Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Ono to je ve výsledku vlastně malinko jedno, vše má své pro a proti. Jen jsem si nevšiml, že by příznivci eura neustále napadali a uráželi protistranu. Spíš je jim dost ukradená. To odpůrci eura jako tady paní neustále tahají z rukávu stokrát vyřčené pravdy a přesvědčují přesvědčené hlava nehlava.

4 4
možnosti
JR

J79a43n 65R62i88c87h45t35e36r

31. 12. 2020 9:15

Přesně jak říkáte: Odpůrci eura tahají z rukávu stokrát vyřčené pravdy... Příznivce eura ovšem nějaká pravda nezajímá, stejně jako je nezajímají fakta... proč taky? Hlavně si připadat "světově":-)

9 0
možnosti
JP

Máme na to přijmout Euro, měli jsme ho mít už dávno. Nebo zase nějaká "česká cesta" ?

2 9
možnosti
FL

Koruna se nám bude hodit, až v referendu odhlasujeme czexit

1 2
možnosti
JH

Opět velmi dobře napsaný článek, který vychází z reálných skutečností. Kdo z občanů ví přesně, co obnáší být členem eurozony a jaké jsou s tím spojené náklady? Sanace dluhů Řecka, Itálie a dalších? Jakým kurzem bychom do eurozony vstupovali? Jsem přesvědčen, že současný kurz koruny je podhodnocený, takže ten, kdo má úspory, by z hlediska spíše střednědobového prodělal. A k tomu homo sapiens - hrozně málo lidí si uvědomuje, že myšlení bolí. Raději přijímají jednoduchá populistická řešení, která jim předkládají různí demagogové, ale jsou strašně chytří při vykřikování mnohdy nesmyslů v hospodě.

6 0
možnosti
KD

super, argumenty jsou fajn, ale zamerne zde neni vubec zmineno, co Euro znamena pro expoetery nebo importery. Je to zamerne opomenuti ?

2 0
možnosti
LC

Každá záležitost/opatření/zákon je skoro vždy pro někoho dobře a pro někoho špatně. Podstatný je celkový výsledek. Dobře, ulehčíte exportérům/importérům. A chcete mít zároveň nižší HDP a váš plat?

2 0
možnosti
MZ

Někteří lidé, jako například paní autorka, by měli využít práva mlčet. Jeden článek za druhým plný zjednodušení fakt a propagace nesmyslu. Od dob, kdy autorka dávala Švédsko jako příklad zvládnutí pandemie těsně před tím než se ukázalo jak to tato země nezvládla, by měla zůstat zahanbeně v zákulisí.

3 16
možnosti
LH

K článku jste nedokázal napsat ani půl slova, ale hlavně, že chcete umlčovat jiné názory.

17 0
možnosti
LC

Je to prosté. Stačí si porovnat ekonomická data ČR a SK v okamžiku, kdy SK přijala euro a dnes. Třeba procentní výše státního dluhu, procentní rozdíl v průměrném platu, procentní rozdíl v HDP na hlavu atd. Kdo dokáže rozlišovat alespoň větší/menší, z toho musí nadšení pro euro vyprchat. A to ani nemluvím o nezaměstnanosti a počtech osob, které museli vycestovat za prací (i do ČR).

P.S.: Předpokládám, že Eurostat nelže.

7 2
možnosti
Foto

No spíš se do toho eurostatu znovu podivejte

1 3
možnosti
Foto

V zásadě máte pravdu, ale v podmínkách Česka je nutno vzít v úvahu fakt, že kdybychom měli euro, nemohli by povolaní ekonomičtí experti léta kazit kurz koruny a ničit tím životní úroveň obyvatel.

13 2
možnosti

Ale top 09, pirati a stan maji v programu co nejrychlejsi zavedeni eura

2 0
možnosti
MR

Eurozóna ve své dnešní podobě existuje jenom díky neustálému a masivnímu porušování svých zakládajících smluv a také zakládající charty ECB. Euro je mocensko - politický projekt, znemožňující zemím eurozóny jakoukoliv možnou obranu proti německému exportu. Pohádky o Slovenské prosperitě a třeba jejich vysoké minimální mzdě vezmou rychle za své při rozhovoru s reálným Slovákem. Jejich "hlasování nohama" taky vypovídá mnohé.

17 5
možnosti

Slovaci tady pracuji, ale ne v nekvalifikovanych pozicich

1 1
možnosti
JP

Když se Slováci chtěli osamostatnit, prorokovali jsme na posezení s přáteli, že budou opět muset chodit do světa drátovat hrnce - vždyť co tam měli, malou nížinu s Maďary, pak většinou hory a "východňáry". To už je dávno - a kde jsou dnes? Nesporně šli a jdou dopředu rychleji než my a to i díky EURU ! Přinejmenším Euro neškodí, jak se nám snaží mnozí "odborníci" nakukat. Šéf zahraničního obchodu naší firmy, který není rozhodně proevropský, vyhlašuje své přání pro přijetí Eura již minimálně 12 let.

9 19
možnosti
JH

J24a43n 29H55a31r40v51a22n

30. 12. 2020 15:06

- Když to říká dokonce i šéf, tak to už nelze nic namítat proti ... :-(

10 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články