Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

klimatické riziko firmy - tudíž teď když se ochlazuje a nebudou v zimě funkční větrníky a slunečníky nebude eu půjčovat na tyto zlodějské dotační fantasmagorie?

Helmutům, rakušanům ani 1kW z našich elektráren.

Hold údržba a poruchy něco stojí a jak na potvoru to bude v zimě.

Ať si troubové užijí blackout a nebo ať spalují klidně psí chlupy.

0 0
možnosti

Greendeal je jen evropské okradení obyvatelstva bohatší skupinou.

Zapomeňte na hokejkový graf.

Blíží se doba zemětřesení a zvýšené sopečné činnosti, která nás pošle teplotně o 3 C dolů a budeme hladovět, protože na polích máme slunečníky. Geofyzici vědí...

1 0
možnosti

Důležitá věc, ti co kejvali na greendeal v evropském paramentu jsou piráti a polčák, který tam vlezl za top09.

To jsou ti naši místní zloději.

0 0
možnosti
Foto

Tak Evropa spadla do socialismu, tohle už kapitalismus není. Tvrdíte. A za vše mohou politici. Hloupí politici. Už jste někdy přemýšlela nad tím, že by to také mohl být následek vývoje takzvaného tržního hospodářství, které v posledních letech kouká jen na to, jak přežije příští rok. Nejsou to snad ti „kapitalisté“, kteří v mnohých zemích diktují politiku. A není to v mnohých zemích právě „sociální“ politika, která jim zajišťuje zvýšení zisků? Nejsou opravdu mnohá rozhodnutí vlád jen výsledkem mocenského tlaku peněz. Ano, politici jsou mnohdy hloupí, ale je to kapitál, který této hlouposti využívá ve vlastní prospěch. Jako třeba poslední finanční krize. Ostatně peníze jsou vždy špinavé a mnohdy dokonce smrdí. Hlavně v rukou těch, které obhajujete.

2 3
možnosti
Foto

To je jednoduché jak facka, kdyby politici neměli takovou rozsáhlou moc, nikdy by k tomu nemohlo dojít. Nikdy by "kapitalista" nemohl žádnému politikovi nic diktovat, pokud by tento neměl neuvěřitelnou pravomoc zasahovat do života lidí. A to je problém. Že si politici uzurpují moc na úkor občanů a občané jim to umožňují a ani se nad tím nepozastaví a ještě se nechají oblbnout ukazováním na fuj fuj kapitalisty, je opravdu tristní. Peníze nejsou ani čisté ani špinavé, peníze jsou jen peníze, nic víc, nic míň. Co smrdí je předávání pravomocí do rukou politiků. A ještě šílenější je, že je to naprosto zjevné v době covidové a občané nic, pořád pěstují kult politika a hážou špínu na "hnusného kapitalistu".

2 2
možnosti

J45a34n 58R42á27ž

10. 12. 2020 18:59

Evropané ve své sebestředné aroganci podléhají bludu, že dosažením uhlíkové neutrality dosáhnou v globálním měřítku snížení emisí. Lokálně možná , ale za cenu obrovských nákladů, snížení životní úrovně obyvatel a ztráty konkurenceschopnosti v těch zbývajících málo oborech, kde Evropa ještě konkurence schopná je.

3 0
možnosti

J67a38n 76F46e72r49e84n76c

10. 12. 2020 18:11

Paní Šichtařová, píšete: "Je ale správné, když banka rozhoduje nikoli podle zisku a rizika, ale podle politického zadání? A co když se politici po volbách vymění?" Právě z toho důvodu má být uhlíková neutralita EU do roku 2050 přijata jako zákon. Nebo-li, ať se politici mění, jak chtějí, Zelení budou mít vždy vůdčí úlohu ve společnosti. To už přece známe, že?

2 1
možnosti

Protože zákony změnit nejdou, že?

1 0
možnosti

M18a47r74c78e81l 91S52u21p

10. 12. 2020 17:32

No jestli ta motivace není dána tím, že se počítá se vznikem "ekobank", které nám už začínají růst jako houby po dešti. Zakladatelé tam něco hodí do základu - a už se vesele úvěrují absolutně nesmyslné projekty, které s nějakou ekonomickou návratností nemají nic společného. Takový zrychlený způsob, jak natisknout peníze bez zbytečných zábran a předsudků. K těmto "rychlým" penězům si samozřejmě přičichnou všichni, co těmto "projektům" pomáhají.

0 0
možnosti

Podle průzkumu pro německou veřejnoprávní televizi ARD si 63 % Němců myslí, že ochrana klimatu by měla mít přednost před hospodářským růstem.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=762130

No potěš koště. Tenhle průzkum by se dal interpretovat i tak, že 63% Němců je velmi hloupých. Zajímalo by mě, jestli by 63% Němců bylo ochotno vzdát se ve jménu ochrany klimatu veškerých svých životních vymožeností - žít v podstatě v jeskyni. Protože bez hospodářského růstu budeme sice "zelení", ale žít jako lidé před dvěma tisíci lety.

2 0
možnosti

Ono hodně záleží na znění otázky.

0 0
možnosti
Foto

Vodíkový pohon bohužel tlačí také spíš lidé bez technického vzdělání:

1) Nejlevnější výroba vodíku je dnes z nafty

2) Výroba elektrolýzou z vody z ní krásně, ale uż v tomtomkrokubse cca 50% energie vyhazuje. Protože přírodní zákony z oblasti elektrochemmie.

Není vodík = padá celý koncept, i kdyby bylo jak vodík v autech skladovat ...

4 0
možnosti

J79a96n 73R13á82ž

10. 12. 2020 18:46

Problém jak skladovat vodík v autech je vyřešen, auta s vodikem už jezdí delší dobu a stále víc automobilek se k tomuto zdroji v autech přiklání.

1 1
možnosti

pokrok nezastavíš, jen paní Šichtářová ano, století páry také nebylo špatné ;-D

0 8
možnosti

Ve vaší duchaplné úvaze je drobný zádrhel. Ten váš pokrok totiž není pokrok. Pokrok se totiž uskutečňuje v hlavách vědců. To co se děje teď je v hlavách politiků, tudíž to pokrok není.

6 1
možnosti

R62a73d29e11k 13K84o82h12u10t

9. 12. 2020 18:23

Je vidět že kniha je velice aktuální a řeší veškeré chyby, které s v oblasti financí na zemi dějí. Teď ještě ty pravdy vtlouct politikům, manažerům bank do hlav ta moudra od autorky mnoha bestselerů... Od jedné z 10% menšiny, co trpí mezi pitomci.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS