Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J20i44r24i 38T10o29m62a44s

22. 4. 2021 23:40

V ekonomickém prostoru, kde jsme napojeni z 80% zahraničních plateb na EURO, je celkem jedno, co bude vyvádět centrální banka. Spíše to ohne pro někoho.

0 0
možnosti
JL

Já myslím, že to autorka zbytečně prožívá , protože a) před volbami se něco říká, ale to nic neznamená, b) Piráti nebudou vládnout sami, tím spíše nevědí, co se vlastně bude dít na postu ministra financí. Nebo se pletu, milý Sherlocku?

0 0
možnosti
OF

Šichtařovic demagogie opět v plném proudu. Ve chvíli, kdy je naše hospodářství tak silně závislé na eurozóně, je fixace kurzu naprosto žádoucí. Nicméně nám to nechává prostor se kdykoliv od té fixace odklonit, pokud si ponecháme svou měnu. A o tom přesně Bartoš mluví.

3 8
možnosti
JS
PB

P66e53t79r 81B14u91r66i34a20n

22. 4. 2021 13:34

Ano, souhlasím, vláda Pirátů bude vláda idiokracie.

16 4
možnosti
KU

Mě by zajímalo, jestli se někdy ekonomové také zabývají obecnou škodlivostí ekonomie, vědy, jako takové na lidskou společnost. Ona totiž často předpovídá nějaké věci, které se mohli dít v minulosti ale v dané době se nestávají a lidé díky ní dochází ke špatným závěrům a jsou jí často negativně ovlivněni ve svých rozhodováních. Ona ekonomie je totiž taková malinko pavěda, ve které se často míchá příčina a následek. Navíc používá naprosto šílené ukazatele na popis stavů (například HDP je krásný nesmyslný ukazatel).

Ale k tématu. On bude obecně problém se porvat s nadcházející inflací. A jestli bude Bartoš premiér, tak jsem zvědavý koho bude mít v koalici.

0 0
možnosti
KS

My už u nás euro ale dávno máme, jen mu říkáme koruna. Mezi firmami se všechno přepočítává na eura, kde co se platí v eurech a koruny se používají jen na výplaty zaměstnanců, případně pro platby od drobných zákazníků. Takto získané koruny se promění na eura a opět se pustí do firemního kolotoče.

1 0
možnosti
PS

Z části ano, ale určitě ne z tak velké, jak naznačujete.

6 0
možnosti
JL

Je to jasná superžena.

0 0
možnosti
ZK

Dovolím si oponovat, Bartoš není žádný hlupák, a toto vypustil zcela záměrně...

2 2
možnosti
OS

Souhlasím s tím, že Bartoš není žádný hlupák. Ale marně přemýšlím, proč se do něj zbytek politické scény tak trefuje. Že by jen předvolební rétorika? Až dojemně teď všichni sborově hází špínu na Piráty, názvem strany počínaje a dredama konče. Chce to ovšem číst také i pirátský volební program a třeba i Bartošovy články, nejen se hrotit na diskuzích. Už jen z tohoto důvodu jim asi začnu držet palce.

0 0
možnosti
LH

Lafferova křivka dováděla levičáky, kterým 70% odvody nejsou dost, odjakživa k hysterii.

1 0
možnosti
RC

Po pravde receno, nechapu, proc se to jmenuje Lafferova krivka, kdyz to neni nic jineho nez aplikace Rolleovy vety v ekonomii.

Tedy vety, ktera je asi o 300 let starsi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,67
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články