Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Kauza Chauvina Čechy děsně zajímala, protože tam lítaly emoce, video bylo virální, jak se říká, stáli proti sobě černoši a běloši...Policajt bílý (podpořený 3 kolegy) klečel 9 minut na zlém, velkém černochovi, ačkoliv dotyčný zloduch měl ruce spoutané za zády (na to se obvykle zapomíná). Dramatická situace. Rozhodují emoce a strach ze zla - a zlo zde představoval velký, silný, zfetovaný kriminálník přistižený při činu. To že umřel při zatýkání je podle Čechů většinou v pořádku. - Já bych k tomu jen podotkl: proč to nenecháte americké justici? Proč nenecháte porotu složenou z lidí, kteří tam žijí a vědí, jaká je tam realita? A nemyslím si, že Floyd byl odsouzen za vraždu - šlo o zabití, jasný důkaz, že chtěl Floyda zavraždit chybí. A argument proti policajtům: proč na něm klečeli a seděli, drželi ho, když mají tasery a mohli zavolat posily? Prostě chtěli všem ukázat, že oni tohle mohou dělat - a VIDA, americká porota řekla, že nesmějí. A české ekonomky se do americké kauzy montují, nevím proč. Co kdyby paní Š. radši vymyslela, jak zmenšit státní dluh.

0 0
možnosti
MP

Jedna faktická: Floydův případ nestál u zrodu BLM, to hnutí existovalo již mnoho let před tím.

1 0
možnosti
Foto

J58a40n 81E77l17i45á35š

29. 4. 2021 7:02

Mňa by zaujímalo, čo by sa stalo, keby to bolo opačne, teda keby čierny policajt rovnakým spôsobom zabil belocha... Myslím, že by to ani nevyšetrovali...

1 1
možnosti
LH

To se děje a dokonce mnohen častěji, ale nikdo to neřeší, protože white lives don't matter

0 1
možnosti
Foto

No já nevidím jediný proč by měl konzervativec ten rozsudek podrobovat nějaké kritice a už vůbec ne zdrcující.

Naopak skutečný konzervativec by respektoval to, že soud rozhodl.

0 5
možnosti
JK

J65a48n 34K93o86z60á49k

28. 4. 2021 22:02

To jako myslíte, že skutečný konzervativec nesmí o ničem přemýšlet? Máte jednoduchý život.

2 1
možnosti
PK

P63a64v11e42l 63K47r79á90l

28. 4. 2021 13:40

Alkohol je také droga, pod vlivem alkoholu je zde v ČR pácháno spoustu dopravních nehod, včetně těch nejzávažnějších s tragickými následky. Radil bych policii, aby ty zfetované padouchy při kontrolách zaklekávala na krk, do roka nemá okamura jediného voliče naživu, i když myslím, že většina jeho voličů už za tyto delikty o papíry dávno přišla a auto prochlastala

3 6
možnosti
MK

Zfetované? Tak to jsi spíše u Pirátů.

3 4
možnosti
PK

Snažil jsem se proces sledovat v amimediích a výsledek, obžaloba vyvrhla do soudní síně emoce a politická prohlášeními. A dav vně dával jednoznačně najevo, že pokud soud nevynese požadovaný rozsudek, přijde vlna drancování, rabování, zapalování budov, a asi i zabíjení. Státní orgány dávaly najevo, že policie tomu nebude bránit. Drancující mohou počítat spíše s podporou justičního aparátu. Výzvy k rozpoutání vlny násilí zaznívaly i od kongresmanů vládnoucí strany.

No a výsledek ..nezávislý americký soud v nejdemokratištější zemi světa se tedy podřídil a vydal požadovaný rozsudek.

Jaké je sdělení do budoucna ...po praktické stránce to znamená, že každý policista, který bude mít tu smůlu, že mu při zatýkání zkolabuje zfetovaný pachatel, stráví zbytek života ve vězení......

14 2
možnosti
MD

ten poslední odstavec je nesmysl, víte o tom?

0 0
možnosti
JK

Otázka je, co taková Markéta Šichtařová ví o průběhu soudního procesu, k němuž se vyjadřuje? Nejspíš nic moc, a tak vlastně v tomto článku dělá to samé, co u jiných odsuzuje, a sice ideologizuje případ. Akorát tedy z jiného úhlu pohledu než Black lives matter.

7 5
možnosti
PS

P66a13v95e26l 31S23i29t16a56ř

28. 4. 2021 21:38

Otázka druhá je, co o tom ví takové Jaroslav Kvapil... Myslím, že pí. autorka nesoudí, jen se pozastavuje nad tím, že ještě před ukončením procesu se město rozhodne vyplatit 27 mil. dolarů jako odškodnění rodině. To opravdu nezaměstnaný recidivista, pod vlivem drog a alkoholu, nerespektující autoritu policie, jistě nikdy neplatící daně, má hodnotu života 27 mil. dolarů???? Co na to pohlédnout z té strany, že ti policajti ho tam rozhodně nepřijeli zabít, ale zajistit x-krát souzeného recidivistu, který byl pod vlivem čehokoli, podezřelý z použití falešných peněz a naprosto nespolupracující. Být vožralej a zfetovanej není polehčující okolnost!!!! Byť si to smažky a chlastky myslí. Pokud by ten člověk spolupracoval a respektoval zákon tak se mu nic nestalo a byl klid... přežil by on i x obětí následných nepokojů, spousta obchodů by byla nevypálena, nemusela by se nasazovat národní garda, atd. A to vše jenom proto, že ožralý, zfetovaný recidivista se odmítl podřídit zákonné autoritě a odjet s nimi na stanici. Jinak by se nic z toho nestalo. Feťák a zloděj by žil dál jako dřív, policajt by dál pracoval a platil daně, narozdíl od pana mučedníka. A nevznikla by škoda x-mld dolarů na majetku a hlavně na myšlení normálních Američanů. Ten policajt není viník!!! Toho tam poslal stát a systém aby vyřešil problém. To je jeho práce. Pokud by ten pán nekonal proti zákonu, tak tam policajt jet a zasahovat nemusel a vše by bylo v klidu. A těch prachů co by se ušetřilo. Viník je jen jeden... a bohužel je to současně i oběť.

7 0
možnosti
JK

Šmarjá, celý to bylo natočený na video a Šichtařová NEVÍ! No to se mi snad jen zdá.

4 5
možnosti
JK

Je na videu i jednání poroty a všechny listinné důkazy? A znamená vaše vyjádření, že každý divák při soudním procesu je zároveň soudcem a porotou?

0 3
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,71
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články