Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ekonomika poroste oroti letošnímu roku, ale stále nebude na lonské urovni, jste to schopna pochopit?Rv

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová je to od Vás stále stejné. Získávám podezření, že tady takto hrajete nějaké účelové dovadlo, protože jako ekonomicky vzdělaný člověk přece musíte vidět "jádro pudla".

Vy píšete o ekonomické prosperitě, která má svou teoretickou logiku a své zákonitosti. Tady se ale zjevně nejedná o prosperitu, o ekonomiku. Tady se hraje a usiluje o moc, o ovládnutí jedněch druhými.

Co to asi znamená, když ECB je vlastníkem většiny italských dluhopisů. Co asi znamená, že Čína je vlastníkem podstatné části dluhů USA? USA jako mocenský a vojenský hegemon si svou pozici asi ustojí, ale co taková Itálie, Řesko, Španělsko, ....... ?

No a na takovou cestu jsme zjevně směřováni i my - nasekat megadluhy, nehorázně zadlužit zemi, které se potom někde u někoho sejdou a ....... .

Vždyť je to tady zjevně řízený, cílený, účelový proces. Určitě posloucháte Vašeho kolegu Švejnara, který je tady zjevně nasazený jako "trojský kůň" z USA - jeho stále dokola opakované řeči a výzvy o tom, že bychom se měli více a více zadlužit, že si to můžeme dovolit, že na to máme čísla ......, ale to je stále dokola, on o ničem jiné snad ani nemluví (jako by měl na tom postavené prémie).

A. Babiš ze dne na den popřel svou vítěznou deklarovanou politiku "řádného hospodáře", který stát řídí jako firmu - hospodárně, efektivně, snižuje zadlužení, vytváří přebytky, investuje, buduje, ..... .

Dnes za půl roku udělal dluhy jako za desetiletí, přičemž se schovává za nějaký Covid (což je zjevně vygenerovaný podvod).

Ano, máte pravdu, když píšete o nesmyslnosti zadlužování se. To je ale z ekonomického hlediska. Vůbec nepíšete, proč se tak děje, jaký to má účel (příčina - následek). Z politického a mocenského hlediska je to zjevně vědomé a účelové konání. A vztaženo to k vlastní zemi se to jeví jako její postupné prodávání, tedy vlastizrada.

:-)

3 1
možnosti
PB

Zajímavé. V úvodu setřete paní Šichtářovou za to, že kecá, a potom odpapuškujete to stejné, co sama píše.

Jste při vlastních smyslech?

0 0
možnosti
IK

Dluhové krize sice čas od času přicházejí, ale v krizích i jinak platí, že stát nemůže bankrotovat. Nedělejte si tolik starostí.

0 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Náš dluh patří mezi nejnižší v EU a tak to bude i v příštích několika letech. Není třeba malovat čerta na zeď.

2 6
možnosti
VD

A to má být útěcha?

Že jsme jen o něco méně padlí na hlavu?

:-)

2 0
možnosti
VB

Úvaha co dělat je spíše alegorií bezmoci než návodem, kterým bych se chtěl řídit.

Zbavujme se papírových peněz výměnou za nemovitosti, zlato a diamanty. Neinvestujme do státních dluhopisů ani produktů, které jsou na nich založeny. Udržujme zásoby konzervovaného jídla, pití a dalších základních životních potřeb. Připravme se na přerušení dodávek plynu, vody a elektřiny. Zpevněme sklep, okna, vstupní dveře domu, nakupme ostnatý drát a pořiďme si zbrojní pas i zbraně. Pro případ útěku za hranice mějme připravený cestovní pas, listiny pro případ budoucích restitucí, pohodlné boty a batoh. Pokud někdo chce tvrdit, že jde o panikaření, ať odpoví na otázku: „Jak se zaplatí dnešní dluhy?“

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=457099

2 0
možnosti
AP

Jen otázka, kam byste chtěl před dluhy utéct?

1 0
možnosti

Současná vláda se chová jako finančně negramotný trouba, který si na Vánoce vezme velkou půjčku, nakoupí rodině zbytečně dárky, sobě drahý mobil, aby nakonec zjistil, že se jeho finanční situace ani o krapet nezlepšila, ale o hodně zhoršila.:-P

2 3
možnosti
VD

Pokud se domníváte, že je to z neznalosti a hlouposti, tak já si to nemyslím - to zjevně má svůj účel a směřuje to tam, kam někdo chce.

:-)

1 0
možnosti
IM

I78v75a26n 95M30i69n60á45ř

7. 10. 2020 19:14

Co můžeme chtíti od vlády, jejíž ministerský předseda mnohé zblbnul tvrzením, že tento stát - bude řídit jak vlastní firmu ? Ke všemu za rozkladného sekundování populistických a marnotratných socanů, kteří pro udržení vlastní moci - jsou schopni, zcela vědomě, tuto zemi přivést na buben.

2 3
možnosti
JT

J26i59r91i 15T74i46c35h46y

11. 10. 2020 17:43

Jeste jste si nevsiml, ze je svetova pandemie a vsechny statni ekonomie se hrouti, bez ohledu, kdo je vede?

0 0
možnosti
Foto

Markétko, jindy souhlasím, ale dnes ne. Prezident Franklin Delano Roseevelt řekl, že je krize a peníze stojí. Začal podporovat veřejné práce, stát zaměstnal milióny Američanů. I on mohl podpořid deflaci a krizi nechat lidi protrpět. Moje žena s kamarádkami prošla Prahu,, nikde živáčka. V jedné gastronomicky známé restauraci jim majitel řekl, že bude muset propustit i poslední servírku. Na službách visí milion (?) lidí a nemají nkomu prodat jídlo, pití, ubytování a další služby. Jejich "krachem" nic nikdo nezíská. Doufám, že mi neřeknete, že měli mít odloženo na horší časy! Uvolňování peněz dělá i Mr. Trump, aby odvrátil nezaslouženou ránu "morovou". Peníze se později znehodnotí inflací. To bývávalo vždy po krizi a válkách. Sorry, ale po válce, epidemiích a katastrofách se peníze znehodnocují. Koruna je česká a inflace jistě přijde....

4 1
možnosti
VB

Zvláštně cynické názory. Asi máte jenom dluhy a zdražení (inflace je něco jiného) vám nic neznehodnotí.

A krachem pražských podniků já získám hodně. Třeba další garnitura se ke mně bude chovat jako k hostovi, jako v Rakousku nebo Itálii. Takže zkrachujte.

0 1
možnosti
Foto

Na Markétiných příspěvcích je zajímavé, že ji diskutující nikdy nestojí za reakci.

4 0
možnosti
PP

Ona totiž pracuje a nemá čas reagovat na příspěvky. Odpovědi najdete obvykle v jejích knihách.

1 1
možnosti
AM

A94d16a74m 38M23a25l73ý

7. 10. 2020 12:45

Současné vládě je osud této země ukradený, proto jedná tak, jak jedná.

Vládne nám majitel hnutí ANO. Majiteli jde čistě o vlastní prospěch (a též samozřejmě jde o prospěch majitelových spojenců a společníků). Oni jsou jedna strana (loupežníci) a občané této země jsou strana druhá (ti kteří jsou olupováni a ještě budou oloupeni o svou budoucnost).

Části voličů to, jak se zdá, nedochází nebo nevadí.

22 4
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale klíč je ve Vaší poslední větě: Voličům to buď nevadí, nebo nedochází. Takže i když Andrej nevyhraje, přijde "jiný" Andrej a ten bude rozdávat dál - 3 - 4 roky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,64
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články