Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Hezké okénko do duše autorčiny.

Rozdělila nám tu populaci a ekonomy a naivní blábolily. Přesně dle pouček Velkovezíra Ekonokomiky a Autora všech správných teorií Vendy Klause, jehož nadšenou žačkou autorka byla.

Já děkuji za upřímné doznání - my ekonomové jsme ti, kdo rozhodují o tom, co je dobré (pro nás ekonomy), no a vy ostatní jste naivní blábolilové, které tu paseme a dojíme. Zvolte nám takový režim, ve kterém my zbohatneme pasením vašich peněženek.

Zábavné je to, že tvrdnutí koruny tu naposled provozoval "nejlepší socan všech dob", pingl Paroubek. Ten ovšem chtěl svým voličům matematicky zvýšit pocit blahobytu.

Tuto zemi živí průmysl, ne ekonomové. Ten žádá nízký a stabilní kurs, to aby vyvezl ty dvě třetiny naší produkce a tím udržel zaměstnanost.

Ale tohle odbornice přece ví.

Tak jí poděkujeme za názornou ukázku oborového lobbyingu, za ukázku politické verze stylu, jakým tihle odborníci prodávají drahé krámy našim důchodcům.

A přitom je to jen hamižná lež

10 11
možnosti
LC

Autorka narážela na ekonomický analfabetismus Pirátů, kteří se v tomto oboru teprve rozkoukávají a spíš podléhají marketingové snaze zalíbit se všem.

7 3
možnosti
JK

Tak tenhle Pirátský názor jsem zatím nezaregistroval, ale pokud se to probíralo na onlinefóru v rámci volební strategie, pak to není konečný názor Pirátů.

Ale je to celkem jedno, vidím v tom plakání nad cizími názory jasnou tendenci a příklon k €. Takže co takhle zafixovat kurz ke dni přijetí € a byl by to poslední kurz, který by Česká koruna měla. Polovina baráku ČNB by mohla jít do dalších užitečných profesí a ubyla by agenda i v EU, už jen to by byla úspora na desítky let dopředu. Odpadlo by stresující hlídání burzy, zda na naší korunu zrovna někdo neútočí, nechyběly by ani ty nepřesné přepočty při nákupech v Německu a jinde. Prostě pohodička. Já vím, já vím, ta ošklivá ECB by nahradila ČNB, taky ošklivou ale naši. No jo, jak na to, nejlépe přijmout € v době konjunktury a s vyrovnaným rozpočtem, byl by slušný kurz (asi) a vydělali bychom na tom. Tak to jsme prošvihli, musíme si otevřeně říci, že nyní je to úplně obráceně, jsme na sešupu a přiznejme si, že vybrat tohle ještě nad zemí bude pěkná fuška, jinými slovy nápor na naše peněženky. Takže € přijímat nyní by byla asi blbina. Co tak mají politici lidem říct, před volbami, třeba:

"Lidi Babiš se svou účetní nám tady pěkně zavařili, naše země opět nevzkvétá, napaříme vám daně až se vám podlomí kolena, ale nebojte, až dorostou vaši vnuci, už z toho budou venku, pokud se něco mezi tím nepodělá."

To by bylo fér, jenže Andy řekne, že udělá reformu na které všichni vydělají a daně budou menší, důchodcům pošle další dáreček, minimálně 5000 a všem, co už mají 18 a mohou volit, odpustí maturitu, zažádat o zaslání papíru může na ministerstvu každý, stejně se do školy nechodilo. To by v tom byl ďas aby ty hlasy zase nenapadaly. No doufám, že ruští agenti podrazí nohy Babišovi i Hradu.

1 0
možnosti
IS

Fixace vlastní měny na euro se dá opustit, ale přijaté euro jako měna už ne. To je asi hlavní výhoda fixace.

0 0
možnosti
RC

Tak si tak rikam, proc chcete diskutovat s odborniky, kdyz mate v clanku spoustu nesmyslu.

1) proc by fixace mela znamenat ztratu konkurenceschopnosti?

2) proc by mel byt problem propisovani inflace ze zahranici, kdyz jsme zeme s jednou z nejvyssich inflaci v EU?

3) jake devizove rezervy se propalily pri intervencich? Ty se naopak VYTVORILY!

4) montovny a sklady podel dalnic masove vznikaly DAVNO PRED intervencemi. Napriklad sklad Amazonu byl oznamen PRED intervencemi!

10 4
možnosti

Tiskem peněz žádnou novou hodnotu nevytvoříte, naopak snížíte hodnotu všech peněz kolujicích v oběhu.

5 0
možnosti
Foto

Sobě Piráti naordinují platy zcela klasicky vysoké a plebsu nízké. Proč jinak by měli zájem vládnout? Kdo si snad myslí, že kvůli tomu, aby občanům zvýšili jejich nízkou životní úroveň, /třeba kvůli tomu, aby si brzy každý mohl za milion koupit nový elektromobil/ - tak to evidentně nemá v kebuli v pořádku. ;-O

10 12
možnosti
JK

Jo vtipné, to s tou kebulí, ale nesmíte ostatní soudit podle sebe, můžete se tak střelit do vlastní nohy, což by v kombinaci s tou kebulí byla tragédie.

6 1
možnosti
PK

Kdy u nás bylo plno vysokopříjmových odborných profesí? Tu dobu si fakt nevzpomínám.

Vzpomínám si však dobu, kdy tu bylo plno nízkopříjmových vysoce odborných profesí:-/

12 0
možnosti
Foto

Opravdu se vyznáte...jako první jste se odstřihla od Trikolory.Delat ekonomickou expertkou v proruské nacionalistické partičce,která jde ke dnu to opravdu není dobrá vizitka...

13 14
možnosti
JM

Jste troll, nebo jen hloupý?

0 0
možnosti
JK

Vy jste ta ekonomka, co ještě nenašla na Babišovi naprosto žádnou vadu, zato neziskové organizace jsou těžký ekonomický průšvih?

8 14
možnosti
JK

Kromě Institutu VK, jste chtěl určitě dodat. Není zač.

3 0
možnosti
PB

Právě od těch dob se datuje rašení skladů a všelijakých zahraničních montoven podél dálnic, které mají mizernou přidanou hodnotu a nabízí tudíž také nízké platy.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769508

A vy se zase, paní Šichtářová, věnujte ekonomickým závěrům a nekomentujte to, čemu naprosto nerozumíte. Předpokládám, že v kolbence jste nikdy nebyla ani na vrátnici, jinak byste věděla, že podniky se zahraničními vlastníky mívají zpravidla výrazně vyšší mzdy, které se stávají tahouny růstu mezd i těch českých firem.

18 11
možnosti
ND

Máte nějaké relevantní srovnání? Šup sem s ním.

Také spojené s tím kde majitelé odvádí daně? Teď nemyslím ty (postaru) ze mzdy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články