Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Co pořád řešíte ? Pan Bureš řekl, že jsme nejlepší a všichni se od nás učí !

V bacilovi, jsme právě přeběhli Španělsko, v plánovaném % dluhu na r. 2021, i Německo ! Já jsem vlažný věřící, nicméně biblický příběh se nabízí sám - Tato vláda, je jako kobylky a sarančata ! Cosi bylo psáno o 7 letech tučných a hubených. Příští rok jsou volby, to tak zhruba tomu dřevokaznému spolku vyjde poměrně přesně ... :-)

14 2
možnosti
Foto

Ještě nám zbývá předběhnout ve veřejném dluhu Řecko a bude vyhráno.

12 0
možnosti
Foto

Dluhová krize je tu. Politici nejsou ingnoranti, ani hloupí. Jsou ale závislí na voličích. Poměr našeho veřejného dluhu k HDP je stále tak nízký, že ještě několik let mohou populisté využívat deficit k udržení se u moci. Dokud poměr nestoupne na 60-90% HDP. Pokud to dnešní politic neudělají, nebudou zvoleni. Lidé si zvolí někoho, kdo jim zajistí velké rozdávání. Proč bychom měli být zodpov+ědněšjí než zbytek Evropy/světa? Co z toho budeme mít? Ano, poškozujeme naše vnuky, ale tomu stejně nezabráníme. Tak ať z toho alespoň něco máme hned. To je alespoň jisté. Co bychom měli ze spořivosti v budoucnu, je nejisté.

11 2
možnosti
Foto

Pane Neugebauere, máte jistě pravdu. V krizi se může jet na dluh, ale v době hojnosti se musí dělat zásoby a platit dluhy. Jenže demokracie je hospoda, kde politici platí naši útratu našimi dluhy. To je cena za hlas, který má cenu u uvážlivého i bezzemka. Demokracie na Západě už dlouho není kapitalismem, ale jeho sociálními deriváty. Přitom vítězství Západu nad socialismem byl vítězstvím ekonomickým a ne ideovým. Horší je, že v době opravdové bídy nehledá volič socialismu vinu u sebe, ale začne mávat rudým praporem. Opravdová krize nepovede zpět k práci, učení a modlení (jsem bez vyznání), ale k rudým očím a nakonec k "vítězství nad boháči" To už tady bylo. Doufám , že dvakrát za život nezažiji rudou mhu?! To by byl pech....

2 0
možnosti
Foto

A můžete dosvětlit, co by nás čekalo, kdyby vláda naplánovala na příští rok přebytkový rozpočet? Jaká by nás čekala nezaměstnanost?

3 8
možnosti
Foto

Zaměstnanost vytvořená deficitem je umělá. Jejím dlouhodobým výsledkem není vytvořený produkt, ale pouze vyšší dluh. Keynesiánství má smysl, pokud ve fázích růstu splatím dluh, vytvořený ve fázích poklesu.

12 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,62
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články