Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Autorka si stezuje, ze soukroma firma se rozhodla, ze nekomu neposkytne sve sluzby. Kdyby nebyla alternativa a byl to monopol, bylo by to k zamysleni. Takhle to vnimam jako hodne zmateny vyklad prava na nakladani se svym majetkem.

Dnes je vetsina penez digitalni a je to tak dobre. Osobne bych zrusil hotovost jak nejrychleji to pujde.

3 10
možnosti
ZH

Lidem jako vy bych přál, aby osobně zažili situaci, kdy budou bezmocně čumět na zamítnutou platbu na terminálu. A třeba jen kvůli chybě banky, či úředníka.

14 1
možnosti
JS

J44a46n 50S32o90u67č61e48k

1. 4. 2021 6:45

Naprostý souhlas. Zrušením hotovosti prakticky přijdou lidé o své peníze, resp. o moc o nich rozhodovat. Je to poslední krok k totální kontrole a totálnímu zotročení obyvatel, kdy ti neposlušní budou prostě odstřiženi od možnosti bezhotovostní platby a ponecháni svému osudu. A to neberu v potaz to, že v případě výpadků elektřiny si nikdo nikde nekoupí ani rohlík.

15 3
možnosti
Foto

Peníze jsou jen potištěné papírky, chce to návrat k měšcům se zlatými mincemi ;-D! To by mohlo paní ekonomku uspokonit.

0 0
možnosti
Foto

Poslední dobou mi paní Markéta takříkajíc mluví z duše. I v tomto případě. Já jen doufám, že to nepůjde tak rychle s tím rušením hotovosti.

13 2
možnosti
LC

Abyste se ještě nedivil. Až bude paní Markéta ministryní financí, bude prosazovat opak toho, co tvrdí dnes.

2 1
možnosti
LP

Nechci to bagatelizovat, konec hotovosti by znamenal riziko neomezené totality. Ale zavést konec hotovosti nebude podle mě tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, dokud bude na světě poslední stát, který hotovost neruší. Za totáče tu taky oficiálně zahraniční měny nebyly. Prostě by se v šedé ekonomice začalo platit pomocí dolarů, nebo něčeho jiného. Začala by turistika za účelem provedení větších bezhotovostních plateb. Případně by platby probíhaly přes plnou moc v zahraničí. Bez tvrdého uzavření hranic, jako za totáče, je to těžko proveditelné.

6 1
možnosti
Foto

Stačí zavést celní kontrolu na hranicích a povinnost hlásit dovoz a vývoz cizí měny. Jako před rokem 1989. Zbylé dolary atd. jste musel předat státu.

0 3
možnosti
MH

Peníze v hotovosti si člověk lépe uhlídá, než jakési neviditelné peníze na účtech.

5 1
možnosti
Foto

Zvláště, když je skladuje v dvoukorunách. To Vám žádný zloděj neodnese. ;-D

6 0
možnosti
JR

J75a92n 54R17á36ž

31. 3. 2021 15:47

Některé centrální banky začaly vážně uvažovat o zavedení digitalní měny, které by zpočátku plnily funkci paralelní měny, ale je jasné, že postupem se digitalní měna stane standardním platidlem. Pak budou naše finance pod absolutní kontrolou státu a udělat měnovou reformu nebude tak složitá operace jako v roce 1953. Kdo si nepatuje, doporučuji zjistit, jak je pro stát jednoduché ožebračit občany. Co pak bude bránit státu regulovat výběry a případě potřeby i zmrazit účty kde je víc penez, když si bude stát chtít půjčit bezúročně peníze?

Úspory občanů na účtech bank jsou v roce 2021 1,2 bilionů Kč a odhad peněz v hotovosti o kterých centrální banka nemá přehled, je cca stejný, což je černou můrou jak vlády, tak centrální banky, protože to jsou inflační peníze.

0 1
možnosti
MK

Podle mě je ta záležitost svobody uchopena špatně, tedy někteří chtějí hotovost, aby na ne zlý stát nemohl, místo aby chtěli dobrý stát. Pokud zde bude takový stát, že bude svévolně mrazit úcty, ožebračovat občany, tak mi už bude celkem jedno, zda bude existovat hotovost nebo ne, v takovém státě nebudu chtít žít ani s hotovostí.

0 0
možnosti
PK

P27a70v17e72l 50K17r15á34l

31. 3. 2021 14:32

Youtuber, který je sám zločincem a recidivistou, vydávájící se za smyšleným jménem, který málem z toho soudu svouji debilitou udělal zmatečné řízení, a že paypal nechce zločinci spravovat účty? No to by měl sakra dělat každý. To je jako kdyby centrální banka poskytovala služby islámskému státu. Občas mám pocit, že paní trikolora šichtařová ví o ekonomice minimum, ale velmi se zajímá o aktivismus jdoucí proti zdravému rozumu. Jo a hotovosti se zcela záměrně snažím vyhýbat, proč s sebou tahat všude hotovost, když jde platit hodinkami?Je 21. století, hotovost je leta překonaná

4 19
možnosti
KJ

Kritizuješ paní ekonomku bez jediného ekonomického argumentu.

9 1
možnosti
JH

Hlavní pointa je v tom, že bez hotovosti si nás budou vodit jak ovce.. a to je pravda... že všech sil budu bojovat pokud se toho ještě dožiji za hotovost...!!!!

24 3
možnosti
LP

Pani autorka, pozor na demagógiu!

1. Daného "aktivistu" PayPal zablokoval nie pre jeho informovanie o predmetnom súdnom konaní, ale pre iné dôvody.

2. Obdobu EET mal Západ (ale i napr. Slovensko) dlhé roky predtým ako sa to zaviedlo v ČR (niekde i desaťročia).

3. Regulácia hotovostných výberov na Cypre a v Grécku nakoniec viedla k stabilizácii. Bez tej regulácie je otázne ako by to dopadlo.

5 15
možnosti
KJ

1. nejde o to proč PayPal zablokoval, ale že to udělal. Bezhotovostní platby nejsou svobodné.

3. Bez regulace by lidé mohli používat své úspory.

5 4
možnosti

Ono se řekne investiční zlato, ale podívejte se na ceny České mincovny:

Božena Němcová 1 uncová mince 51 990 Kč

Beethoven 0,5 uncová mince 35 990 Kč

Kdybyste místo "jednouncovky" zakoupili dvě "půluncovky", natáhne vás Česká mincovna o 19 990 Kč. Přitom by člověk očekával, že u investičního zlata hraje hlavní roli jeho váha a že tedy ceny budou jakž takž přiměřené. Z té "volné tvorby cen" si člověk může udělat obrázek, jak si na vás mastí kapsu. Když vás oberou hned při koupi, můžete pak dlouhé roky čekat na zhodnocení.:-P

3 1
možnosti
KJ

Investiční zlato jsou cihly, né Boženy!!;-D;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,30
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články