Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ono je to docela logické. Vždy když nastoupí nějaký zásadní problém dochází k inflaci. Očekávat, že po pandemii inflace neporoste by mohl jen ignorant.

2 2
možnosti
Foto

To je inherentní vlastnost státu, že najde každou záminku aby rozšířil svou moc. To stojí peníze, ty nejsou, tak se tisknou a máte tu inflaci.

2 0
možnosti
RB

Tak to skoro vypadá, že se konečně dočkáte.

2 5
možnosti
Foto

Jenže autorka na to nečeká, ale ona před tím varuje.

5 1
možnosti
FL

Já to říkal taky. Tisk peněz se projevoval v cenách akcií a nemovitostí, kvůli bohatším lidem s lepším "přístupem ke zdrojům". Ale až si oni tyto zisky budou chtít trochu užít, tak budou víc utrácet a to se projeví i v cenách dalšího zboží.

1 0
možnosti
FL

Tak jestli vzroste cena pobytu nekde v exotickem raji, cena ferrari, bitcoinu nebo diamantu je prumernemu cloveku docela jedno.

2 1
možnosti
ZZ

Bylo by nelogické, kdy v celém světě, kromě Číny, kleslo a nadále klesá HDP, by inflace neposkočila nahoru.

:-/

1 0
možnosti
JV

Sakra, ze vas nezvolili do ECB misto Christine Lagarde. Nebo aspon Babis po vas nesahl do jeho hruzokabinetu !Tolik moudra ;-D;-D

6 15
možnosti
LV

Víc než poklesu cen dluhopisů se bojím toho, co se děje teď. Do kompenzací za ušlé mzdy, tržby, nájmy a podobně se pumpují nevídané peníze a ekonomika klesá - nedávno jsem četl, že za rok 2020 o cca 8 %, tedy ještě více než v poslední krizi.

Producenti hodnot, kteří jsou nuceni své provozovny zavřít, dostávají kompenzace, jako kdyby prodali, ale potenciálním zákazníkům ty peníze, které by za produkty utratili, zůstávají.

Nedůvěra v celé obory ekonomiky (turistický ruch, wellness, sportovní areály, pohostinství, kadeřnictví a další služby) zastavuje ochotu investovat do těchto oborů a opět vede k tomu, že se někde peníze hromadí.

Tohle ještě ekonomikou pořádně otřese.

17 0
možnosti
SB

Souhlasím s článkem i s vaším diskusním příspěvkem.

To, co píše paní autorka, je velice logické i pro mé laické vidění reality a to, co píšete vy, je pokračování, protože svými slovy "více než" v podstatě dáváte za pravdu tomu, co autorka píše a pouze to stupňujete.

My dva, pane Vitho, si dáváme hodně často navzájem mínusy, ale tentokrát vám výjimečně dávám plus.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 42,87
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články