Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud rostou ceny nemovitosti, tak samozrejme roste i inflace. No proste ty rozdane penize jsou vyvazene znehodnocenim tech vydelanych penez.

1 0
možnosti
VK

Šílený rúst cen nemovitostí se na inflaci projevuje jen minimálně - inflace je vypočítána z indexu spotřebitelských cen, který akcie ani nemovitosti nezahrnuje, zvažuje pouze tzv. imputované nájemné - částku, kterou by majitel nemovitosti hradil jako nájemné, pokud by nebyla jeho.

2 0
možnosti
MV

Od té doby, co peníze nejsou ničím kryté, tedy jejich hodnota je pouze dohodou, je zákonité, že ti, kteří mají na jejich dohodnutou hodnotu vliv, budou jejich hodnotu postupně svou slabostí a hloupostí snižovat.

3 0
možnosti
Foto

Hlavně je třeba být první ve frontě! ;-D

1 0
možnosti
JR

J22a86n 88R62á72ž

18. 11. 2020 18:35

Teď jde jen o to, kdy se inflace projevující se nereálnými cenami nemovitostí a našponovanými cenami akcií i firem, které nevyplácejí dividendy, čili reálně bezcennými, přelije do cen běžného spotřebního zboží a potravin.

Už jen to, v jaké výši jsou dnes díky přebytku hotovosti na trhu ceny zlata, stříbra, platiny, palladia, či rhodia, se musí v cenách např. spotřební elektroniky projevit brzy a důsledky evropského ekošílenstvi dopadne na ceny všeho rovněž. Otázkou není, jestli to nastane, ale kdy to nastane.

2 0
možnosti
JH

J18a28n 75H73y10n36e15k

18. 11. 2020 18:25

Politika současného kapitalismu , že pouze růst je to co potřebujeme, je ta chybná ekonomika. Snaha zvyšovat spotřebu je cestou ke krizi a to právě přístupem bank. Především ceny bytů neodpovídají hodnotě bytů. současná "levná" hypoteka bude pro mnohé v budoucnosti největším problémem a zklamáním.

8 1
možnosti
JR

J26a77n 37R65á37ž

18. 11. 2020 18:55

Pane Hynku, málo kdo z těch, kteří si dnes berou levnou hypotéku si uvědomuje, že se zadluží na mnoho let a až skončí doba nízkých úroků, budou dáni na milost a nemilost bankám. Kdo jim dnes zaručí, že za deset let nebudou platit i deset procent úroků, kdo jim zaručí, že za deset let budou mít stejně vysoký reálný příjem jak mají teď a budou mít na splátky? Zatím je u nás klid a pohoda, ale až naplno dopadne dnešní krize v podstatě na všechny, což se projeví už v prvním kvartále roku 2021, tak ti zadlužení hypotékou budou mít potíže největší. Že si to mnohé banky uvědomuji je poznat na tom, že si dělají vlastní odhady, které už reflektují budoucí riziko možného pádu jejich cen i profil platové i personální stability v oboru, kde působí žadatel o úvěr v dlouhodobé perspektivě.

4 1
možnosti
JV

Ponekud nelogicke ! Pisete, ze ceny nemovitosti, akcii, dluhopisu strme rostou. No tohleto potom musi byt terno pro investicni a duchodove fondy, nebo ne ?? Mimochodem - zapomnela jste uz, co jste psala posledne. Tam tvrdite, ze bezpecne investice jsou ztratove!

6 1
možnosti
LU
Foto

"Inflace tu je – jen to není inflace v cenách zboží a služeb, ale je v cenách nemovitostí a cenných papírů."

/ergo kladívko, zboží i služby si kupujeme předražené.

1 0
možnosti
FL

Mám prosím 2 dotazy. Pokud se centrální banka rozhodne, že bude půjčovat na nízký úrok - to je to "tištění peněz"? Co nutí komerční banky, aby taky půjčovali na nízký úrok?

0 2
možnosti
JV

Nikdo je nenuti. Vas take nebude nikdo nutit. Muzete jit k lichvarum ! . . . .(na hloupou otazku, hloupa odpoved).

1 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články