Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji, paní Šichtařová! Určitě s Vámi nemusím vždy ve všem souhlasit, ale máte mou přízeň kvůli tomu, že srozumitelně otvíráte ekonomická a s nimi spojená politická témata. V této zaprděné a chaotické době je to velmi inspirující a povzbudivé! Jsem již vyššího středního věku, tudíž státní rentiér, a proto se obávám, že nemám šanci se dožít nějakého racionálního a funkčního vedení tohoto státu. Ale přeji to všem mladším, pokud před volební urnou použijí svůj samostatně uvažující mozek a budou mít z čeho vybírat :-).

1 0
možnosti
Foto

1. Nice woman,

2. Kapitalismus je hanlivé označení tržní ekonomiky,

3. Máte pravdu. Lidé se vracejí ke kmenovému soužití, protože si myslí, že ekonomická produktivita už poběží tak nějak sama od sebe. Budou se muset spálit a my všichni s nimi, než pochopí, že maximum toho, řčemu říkáme socialismus, už bylo dosaženo. Každý další socializační krok je cestou do pekel chudoby. Ať žije Venezuela!

6 0
možnosti

J83a27n 13V45l66k

6. 5. 2021 9:28

Kapitalismus v měřítku času . . jen jedna krátká epizoda. Kapitálem mohou být i jiné hodnoty, například kvalitní neznečištěná pramenitá voda - to jsou skutečné hodnoty, které je třeba chránit.

2 1
možnosti
Foto

Stát nevznikl proto, aby podnikal a řídil firmy. Stát má jen tyto ospravedlnitelné funkce: Chránit své občany armádou před vnějším nepřítelem a chránit je před vnitřními zločinci policií a soudy. Nic víc. Vše ostatní je v rukou státu nikoliv jen zbytečně, ale hlavně nadbytečně. To až politika, korupce a zájmové skupiny vedly k tomu, že se stát pasoval do role manažera.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=770215

Co je to za blbost?

3 5
možnosti
Foto

No, to je zkrátka Šichtařová.:-)

3 1
možnosti

Dvorak, pro tebe je kazdy pismenko od ni jako rudej hadr, co? Sam umis sesmolit akorat tak velky kulovy, neda se na tebe koukat, ale chytrej jako radio umis bejt porad. Jo a starych jsou ty smajliky trapny, amatersky uzivateli internetu.

0 0
možnosti

Díky za ten závěr. Jestli je dnes něco skutečně důležité, pak skutečně státu nevěřit a stát se na státu pokud možno naprosto nezávislým tak, aby nijak nemohl ovlivňovat soukromý (přesněji řečeno celý) život. A to ve všech oblastech a ohledech tak moc, jak to jen jde.

Je dobře, že to covid-19 ukázal. O budoucí svobodu na úrovni jednotlivce se začíná hrát a hraje právě teď. Řešit to za deset let už bude dávno pozdě.

3 0
možnosti

A jako jedibý argument nabídne autorka fotku ve spodním prádle...

5 9
možnosti

Samozrejme,

o tom psaly v padesatych letech ceskoslovenske noviny denne.

5 0
možnosti

Reagujete jen na titulek? Píšou o tom i nyní, jen pod jinými nálepkami.

1 0
možnosti

Opět jeden z vzácných okamžiků, kdy s autorkou souhlasím R^

Dokud bude člověk člověkem, bude vždy upřednostňovat maximalizaci zisku a vlastní zájem (ať už vědomě, či nikoliv), před čímkoliv jiným. V takovém případě pak socialismus nikdy fungovat nemůže, neboť je v přímém rozporu s povahou člověka.

4 0
možnosti

To bude karma, taková sexy fotka :-P

1 1
možnosti
Foto

Inu mládí, mládí, kams prchlo? ;-(

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS