Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak to řekl kamarád - dobrá je investice do cihel (nemovitostí). A pak dodal - stejně přijdou socani/komouši/piráti a na ty cihly napálí majetkovou daň. A bude to úplně v háji ... Takže invetuji do vzdělání a výchovy mých dětí. To se špatně krade :-)

19 0
možnosti
RV

expanzivní politika centrálních bank a nízké úrokové sazby jsou tady už několik let, korona nekorona

7 0
možnosti
PO

Ano to je pravda, ale to ovšem neznamená že je to dobře.

0 0
možnosti
MB

Opakovaně píši, že tuto Vládu beru jako biblickou pohromu. Hned vedle kobylek a sarančat. Oponenti mi píší, že jsem posedlý. Nemyslím si to, každé vedení hodnotím dle reálných skutků a výsledků. Opravdu, u tohoto uskupení = Žádné podstatné užitečnosti nespatřuji ! Pouze kecy a výdaje. Vydávané prachy na dluh - NEJDOU na proinvestování se - Ony jsou na "Prodávkování se" ! Vše se sune - "Napotom" ! ...

Usedl jsem s dcerami - Co s tím a jak se bránit ? Říkám = Pryč s penězi ! Převést je do čehosi hmotného, užitečného - Do nákupu osobních bytů ! Stalo se. Dluhy v zásadě nepodstatné. Nicméně, tyto umořovat infikovanými penězi - zinflacovanými ! Je předpoklad u jejich zaměstnání - Zdravotnictví - Navýšení příjmů ! Tyto prachy pak sebrat a umořovat své závazky. Děje se, provedli jsme . Podpůrci nemožného vedení státu - dejte mi minusů kolik chcete. Já sděluji - Skutečně, za naši rodinu - Už je nám fakt lépe. Váhali jsme, vláda nás k tomu navedla sama. Já říkám ANO, děkuji ... :-)

13 0
možnosti
JR

J94a78n 87R31á76ž

5. 9. 2020 15:05

Naprosto souhlasím, že vláda se rovná, obrazně řečeno biblické pohromě ale může mi dát někdo tip z nabídky našich politiků, že u něj existuje nějaká jistota, že to povede líp? Ne Babiš a spol, ale to, že není na politickém trhu nikdo, kdo by se ukázal jako lepší budoucí premiér, je naší největší tragédií!

Mimochodem: Babišovo sypání si pod sebe, považuji za jeho nejmenší problém!

0 0
možnosti
Foto

J94a29n 57Š22i42k

4. 9. 2020 9:27

Můžeme šetřit jako strýček Skrblík, taky se stavět na hlavu a vrtět se na nose. Jak píše níže pan Drápal, nežijeme na izolovaném ostrově. Svět je propojen a my s ním. Pokud má svět nějaký model chování, svezeme se s ním, i když se budeme chovat jinak. Tak to prostě je, což neznamená, že obrovské deficity a vyhazování peněz na nesmyslné projekty jsou v pořádku. Zmínka o bezpečnosti dolaru a doporučení investice do něj mě vede k otázce. Aktuálně se USA v otázce veřejných financí chová o tolik lépe než Česká republika? Stejně mi neodpovíte, i když diskuze čtete, ale ptát se můžu, že :-). Hezký den

9 3
možnosti
AM

V USA také narůstá dluh, ale dolar se používá v ekonomikách po celém světě, takže není tak rizikový.

Koruna platí jen v ČR.

3 0
možnosti
DK

Clanek je super, az na ta posledni slova o americkem dolaru :) Myslim, ze v dnesni dobe je drzeni dolaru velice rizikove, stejne jako eura a podobnych zverstev ;)

2 2
možnosti
JV

Tak se drzte na rublu ;-D Ja zustanu u €ura i kdyz je to zverstvo.EU

6 3
možnosti
Foto

Kde jste vzala, že banky poskytnou půjčky i velmi rizikovým dlužníkům?

2 4
možnosti
Foto

Pane Kindle, nějaký argument, že nemám pravdu?:-)

1 0
možnosti
PD

ten článek je hodně nekorektní, až se dívím, že jej vůbec paní ekonomka myslí vážně. Ano, čísla asi uvádí správná, ovšem bez souvislostí. Asi si nevšimla, že stejně nezodpovědně se chovají všechny vlády na světě a že Čr není žádným izolovaným ostrovem. Ne, výrobu ve Škodě Auto a ostatních automobilkách nevypla česká vláda, ale koncerny, protože nebylo z čeho vyrábět. Hotely a cestovky nevypla česká vláda, ale celosvětová situace v cestovním ruchu a letecké dopravě.

19 9
možnosti
PO

No celkem máte i pravdu, to otom vypnutí ekonomiky, ale článek je hlavně o zbytečném navyšování dalšího schodku, který ani nejde do investic ale vlastně se tzv. prožere.:-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,30
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články