Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Nedávno prý bylo těch různých pohlaví asi 75. Takže už ubyly? Taky by mě zajímalo, jaké ta všelijaká novodobá pohlaví jsou a jak vypadají. Já znám pouze dvě a ty jsem už viděl.

0 0
možnosti
PF

Dobrý den,

Asi mi nezbývá nic jiného než žasnout nad reakcí několika občanů. Paní autorka popsala problematiku v extrémech, protože jinak nelze kořen deficitu nalézt. Pro ty co kontext článku plně nepochopili uvedu laické rozluštění slov.

1) Někteří lidé, kteří jsou dnes prodemokratičtí, jsou natolik deformováni dobou, že mají socialistické prvky za demokratické. A to například v rovnosti pohlaví u zaměstnání, u výplat apod.

2) Dnešní HODNOTY demokracie neumí rozlišit, co je normálnost a nenormálnost. Co je správnost a nesprávnost. To znamená, že politici, kteří chtějí pro svůj národ zachovat práva svobody a jiná práva, tak tyto hodnoty nabourávají nenormálností a nesprávností, která se před veřejností chovají správně a normálně. Tedy: Určitá hodnota správného rozhodnutí, může být nesprávná pro další vývoj svobodného národa, a to i v případě, že je hodnota přijímána v kladu.

3) Porevoluční politici, ale i lidé v sobě nesou hodnoty minulého režimu, kde neustále porovnávají dnešní režim s režimem minulým. Autorka tím chtěla říct, že sice jsme v demokracii, jakoby svobodě, ale právní svobodě, která je nadřazena vnitřní svobodě člověka. A tato právní svoboda je spíše určitými výroky zákonodárců hodnotou jakéhosi socialismu, které bereme jako hodnotu demokratickou. TEDY: DRUH A TYP LIDÍ, KTEŘÍ SOCIALISMUS ŘÍDILI JSOU TI SAMÝ CO DNES ŘÍDÍ DEMOKRACII. Tedy vše stejné po právní stránce, jako za minulého režimu, ale s jinými principy na vymáhání práva.

Je to prostě bordel!!

0 0
možnosti
Foto

Až na ten konec skvělé! Já ovšem nechci, aby to došlo tak daleko, že se systém zhroutí. Máme rozum a máme se socializmem vlastní zkušenost. Můžeme se zhroucení systému vyhnout.

3 0
možnosti
Foto

Nadefinujete si socialismus jak uznáte za vhodné a pak proti němu vytáhnete do boje. Trochu demagogie, že?

0 0
možnosti
Foto

J34o83s21e16f 25B36á61r92t33a

21. 3. 2021 10:56

Já jsem teď úplně znejistil. Vždycky jsem si myslel, že jsem chlap. Jak se dozvím, zda nejsem náhodou 48. pohlaví?

3 0
možnosti
Foto

Umíte věci velmi dobře pojmenovat paní Markéto. Obzvláště začátek a konec by se měl tesat do kamene. Sdílím pocit, že mnoho z nás jakoby zamrzlo před několika desítkami let. Svět je od té doby ale úplně jinde. Jak na západě, tak na východě. Kéž by ta katarze, o které píšete, byla co nejméně bolestná.

9 0
možnosti
AM

Jsem socialista a žádných 64 pohlaví neprosazuji. To je spíš doména mladých "probuzených" (woke) liberálů, než socialistů.

Nicméně pro jisté regulace ekonomiky jsem.

Protože řekněme si upřímně -- to, co prosazuje Šichtařová, vedlo např. k tomu, že se většina zboží vyrábí v Číně a evropský průmysl jen příštipkaří. A s tím my socialisté zas tak spokojení nejsme...

0 8
možnosti
TB

V Číně se vyrábí proto, že přes různé zákoníky práce, emisní limity apod. není výroba ve srovnatelném objemu za srovnatelnou cenu v Evropě myslitelná.

15 0
možnosti
JB

J28a57n 25B36u36r73d67a

17. 3. 2021 10:41

To je zase nesmysl.

S ničím z toho, co autorka popisuje, samozřejmě výzvy Evropského parlamentu nepočítá, ani k tomu nesměřuje.

Že politika nemá co kontrolovat finanční zájmy je sice pěkné, nicméně na tom se shodnou asi jen hardcore librtariání a staří ortodoxní Marxisté. Hlásat to ve 21. století znamená zaspání zhruba století a půl vývoje.

Nejvtipnější je potom autorka v myšlence, že namísto úvah o rovnosti mají univerzitní profesoři učit matematiku, techniku a medicínu. Nejsem si jistý, jak by se studenti tvářili, kdyby na ně na přednášce z politologie či mezinárodního humanitárního práva vytáhl přednášející diferenciální rovnice či farmacii. Já bych byl asi trochu zmaten.

1 17
možnosti
ZJ

Zmaten může být pouze člověk, který je schopen myslet. Vy asi nejste k něčemu takovému vybyven

5 1
možnosti
JS

Naprosto přesný popis ochránců čehokoliv!

Dokonalé. Tento článek by měl být tesán velkým písmem na různých pseudoškoláchR^

12 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,83
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články