Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Popsáno z mého pohledu dobře. Ten US Dolar vám zdejší komunisti neodpustí, no nic. Otázka hlavní je, dá se to ustát a vrátit k normálu, kde i peníze fungují na základních zákonech trhu? Nebo se to ustát nedá a čeká nás velký krach, vyčištění kont, účetních knih, kotací a všeho a počátek od nuly?

Pokud jde o krach, existuje na to pojistka? USD to nebude, co je to?

Nějak nevěřím, že si kladu tyhle otázky jen sám, je k tomu nějaká seriózní studie? Bohužel všechno se mi zdá politicky tendenční. I vaše opakovaná snaha atakovat politiku nepřispívá zrovna k věrohodnosti vašich ekonomických disputací.

0 0
možnosti

No pokud si stihnete zabrat někde pod mostem místo,tak budete mít kde bydlet,že pani!!!Jenže pisálkové se budou mít pořád dobře,neb je platí kdo?Až budou mít za článek 50,-kč,tak se budou ošívat.Jenže někdy ty bludy se nedají ani číst,co dokážete stvořit.

1 0
možnosti

Tak to doporučení dolaru jako bezpečného přístavu na konci článku můj pozitivní dojem zcela pokazilo. Přečtěte si, prosím, diskuse amerických drobných investorů na internetu, jaké mají obavy z inflace díky aktuálnímu federálnímu dluhu, obřím deficitům a zvyšování rozvahy FEDu.

3 0
možnosti

Tak jaká měna je nejjistější? Zlatý Rubl? A kde se dostane?;-)

0 0
možnosti

Paní Šichtařová ano.

To co se tady děje, je skutečně šílené a jaksi to nemá logiku selského rozumu.

Jenže, když jde o tak velké peníze, tak to není jen důsledek rozhodnutí vlády několika lidí, obzvláště když se tak děje bez jakéhokoliv protestu okolí, politická opozice, finančních institucí, bank, podnikatelských subjektů.

Je zjevné, že to někomu neskutečně vyhovuje nebo lépe, jde přímo na ruku.

Ale to byste měla sama vidět komu, jste přece profík, ne?

Vypadá to, že na domácí náklady se domácím zalepí pusa, zkorumpují se, a celá země se pěkně "naservíruje" Německu, které ji jako "topící se v dluzích" spolkne už úplně i s chlupama.

:-)

.

1 0
možnosti

za 500 miliard se mohlo nechat postavit 250.000 bytů, bylo by nejméně 5 let práce pro každého, kdo má ruce nohy a chuť pracovat ...

10 0
možnosti

Ano, přesně tak!

Jenže ono to nevypadá, že by se tady něco extra dělo, kromě mega rozdávání a utrácení, sekání dluhů.

Přitom potřebujeme dodělat celou infrastrukturu země, na kterou peníze v uplynulých letech "rozkradly" vlády ODS a ČSSD - už jen dálnice a silnice máme šílené, bezdomovci se nám válejí pod širákem (což je neskutečná ostuda), o soběstačnosti s energií a vodou se jen mluví, o potravinách a zemědělství už vůbec ..... (obnovit účelově zdevastovanou domácí potravinovou produkci, .....) ..... to jsou všechno možnosti, jak s podporou státu překonat dnešní ekonomickou krizi a vyjít z ní se štítem. Jen chtít.

Jsme malý stát, který celou svou produkci nedokáže uplatnit jen na domácím malém trhu a nebo vyrábět všechno sami také nedokážeme - proto potřebujeme vyvážet i dovážet, ale to by mělo být až po uspokojení domácích potřeb - "Česko první, Czech first".

Na tom ale naši západní dobrodinci zájem nemají - nepotřebují sebevědomou a soběstačnou zemi, potřebují podmaněnou kolonii, která saturuje jejich blahobyt.

:-)

3 3
možnosti

J10a58n 13R76á34ž

5. 9. 2020 14:27

Tušil jsem to, ale přesto mne překvapila zpráva, že už dnes 30% občanů ČR neplatí vůbec žádnou daň z příjmu a jejich počet poroste v důsledku růstu nezaměstnanosti a také, že hrozivě roste počet společností, které v Česku do státní pokladny neodvádějí žádnou daň z příjmů. Což znamená, že na různé sociální dávky a důchody bude odvádět do státního rozpočtu stále méně a méně fyzických i právnických osob. Takže s příjmovou stránkou rozpočtu to vypadá hodně bledě a výdaje se při tom nezmenšují. A ještě k tomu se dá předpokládat, že rozhazování vlády bude v příštím roce víc narůstat díky parlamentní volbám.

Rozpočtové perspektivy nejsou tedy nikterak dobré.

5 0
možnosti

Příjemcům dávek je nějaká krize jedno, mají své dávky jisté.

4 0
možnosti

ta zminka o dolarech je asi sarkasmus? FED navysil v poslednich letech svou bilanci 4krat. Ne nadarmo USD kontinulane oslabuje, je z nej inflacni mena.

5 0
možnosti

Když vidím, co se v USA děje posledních pár měsíců, tak bych si dolary pro své úspory rozhodně nezvolil! Troufnu si tvrdit, že nadcházející prezidentské volby budou jedny z nejdůležitějších za posledních 30 let. Jak nemusím Trumpa, tak teď mu chtě nechtě musím fandit.

4 1
možnosti

"Banky tak vlastně musí – aby přežily – poskytovat úvěry i velmi rizikovým dlužníkům." ....proc? Proste budou bonitnim klientum poskytovat hypoteky se zapornou sazbou.

0 0
možnosti

J61a69n 64R37á54ž

5. 9. 2020 15:31

Inflační peníze nejsou ty, které jsou v oběhu, ale ty, které jsou ukryty ve virtuálních peněžních zásobách mnoha bank a se kterými se obchoduje na burzách. Jak jinak se dá vysvětlit, že jak FED, tak ECB chrlí do oběhu další a další miliardy virtuálních USD a EUR, (což jsou ovšem jen čísla) a při tom jak v dolarové oblasti, tak i v eurozóně inflačně stoupají jen ceny akcií a objemy úvěrů.

1 0
možnosti
Foto

nedostupnost bydlení již zařídil neregulovaný trh bez přívlastků

3 10
možnosti
Foto

Naopak. Snaha regulovat nájemné vede k demotivaci investorů stavět nájemní byty. V Berlíně by vám to potvrdili ...

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS