Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

To, že nějakému pošukovi soukromá firma zablokovala u ní vedený účet je v pořádku. Důvod, proč Paypal tohoto klienta u sebe nechtěl je plně v rozhodování Paypalu. A hotovostní peníze jsou černou můrou politiků zejména s totalitními sklony. Ano, bez nich by se lidi snáze sledovali, ožebračovali, výběrově diskriminovali. Problém dnes ale nestojí zrušit či nezrušit hotovost. Problém dnes nejen u nás, v Evropě a vlastně celosvětově je, že množství "natištěných" peněz v oběhu nekoresponduje s reálnou hodnotou HDP a v tento okamžik je neuřiditelná inflace na spadnutí. A půjde uřídit jen odebráním peněz z oběhu (= okrást vlastní občany, protože finanční magnáti se obrat nenechají).

0 0
možnosti
Foto

PayPal je soukromá firma, nikoliv centrální banka.

0 0
možnosti
ZH

Autorka mohla napsat, že píše o Tommy Robinsonovi, násilníkovi, fotbalovému chuligánovi, podvodníkovi, který byl za bitky několikrát odsouzen. Odsouzen byl k trestu odnětí svobody za to, že zmlátil policistu mimo službu, že při snaze získat hypotéku se snažil podvést banku uváděním nepravdivých příjmů, dál byl rovněž odsouzen za to, že vedl bitku chuligánů dvou fotbalových klubů nebo že se snažil dostat na území USA na cizí pas.

Jeho problémy z roku 2018 jsou proto, že u něj došlo k pohrdání soudem. V UK je zakázáno reportovat o průběhu jednání soudu, aby nedocházelo k nějakým předsudkům před vynesení rozsudku. On ale dělal online stream, natáčel obžalované, říkal jejich jména apod. Protože byl shledám vinným v porušení výše uvedeného zákona, byl opět odsouzen a následně mu byly postupně mazány účt na sociálních sítích nebo u zmíněného Paypalu.

To jen na dokreslení, koho se autorka zastává. Nechcete vstoupit do SPD? Tam byste zaujala.

1 1
možnosti
Foto

Nějakou dobu byla "ekonomickou expertkou" Trikolóry ;-D.

0 0
možnosti
PA

Máte tisíce možností kde si za pár minut online otevřít účet, tak proč ta starost? Youtuber se stará o svoje zájmy a Paypal také.

1 0
možnosti
Foto

R^ Salámová metoda...myslím že se Covid hodil k jiným opatřením omezující osobní svobody. Jistě se bude hodit i k ukončení hotovosti. Očekávám že nějaká "chytrá hlava" přijde s teorií že se nákaza šíří především dotykem přes bankovky, proto lidé snadněji přijmou bezhotovost.

0 0
možnosti
JK

S hotovostí neutratí lidé tolik jako bezhotovostně například v hypermarketu.

2 0
možnosti
Foto

Když povstal Spartakus a porazil pětkrát římskou armádu, stačilo, aby otroci v Římě povstali - bylo jich pět na jednoho - a mohli otevřít brány Říma a osvobodit se. Jenže jen pro menšinu má svoboda cenu a ti si jí váží nad svůj život. Ti ostatní jsou raději otroky. Tak to bylo a bude. Hotové peníze jsou svobodou a nezávislostí pro ty svobodné. Ti nesvobodní a závistiví volí otroctví. Bohužel!

9 1
možnosti
TK

Ale ono je to téměř jedno, velká část našich životů se chtě nechtě přesouvá do prostoru internetu, který mají pod kontrolou mafie, jako je Google. Abyste dnes byla umlčena, stačí vás odstřihnout od sociálních sítí, a tady vám stát žádné svobody stát stejně garantovat nedokáže, ten pouze hlídá, abyste tam nevedla nesluníčkové řeči, účet na sociální síti vám ale nevrátí. Takže ať chcete, nebo ne, otrokem těchto společností už jste a ty hotové peníze vám umožní tak leda si koupit rohlík ve vesnické sámošce, o moc víc už ne. Hotovost už vám dnes nedá ani zaměstnavatel.

3 0
možnosti
Foto

To je pravda, že ak vás bude cenzurovať YouTube, sociálne siete, alebo aj idnes, tak nebude mať žiaden vplyv. Preto aj mnohých vplyvným konzervatívcov cenzurujú. Lenže je aj veľa ľudí, ktorí po šírení myšlienok netúžia a stačí im len prežiť. Tí stratia zrušením hotovosti akúkoľvek možnosť prežiť pokiaľ sa nepodriadia. Ak budú nesprávne zmýšľajúci, účet im zrušia, ako o tom písala Markéta.

1 0
možnosti
JV

To je všechno daň, za to, že žijeme v historicky největším blahobytu. Digitalizace a kontrolní mechanismy umožňují snižovat okrádání státu (=občanů), umožňuji stabilitu, snižují manévrovací prostor pro podvodníky, mafii atd. Vzpomeňme si na "svobodná" 90. léta. Byla svobodná, ale hlavně svobodná pro tuneláře, mafiány, bývalé veksláky atd., kteří si ukořisťovali miliardy na úkor slušných občanů.

Možná se někomu toto nelíbí a to chápu. Ale nikomu stát nebrání zahodit mobilní telefon, platební kartu, zrušit účet, postavit si jurtu na svém pozemku a žít jenom z toho, co vypěstuje na své zahradě. A být totálně nezávislý na státu jako v pravěku.

2 3
možnosti
JK

Jenomže pokud někdo okrade stát na jedné straně, státu se to zpravidla vrátí jinou cestou a leckdy na tom i vydělá. No a na ty velké okrádačky elektronizace neplatí. Koneckonců, podívejte se na ten humbuk kolem EET. Nepřineslo to nic, žádné školky a sebrané miliardy na chodnících. Spíše na tom stát prodělal. Tedy my všichni.

0 0
možnosti
VD

Je potřeba zastavit a omezit stále rostoucí úlohu a vliv státu, jelikož tento je se svým bohatstvím privatizovaný určitými zájmovými skupinami a slouží jako prostředek, stává se nástrojem na jeho okrádání a okrádání občanů v něm žijících (a není to o žádné levici nebo pravici).

A je potřeba začít u snižování daní za každou cenu (když není, potom ani smrt nebere).

Dnes, jelikož je bohatě z čeho brát, tak určití jedinci a skupiny zjevně kradou pod rouškou Covidu a závratnou rychlostí zvětšují tak své majetky, kapitál.

Naproti tomu zcela logicky zvětšující se masy lidí chudnou a propadají se do bídy, neboť jejich peníze a majetky se přesouvají jinam ..... .

Teď je zjevně před námi nevyhnutelné zvyšování daní, jelikož to "vyzáblé státní prasátko" bude potřeba zase pěkně vykrmit. A jak jinak, než z práce a peněz daňových poplatníků (dnes je to už posichrované na generace dopředu).

Jinak dosud se stále nikdo ani slovem nezmínil, kam se poděly všechny ty bohaté zisky z období minulé dlouhé a úspěšné konjunktury (že by nějaká černá díra???).

:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,16
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články