismus jako kapitalismus. Ten pravý lidem nevyhovoval, proto byl lehce nahrazen komunismem. Západ se zalekl a hned bylo místo na dovolené, penze atd. Teď máme takový hybrid, který přináší výhody socialismu (solidarita s drahými náklady), ale umožňuje šikovným lidem vydělat.

Nicméně pro některé aktivisty jsou omezení podnikání stále málo a může to skončit kolektivismem. Nenazývala bych to komunismem, protože ten alespoň podporoval poctivou práci. Dneska je trend podporovat neschopnost a lenost dle barvy kůže.

0 5
možnosti
KK

a) komunismus tu nikdy nebyl, pouze socialismus

b) jak to myslíte, že "podporoval poctivou práci"? Máte snad na mysli tu povinnou zaměstnanost apod. "výdobytky"? ;-D

3 0
možnosti
Foto

Kapitalismus je systém, který v minulosti, vedle řady jiných myslitelů, popsali a vysvětlili zejména Adam Smith a Friedrich August von Hayek. Popsali ho jako systém, který nepotřebuje člověka předělávat a vylepšovat, dokonce ho výslovně předělávat nechce a považuje to za nemožné. Naopak dokázali, že tím, že je takový, jaký j, který při splnění určitých podmínek vede k optimálnímu využití zdrojů ve společnosti a k ekonomickému růstu. . Role vlád v kapitalismu by měla být ve stanovování pravidel, která hájí soukromé vlastnictví, nebrání volnému obchodu, chrání konkurenční prostředí a podněcují podnikavost. Role vlády by měla být ve vybudování institucí, které se zabývají vynucováním těchto pravidel, tedy represí a obranou tržního řádu. Zisk za kapitalismu znamená, že kapitalista lépe než ostatní využili omezených vzácných zdrojů, použili je úsporně na výrobu právě toho zboží, po kterém je největší poptávka a uspokojili ji nejlépe - jak co do kvality, tak ceny a času. Takoví spoluobčané jsou hodni úcty a nejvyššího respektu, neboť svým ziskem, aniž při tom sledují společenské zájmy, přispěli k ekonomickému růstu a ke zvýšení bohatství všech ostatních více než kdokoli jiný.

19 1
možnosti
Foto

Socialisté existují právě jenom proto, že kapitalismus vytváří bohatství, silnou střední třídu a demokratický systém. To je dobrá líheň pro marxisty a jiné šarlatány, kteří nejen v minulosti šířili šílené myšlenky a uchylovali se přitom paradoxně pod demokratickou i ekonomickou ochranu kapitalismu jako třeba Karel Marx, a tyto myšlenky rovnou v praxi prosadili Lenin, Pol Pot a jiní zločinci, za kterými jsou miliony mrtvých - hladem, nemocemi a terorem. Co socialisté kdy dali světu? Prázdná množina. Všimněme si, že po celém světě platí přímá úměra, čím více socialismu, tím méně demokracie, čím více socialismu, tím větší chudoba. Ta strašlivá úměra platí vždy, všude a bez výjimky.

6 1
možnosti
Foto

J40a70n 46Š43i48k

5. 5. 2021 10:59

Přesně tak, svět se změnil. Ale ono to nefunguje tak, že věci, které se dělali kdysi nebo dělají teď, se budou dělat i v budoucnu. Bez ohledu na Covid: to co bylo je jednou provždy fuč. Věci se budou vyvíjet a dělat jinak, i z toho důvodu, že je více začínají ovlivňovat nastupující generace. Můžeme plakat za starými dobrými časy a plivat na nové. Hm, no a co z toho plyne. Pokud chceme v těch nových časech žít máme dvě možnosti. Buď sedět a nadávat nebo se snažit ovlivnit a budovat ten náš mikrosvět, který ovlivnit můžeme. Za sebe mohu říci, že za starým světem plakat nebudu, protože dokonalý rozhodně nebyl a ten nový, přes své nedostatky, skýtá spoustu nového a dobrého. Hezký den

7 2
možnosti
Foto

Ten nový finišuje do vazalského vztahu ne nepodobného nevolnictví ve feudalismu. Pokud se vám směrování líbí pak jste bohužel jeden z těch, který pro naše potomky vytváří novodobé peklo totalitární společnosti.

3 0
možnosti
Foto

...společnost je narýsovaná podle myšlenkových schémat: racionální rozum... versus...;-D

...že by to bylo něco jako disproporční nepoměr?:)), nebo to zkusíte vysvětlit výstižnou pregnantností?:)) nebo že by racionální rozum byl nakonec neracionální nerozum?:))) nebo že zas další ukázka, jak jako blbečky utahujete lidi na cizí pojmy a jejich okázalé - bohužel blbé - vršení? Protože potřebujete být stále vidět- to je jedno jak-všelijak - a jako "psudoexpert" žvanit?;-)Ono stačí tak nějak mluvit vágně v mlžení, co?:)) a je to...

9 16
možnosti
Foto

Blog paní Šichtařové je srozumitelný a napsán gramaticky i logicky správně.

Váš příspěvek je jen plivnutím na autorku. Ani jeden jediný protiargument proti tomu co píše, jen jakýsi emoční výlev proti někomu, koho nemáte ráda.

10 0
možnosti
OD

Manifest sobeckých spekulantů

Zblbni společnost - pro tebe trh, vydělej prachy prodejem racionální víry v očekávaný zisk a vydělané prachy ulej tam, kde se o ně nemusíš dělit s berňákem.

0 2
možnosti
Foto

Zase absolutně špatně. Tyto kolektivistické názory vedou většinu lidí do postavení v němž budou beznadějně závislými na malé skupince lidí, kteří si říkají a budou říkat stát.

Bohatí lidé pokud nepracují pro stát jsou bohatí právě proto, že dokážou uspokojovat potřeby druhých lidí.

4 1
možnosti
LP

Prvýkrát plne súhlasím s autorkou. R^

2 0
možnosti
Foto

Píšete:

"V poslední době už prakticky není poptávka po racionálních argumentech. Naopak stoupá poptávka po dojmologii. "

Tak to už je jasné proč vaše články postrádající racionální argumentaci postavenou na faktech a jsou plné vaší dojmologie.

5 19
možnosti
ZJ

Nemusíte neustále prokazovat, kdo Vás platí.

Člověk v plísni.

1 1
možnosti
HB

Roli státu bych ještě v nějaké formě ponechal u kritické infrastruktury.

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články