Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Škrtnutí dluhu se aktivně uplatňuje i u nás už 30 let - a nikoho nikdy nezajímalo, že vždy tratí věřitel.

Všechny privatizované firmy ( či jejich majitelé ) si vzaly nesplatitelné úvěry a následně prošly konkurzní, či insolvenční očistou a třeba i několikrát.

Byla tak vytvořena vrstva horních 100 tisíc, nad kterými stát držel ochranou ruku. Že EU učinila se svými dlužníky podobnou věc, mne vůbec nevyvádí z míry, protože tak už je svět zařízen.

:-):-):-)

11 1
možnosti
VD

Pokud si můžete vzpomenout (s ohledem na věk, jestli jste nebyl ještě na houbách), tak ministr pro privatizaci Ježek po revoluci bez jakéhokoliv studu a hany prohlašoval, že je potřeba rychle, rychle zprivatizovat všechno, co se jen dá, nehledě na to jak a co to bude stát.

Další významná persona prohlašovala, že je potřeba na nějaký čas zhasnout v justici (dodnes se zjevně moc nerozsvítilo).

Takže zjevně zločinný puč, zločinný systém, který ale ve své době byl společensky průchozí - lidé chtěli z reálného socialismu pryč a vůbec netušili, co je to reálný kapitalismus - oni viděli jen v TV a přes hranice zářící plné obchody a barevné katalogy. Dnes zjišťují, že věci nejsou jen černobílé.

:-)

1 0
možnosti
VD

Odpuštěné státní dluhy, odpuštěné reparace, odpuštěné jakékoliv dluhy nakonec zaplatí daňová poplatníci, kterým to ale nedochází (že to jde z jejich peněženky, na úkor jejich životní úrovně, kvality života), proto to takto může fungovat.

Kdyby nebylo neznalosti a hlouposti, tak by se ani nedalo zbohatnout.

:-)

12 0
možnosti
Foto

M79a21r78t41i12n 59L25ö42w

10. 2. 2021 16:08

Omyl, aktualne nejbohatsi clovek sveta ani ti pod nim na lidske hlouposti nevydelavaji. Po prechodu na BTC se svet opet trochu narovna a zacne davat smysl i lidem se selskym rozumem.

2 0
možnosti
VD

A proč jsou úvěry soukromých bank převáděné na státy, jak uvádíte, aby je zaplatili daňoví poplatníci a soukromý kapitál slízl smetanu a zase o něco posílil?

:-)

3 0
možnosti
JR

J42a20n 64R75á94ž

10. 2. 2021 17:49

Protože "socialistický" kapitalismus takto funguje. Výnosy berou akcionáři a ztráty platí občan. Pro socialisty je bankrot sprosté slovo, takže se není čemu divit. Jen české občany stály záchrany bank v cizím vlastnictví v dnešních hodnotách přes bilion korun a krachnout tehdy umožnila vláda jen bankám v českých rukou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,62
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články