Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás na Penny marketu je cedule, že "7 z 10 našich potravin je českých". Tak to aby si kvůli tomu zákonu zařadili víc dovezených?

2 0
možnosti
Foto

Jediný kdo na tom vydělá jsou obří zemědělské a zejména zpracovatelské holdingy. Např. ty, které nevlastní premiér. Nic jiného bych za tím nehledal.

11 4
možnosti
JS

Ty radsi nehledej nic, diky.

0 2
možnosti
JS

Ještě znovu reaguji . Hlavním smyslem zákona je , alespoň si myslím, dostat více českých potravin do nabídek zahraničních řetězců. Ne zákazníkovi nutit co si má koupit.

4 7
možnosti
SL

Tak proč je v návrhu zákona procentuální vyjádření nutného PRODEJE?

4 0
možnosti
PV

Paní Šichtařová. Obávám se, že budu s vámi polemizovat.

Jako zastánce volného trhu mám samozřejmě problémy s veškerými regulacemi a křivením trhu. Na druhou stranu si ale nelze povšimnout, že pod patronací všemocné EU tato pravidla volného trhu jaksi nefungují.

Jak je možné, že ceny zeleniny např. z Francie či Španělska (kde je do kalkulace nutné započítat jak vyšší mzdy v daných zemích tak vyšší náklady na přepravu) jsou v obchodech srovnatelné či levnější než ceny zeleniny Made in Czech republic ?

Máme opravdu dobře zdokladován zhoubný vliv různých státních intervencí či dotací, které celý potravinářský trh v EU brutálním způsobem zdeformoval? Víme opravdu, že čeští zemědělci v tomto zhoubném systému všelijakých podpor, intervencí či dotací není znevýhodňován?

Kdysi jsme bývali svědky, že nadprodukce v některých západoevropských zemích se topila v moři či spalovala v pecích. Co se děje s touto nadprodukcí dnes - už se netopí v moři ani nepálí v pecích. Je otázka, co se vlastně s touto nadprodukcí děje? A ptát se, zda se celý systém nezdeformoval do té míry, že nadprodukce se vyváží do zemí bývalého komunistického bloku, přičemž je nutné postupně utlumit produkci místních zemědělců, kteří nemají šanci své výrobky uplatnit v podobné míře jako jejich podporovaní západoevropští kolegové?

Je tedy otázka, zda systémově nedochází opravdu k pozvolné likvidaci celého českého potravinářského odvětví (cukrem to začalo, ale neskončilo), aby postupně bylo zlikvidováno a nahrazeno dovozem ze zahraničí (z pohledu západu je důležité získat trh odbytu nikoli posilovat místní konkurenci),

Proto nejsem schopen sdílet vůbec váš velmi jednostranný a ne úplně férový odsudek.

43 9
možnosti
JS

8-o já s vámi dnes souhlasím!

0 0
možnosti
TM

Také se zákonem nesouhlasím, ale nehraje zde roli i podpora těch firem, které v této republice platí daně? Nestojí za nějakou podporu tento faktor? To by mi již logiku dávalo. Určitě ale ne nucením spotřebitele, snad nějakou motivací, propagací, snížením daní pro výrobce,... Co si o tom myslíte paní Šichtařová?

0 0
možnosti
JZ

Jsem rád, že uděluji zaslouženou karmu. R^:-) Kvalitní české potraviny se prodají samy, nepotřebují k tomu žádný zákon.

7 6
možnosti
JS

No když nebudou na pultě tak se asi těžko prodají.

5 0
možnosti
Foto

;-Dproč zase chce někdo rozhodovat za mne???

13 0
možnosti
JS

Nikdo za Vás nechce rozhodovat, ale nabídnout výběr.

1 6
možnosti
JS

No a co když nebude možné to kvalitní špičkové zboží dovézt? Jde o pouhých 120 položek. Proč nadáváte dopředu? Dejte tomu šanci.

5 9
možnosti
PD

no, a co když se to kvalirní české zboží neurodí?

4 0
možnosti
JV

Tentokrat s vami absolutne souhlasim R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,61
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články