Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zastupovat majitele (tj. byt v predstavenstvu) a ridit firmu (tj. byt reditelem) jsou zcela rozdilne role. A autorka to jiste vi. A za me je OK, kdyz zastupci akcionare maji obecne shodu v nazorech jak ma nemocnice fungovat, nez aby to videl kazdy jinak - to by se nic nevyresilo a spatne by se nemocnice ridila.

3 1
možnosti
JV

J80a70n 93V94ě92r41n26ý

10. 3. 2021 14:03

Že politika do vedení nemocnice se dozvídáme od paní, která se necítí bezpečně v nemocnici, kterou neřídí asociální anarchokapitalista. Ironické.

Nicméně já bych měl spíše obavy že tento skvělý manažer si spočte že vlastně léčba pacientů je moc drahá a ve spoustě případů už vlastně zbytečná. Což je opak toho co čekám od fungujícího zdravotního systému.

6 4
možnosti
JV

J59a39n 64V24ě38r70n21ý

10. 3. 2021 14:04

*do vedení nemocnice nepatří

0 0
možnosti
VD

Tak jak tomu bývalo dříve, funkce přece podle stranické knížky.

Paní Šichtařová,

Tady přece nejde o nějakou prosperitu. Tady jede o vliv, moc a kontrolu nad předmětnou institucí, organizací, kudy tečou ne malé veřejné prostředky (ať už jakoukoliv cestou). To co uvádíte jsou jen učebnicové řeči.

Podívejte se ve Zlíně. Za krajské vlády ČSSD jejich krajská nemocnice A. Bati byla neustále v červených číslech, na bankrot, každým rokem do ní kraj naléval nové a nové desítky miliónů - sanoval tak neustálé ztráty.

Přišel Čunek, nemocnici dal do pořádku, obratem se dostala do černých čísel a následně tak i řádně hospodařila.

A myslíte si, že to někoho zajímalo, že to někdo ocenil?

Po posledních krajských volbách - po puči antičunek, mají nemocnici pod kontrolou zase socani a nemocnice zjevně půjde zase do kytek, jak už bývá za socanů zvykem.

:-)

7 0
možnosti
ZJ

CHCEŠ SE DOSTAT KE KORYTU ?

NEMUSÍŠ MÍT MATURITU !

VSTUP MEZI NÁS Piráti a Starostové volby 8. a 9. října 2021

11 2
možnosti
TH

No, myslím, že maturitu bez maturity má jako téma současný premiér, takže ANO

2 0
možnosti
MH

Plně souhlasím s Vaším názorem.

Jen bych doplnil jednu neuvažovanou věc a tím je právě spojitost ředitele s politiky. Při správné konstelaci může totiž dostat výrazně větší dotace než ředitel - manager a tím pádem nakonec může hospodařit ve výsledku lépe.

2 0
možnosti
FL

A ředitel druhé nemocnice, který nebude ideologicky uvědomělý dostane pak o to míň.

2 0
možnosti
AK

Proč jen politici?Proč né ti co odpovídají za chod nemocnic??To jako politici řídí nemocnice??Je to divná doba,když se do všeho musí míchat politika.Zato můžeme poděkovat konzumní společnosti,kde je hnacím motorem zisk!!!A pokud se zdraví řadí do této skupiny,tak ámen s námi!!!

0 3
možnosti
FL

R^ Tentokrát souhlas. Já jsem ten inzerát viděl na facebooku, včetně toho požadavku a vlastně mne to ani nenapadlo. Tehdejší socialistická ekonomika byla špatně fungující a jedním z důvodů byl, že vyšší pozice v podnicích a organizacích byly obsazovány jen komunisty. A lepší komunista měl větší šanci než lepší odborník. Komunistů bylo cca tolik, kolik je příznivců Pirátů. Takže hodně omezený výběr.

9 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,88
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články